ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ της 31.03.2015





Σήμερα συνεκλήθη το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και αποφάσισε τα εξής:

-Επειδή παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων από το Δεκέμβριο του 2014, αποφασίζουμε την έναρξη κινητοποιήσεων μετά τις 15.04.2015 μετά από σχετική απόφαση της Γεν.Συνέλευσης των Νοσοκομεικών ιατρών της  Εύβοιας.

-Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της 5ης ΥΠΕ και εκδίδουμε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μία άκρως αιφνιδιαστική της απόφαση η απερχόμενη ηγεσία της 5ης ΥΠΕ μετακινεί 2 συναδέλφους για εφημερίες από το ΚΥ Ψαχνών στο Νοσοκομείο της Θήβας και μάλιστα εν μέσω εορτών του Πάσχα.
Επισημαίνουμε ότι ανάλογο θέμα με μετακινήσεις Ιατρών από το ίδιο ΚΥ είχε προκύψει για τις ανάγκες του ΚΥ Λιδωρικίου, και υπήρξε αναστολή της απόφασης αλλά ταυτόχρονα και διαβεβαίωση από τον Υπεάρχη ότι πριν ληφθούν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να υπάρχει πρώτον, η συγκατάθεση τόσο των ιδίων των συναδέλφων , όσο και του ΚΥ στο οποίο οργανικά ανήκουν.
Στην προκείμενη περίπτωση ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο ισχύει.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ επικοινώνησε με τον Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς κο Ρουσόπουλο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αυθαίρετη αυτή πράξη της 5η ΥΠΕ. Ο κος Ρουσόπουλος μας δήλωσε ότι είχε άγνοια του θέματος και ότι θα ενημέρωνε τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου της Θήβας.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτεί την τακτική των αυθαίρετων μετακινήσεων εις βάρος της λειτουργίας των Δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας και ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ,πολιτικές ,συνδικαλιστικές και νομικές έτσι ώστε να αποτραπεί η νέα αυτή προσπάθεια αποδυνάμωσης της λειτουργίας των ΚΥ της Εύβοιας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                             ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με μία άκρως αιφνιδιαστική της απόφαση η απερχόμενη ηγεσία της 5ης ΥΠΕ μετακινεί 2 συναδέλφους για εφημερίες από το ΚΥ Ψαχνών στο Νοσοκομείο της Θήβας και μάλιστα εν μέσω εορτών του Πάσχα.
Επισημαίνουμε ότι ανάλογο θέμα με μετακινήσεις Ιατρών από το ίδιο ΚΥ είχε προκύψει για τις ανάγκες του ΚΥ Λιδωρικίου, και υπήρξε αναστολή της απόφασης αλλά ταυτόχρονα και διαβεβαίωση από τον Υπεάρχη ότι πριν ληφθούν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να υπάρχει πρώτον, η συγκατάθεση τόσο των ιδίων των συναδέλφων , όσο και του ΚΥ στο οποίο οργανικά ανήκουν.
Στην προκείμενη περίπτωση ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο ισχύει.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ επικοινώνησε με τον Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς κο Ρουσόπουλο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αυθαίρετη αυτή πράξη της 5η ΥΠΕ. Ο κος Ροσόπουλος μας δήλωσε ότι είχε άγνοια του θέματος και ότι θα ενημέρωνε τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου της Θήβας.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτεί την τακτική των αυθαίρετων μετακινήσεων εις βάρος της λειτουργίας των Δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας και ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ,πολιτικές ,συνδικαλιστικές και νομικές έτσι ώστε να αποτραπεί η νέα αυτή προσπάθεια αποδυνάμωσης της λειτουργίας των ΚΥ της Εύβοιας.



ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Περί διοικητών των Νοσοκομείων.......

Γράφει ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ.

Τον τελευταίο καιρό , γίνεται πολύς λόγος για τις Διοικήσεις και τους Διοικητές των Νοσοκομείων και τον τρόπο που αυτές ορίστηκαν (διορίστηκαν) από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Επίσης σήμερα γίνεται μεγάλη κουβέντα για την πρόταση της ΕΕΜΥΥ(Εταιρεία Μάνατζερ Υγείας) και τους όρους που θέτει για τον διορισμό των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και την σύνθεση της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης που προτείνει η εν λόγω Ένωση.

Ας τα δούμε ένα-ένα και πρώτα και κύρια την τοποθέτηση των προηγούμενων διοικήσεων από την συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η τοποθέτηση αυτή των διοικητών όπως και τόσες άλλες κατά την παροδοσιακή μέθοδο "αξιολογησης" των κυβερνώντων κομμάτων έγινε με το κριτήριο επί της νομής της κυβερνητικής συμμετοχής των συγκεκριμένων κομμάτων και όχι με κριτήρια που προέβλεπε μία συγκεκριμένη νομοθεσία βάσει αξιολόγησης και προσόντων επί του αντικειμένου.
Βέβαια κάπου τα τυπικά κριτήρια τηρήθηκαν και είναι ψέμα ότι δεν υπήρχαν διοικητές γνώστες του αντικειμένου ,αυτό όμως δεν είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων δυστυχώς.Στην πλειοψηφία τους οι διορισμοί των διοικητών νοσοκομείων ήταν καθαρά κομματικές επιλογές ασχέτως κριτηρίων και προσόντων.
Ως προς την σύνθεση της επιτροπής επιλογής των διοικητών αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης με τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Υγεία και όχι με τα κριτήρια περί ιδιωτικοποίησης της λειτουργίας των Νοσοκομείων, όπως έκαναν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
Θα μιλήσω με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα για την προσωπική μου εμπειρία από την συμμετοχή μου στην διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας χωρίς να θέλω να ωραιοποιήσω ή να στρογγυλέψω ζητήματα που έχουν οξείες αιχμές.
Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας από την στιγμή που εξελέγην εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου ήμουν αναγκασμένος αλλά και συνειδητά υποχρεωμένος να συμμετάσχω σε μία διαδικασία εφαρμογής λειτουργίας για την οποία δεν τρέφω και την καλύτερη των εντυπώσεων διότι διαχειρίζεται, όπως είχα τοποθετηθεί και από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ΔΣ, ....μία μιζέρια.
Μιζέρια στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, μιζέρια στην διαχείριση του ελλείποντος προσωπικού, μιζέρια στην διαχείριση ενός κτηρίου πεπαλαιωμένου που όπως λέει ο Λαός "έχει φάει τα ψωμιά του".
Αντικειμενικά όμως έπρεπε να συμβάλλω στην λειτουργία του αλλά και να προωθήσω και τα αιτήματα των συναδέλφων που ήταν πάρα πολλά , άλλα λειτουργικά και άλλα γενικά για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Οι εκάστοτε Διοικήσεις ,έτσι όπως εκ του νόμου ορίζεται, προωθούν και εφαρμόζουν την πολιτική της κυβέρνησης στα Νοσοκομεία και δυστυχώς τα τελευταία 6 χρόνια ,η πολιτική των μνημονίων ήταν εις βάρος της λειτουργίας της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και του κοινωνικού ρόλου που πρέπει να έχουν τα Νοσοκομεία.
Έτσι δυστυχώς εφαρμόστηκαν ιδιωτικοοικονομικά μέτρα με σκοπό την οριζόντια περικοπή εξόδων( οριζόντιες περικοπές επιδοτήσεων νοσ/μείων,περικοπές φαρμάκων, επιλογή υλικών αμφιβόλου ποιότητος λόγω οικονομικής διατίμησης κλπ) και την εισροή εσόδων (εφαρμογή ΚΕΝ και DRG., εισιτήρια 5 ευρω, εισιτήρια για τις εξετάσεις κλπ) αλλά και την λειτουργία των Νοσοκομείων εν είδει επιχειρήσεων (σχέση κόστους -απόδοσης και σχέση απόδοσης -κέρδους).
Μέσα λοιπόν σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο η προνοιακή και κοινωνική αποστολή ενός Δημόσιου Νοσοκομείου έχει πάει "περίπατο" και σε αυτό φέρουν τεράστια ευθύνη οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου και της αυστηρής λιτότητας.
Η λειτουργία όμως του Νοσοκομείου, που είναι η προσφορά υπηρεσιών Υγείας , έστω και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσει και να αναδειχτεί.
Με αυτό το κριτήριο η λειτουργία μου στο ΔΣ του Νοσοκομείου έγινε και αποδεκτή και σεβαστή από την παρούσα Διοίκηση και υπήρξε εν πολλοίς κατανόηση της μίας πλευράς από την άλλη χάριν της κοινωνικής αποστολής του Νοσοκομείου. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως υπήρξε πλήρης εναρμόνιση και πλήρης ταύτιση.
Οι διαφωνίες που έθεσα κυρίως σε θέματα αρχών όπως , η απαράδεκτη κατηγοριοποίηση της προσφοράς των συναδέλφων σε ειδικότητες 1ης,2ης, και "χ" γραμμής ,αλλά και περιπτώσεις που ήθελαν περικοπές σε θέματα εφημεριών και υπερωριών, καθώς και αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων από το ένα μέρος στο άλλο, καταγράφηκαν και εν πολλοίς απέτρεψαν τα ανωτέρω όπου ήταν δυνατό. Η πλειοψηφία βέβαια είναι αρνητική για τους αιρετούς εκπροσώπους των ΔΣ και γέρνει άνισα υπέρ των διορισμένων από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Η συμμετοχή μου στο ΔΣ όμως είχε βαρύνουσα επίπτωση στην λήψη αποφάσεων για την έναρξη διαδικασιών που θα βελτιώσουν τις ιατρικές υπηρεσίες των κλινικών (προμήθεια λαπαροσκοπικών Χειρουργικής, προμήθεια ΩΡΛ εργαλείων,προμήθεια ενδοσκοπικών για την Ουρολογική Κλινική, προμήθεια Ορθοπαιδικού χειρουργικού κρεβατιού κ.α.) ,βελτίωση των συνθηκών ενδιαίτησης( ανακαίνιση εφημερείου)  και σίτισης των εφημερευόντων που ομολογουμένως παρουσιάζουν ακόμη προβλήματα, επιτάχυνση διαδικασιών για πρόσληψη επικουρικών και μονίμων Ιατρών.
Σαν αρνητικό καταγράφω αυτό που δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί ,παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για το αντίθετο, και είναι, η επέκταση του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας ,λόγω της ομολογουμένως τεράστιας έλλειψης χώρων και της ολιγορίας της διοίκησης.Πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί σύντομα λύση.
Εδώ οφείλω να πω ότι η παρούσα Διοίκηση έτεινε "ευήκοον ούς" και συνέβαλε στην ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων, πλήν του Αιμοτολογικού.
Παρουσιάστηκαν επίσης οργανικές δυσλειτουργίες στην έγκαιρη ενημέρωση και πρόσκληση των μελών του ΔΣ στα συμβούλια πράγμα που βαρύνει την διοικητική οργάνωση του Νοσοκομείου και οφείλεται εν πολλοίς στην τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Κλείνοντας την σύντομη παρένθεση για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας θα ήθελα να επισημάνω και το εξής ,ότι η παρούσα ηγεσία του Υπ. Υγείας θα πρέπει να λάβει υπ όψιν την ανισόμετρη (εις βάρος των εργαζομένων) σύνθεση των ΔΣ των Νοσοκομείων και να αυξήσει την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων έτσι ώστε να εκπροσωπούνται, πέραν των παρόντων, όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων , όπως νοσηλευτικό, διοικητικό,τεχνικό, παραϊατρικό, υποχρεωτικά με έναν τουλάχιστον αιρετό εκπρόσωπό τους.
Περνώντας λοιπόν στο κομμάτι της αξιολόγησης των προσώπων των Διοικητών αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τόσο αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς όσο και με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ κλπ) έτσι ώστε να ξαναδοθεί στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων η δυνατότητα προώθησης του κοινωνικού έργου που καλούνται να φέρουν εις πέρας.
Στόχος της νέας ηγεσίας θα πρέπει να είναι ,τα Νοσοκομεία να λειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια ενός Καθολικού και ενιαίου Δωρεάν Δημόσιου Συστήματος Υγείας χωρίς επιχειρηματικές δράσεις αντάξιο των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και του συνόλου της κοινωνίας.-




ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣ/ΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΚΥΜΗΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σιγά μην πλήρωναν...........

Άρθρο του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ.

Η αποπληρωμή των εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών έχει γίνει ένα επαναλαμβανόμενο sequel τύπου κινηματογραφικής ταινίας ,μόνο που κάθε χρόνο οι Νοσοκομειακοί Ιατροί είμαστε στο ίδιο έργο ........μόνο θεατές.
Από πριν την καπιταλιστική κρίση έχει αρχίσει ένα περίεργο πανηγύρι καθυστερήσεων που οφείλονταν στην γραφειοκρατική καθυστέρηση των μηχανισμών τόσο του Υπ. Υγείας όσο και στην κατά τόπους και ανά περιφέρεια και ανά Νοσοκομείο.....τυπολατρία!!
Με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης το αστικό κράτος βρέθηκε σε αντικειμενικές δυσχέρειες που άλλοτε είχαν σαν αιτία τους την περιορισμένη ρευστότητα και άλλοτε το "μαγείρεμα" των προϋπολογισμών και των επιχορηγήσεων των Νοσοκομείων στα πλαίσια της "δημοσιονομικής προσαρμογής " .......όπως την αποκαλούν οι αστοί πολιτικοί.
Η ουσία είναι ότι οι Ιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων παρέμεναν και παραμένουν όμηροι της πολιτικής της ΕΕ που απαιτεί σφιχτούς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς παντού αλλά και βαθιές περικοπές στην Υγεία που συνεχίζονται και μετά την αλλαγή της κυβερνητικής φρουράς του αστικού κράτους τον Γενάρη του 2015.
Κάποιοι εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία της Αθήνας ήδη οδηγήθηκαν σε κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει στην διαμόρφωση ενός κλίματος αγωνιστικής αναταραχής αλλά και δυσπιστίας προς την νέα ηγεσία του Υπ Υγείας που μετά από 2 και πλέον μήνες δεν έχει υλοποιήσει ούτε μία από τις εξαγγελίες της για την Υγεία όπως την κατάργηση των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή.
Συγκεκριμένα πριν από 2-3 ημέρες ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας Ξανθός είχε δεσμευτεί στους εργαζομένους του Νοσοκομείου της Νίκαιας ότι θα τους αποπλήρωνε τις εφημερίες και εξαιρέσιμα του Δεκεμβρίου 2014 από το αποθεματικό του Νοσοκομείου .
Αμέσως μετά ο Υπ Υγείας Κουρουμπλής το πήρε πίσω και ανάγκασε τον αναπλ. Υπ Υγείας Ξανθό να αναδιπλωθεί και να βγάλει Δελτίο Τύπου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ παραπέμπει την πληρωμή των εφημεριών και εξαιρεσίμων των εργαζομένων......έως στο τέλος Απριλίου.
Με δεδομένο λοιπόν ότι , η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αντικειμενικό πρόβλημα ρευστότητας(λόγω χειρισμών με τους "θεσμούς), και από την άλλη συγκεντρώνει ότι αποθεματικά ( Ταμεία , ΟΑΕΔ κλπ) υπάρχουν για να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις και σε δεύτερη μοίρα υποχρεώσεις του Δημοσίου, η αποπληρωμή των εφημεριών και των εξαιρέσιμων των εργαζομένων που πάντα ΔΕΝ αποτελούσαν προτεραιότητα του αστικού κράτους ..........μεταφέρονται χρονολογικά για μετά το ΠΑΣΧΑ!!
Οι Ιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια ,πρέπει να πυκνώσουν οι Γενικές Συνελεύσεις τους και να αποφασίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες κινητοποιήσεις με κλιμακούμενη μορφή. Μέσα από αυτό το σκεπτικό η ΕΙΝΝΕΥΒ συγκαλεί τα όργανά της με κορύφωση την Τετάρτη 01.03.2015 στην Γεν. Συνέλευση όπου και θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ορθώσουν την φωνή τους ενάντια στην διαχρονική κοροϊδία που συνεχίζεται και σήμερα!!!!!




ΑΝΤΝΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΧΕΙΡ/ΓΟΣ -ΟΡΘ/ΚΟΣ ΔΝΤΗΣ ΟΡΘ/ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΚΥΜΗΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ







Η ΕΙΝΝΕΥΒ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01.04.2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ.
ΘΕΜΑΤΑ:
-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΡΕΧΟΝΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Περί Διαφυγόντων εσόδων........

Γράφει ο Πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ

 Το ΕΣΥ από της συστάσεώς του ...προ αμνημονεύτων χρόνων , εκλήθη να υλοποιήσει μία και μόνο ουσιαστική δεύσμευση του αστικού κράτος που ήταν η Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας και η πρόσβαση χωρίς κωλύματα των πολιτών σε υπηρεσίες Υγείας που θα παρέχονταν από τις κρατικές δομές.
Αυτή η λογική ήταν ώριμη στα πλαίσια του αστικού κράτους που με την εκλογική επικράτηση της σοσιαλδημοκρατίας προσπάθησε να αποδείξει την φιλολαϊκή της πολιτική μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικών παροχών και επιδοματικών πολιτικών που έριχναν στάχτη στα μάτια των λαϊκών διεκδικήσεων και εξωράϊζαν την πολιτική της σοασιλδημοκρατικής διακυβέρνησης που παράλληλα φρόντιζε απρόσκοπτα για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Στο ΕΣΥ λοιπόν εφαρμόστηκαν καινοτόμες εργασιακές σχέσεις στο Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ταυτόχρονα την κάλυψη του Δημοσίου σαν επιστέγαση των εργασιακών αυτών σχέσεων.Παράλληλα και επίπλαστα δόθηκε η εντύπωση της δωρεάν πρόσβασης στις δημόσιες αυτές δομές διότι η υγειονομικη κάλυψη από το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπτε το 90% του πληθυσμού.
Με το ξέσπασμα της πρόσφατης καπιταλιστικής κρίσης και την απότομη δημοσιονομική προσαρμογή που εφήρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις χρονιές των μνημονίων , όλα τα ανωτέρω ανατράπηκαν και παράλληλα μειώθηκε η δυνατότητα πρόσβασης στις δημόσιες δομές Υγείας των πολιτών διότι και η ανεργία έφτασε σε δυσθεόρατα ύψη αλλά και το ποσοστό των ανασφαλίστων εκτοξεύθηκε διότι δεκάδες χιλιάδες αυτοσπασχολούμενοι έμειναν χωρίς κάλυψη λόγω των λουκέτων σε επιχειρήσεις και μικρομάγαζα.
Παράλληλα όμως ήρθαν και τα χαράτσια στην Δημόσια Υγεία όπως το 5ευρω στα Ιατρεία , οι πληρωμές των εξετάσεων και οι συμμετοχές στα φάρμακα.Τα μέτρα αυτά δικαιολογήθηκαν με το σκεπτικό της αύξησης των εσόδων του δημοσίου ,αλλά στην ουσία ουδέποτε τα έσοδα αυτά διατέθηκαν για την ενδυνάμωση και τον εκσυγρονισμό των Δημόσιων δομών Υγείας που έχουν αφεθή στον μαρασμό την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
Από την άλλη όταν το καλοκαίρι αυξάνει η τουριστική κίνηση σε όλη σχεδόν την Ελλάδα , οι ξένοι τουρίστες και επισκέπτες έχουν την δυνατότητα με ελάχιστο αντίτιμο ,ενώ το αντίστοιχο στα κράτη τους είναι έως και 10 πλάσιο σε κόστος, έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές ανά την Ελλάδα , που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφέρει αυξημένα και ικανά έσοδα στο κράτος.
Αντ ΄αυτού τα λαϊκά στρώματα που έχουν χρυσοπληρώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές Υγείας , ενώ πληρώνουν και αφαλιστικές εισφορές , υπόκεινται σε δυσβάσταχτες πληρωμές και συμμετοχές για να έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα Υγείας που συνειδητά το ίδιο το κράτος το απαξιώνει και το ιδιωτικοποιεί.
Ας πληρώσουν επιτέλους τα ασφαλιστικά ταμεία των ευρωπαίων που επισκέπτονται την χώρα μας το τίμημα που ο Ελληνικός Λαός έχει χρόνια τώρα πληρώσει με αιματηρές θυσίες........και ας καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην Υγεία για τον Λαό μας!!!
Έτσι τα "διαφυγόντα έσοδα" θα είναι όχι διαφυγόντα αλλά επιστρέφοντα σαν αντισταθμιστικά οφέλη!!!!


ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣ/ΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σφίγγει κι άλλο η οικονομική θηλιά στα νοσοκομεία


Τις 25.000 αγγίζουν οι κενές οργανικές θέσεις, ακόμα και με τα υποβαθμισμένα «μνημονιακά» κριτήρια

Με τους ρυθμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει να σφίγγει την οικονομική θηλιά στα δημόσια νοσοκομεία η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.Στον πίνακα που δημοσιεύουμε φαίνεται ότι τα κονδύλια για υγειονομικό υλικό, φάρμακα, ορθοπεδικό υλικό, χημικά αντιδραστήρια και υπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες (αφορούν την ασφάλεια, την καθαριότητα, τη σίτιση, την εστίαση, τη συντήρηση και κ.λπ.) στα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκαν από 2,81 δισ. ευρώ το 2009 σε 1,39 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια μείωση κατά 50,5% μέσα σε μια πενταετία, που μεταφράζεται σε μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 11% το χρόνο.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η δέσμευση ότι θα διατεθούν «350 εκ. ευρώ για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και άνεργους». Αν και αυτό το κονδύλι αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των εκρηκτικών αναγκών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων, οι φορείς που συναντήθηκαν - και συναντώνται - με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν απέσπασαν καμιά δέσμευση έστω και για ψίχουλα αυξήσεων στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.
Οι απαντήσεις που πήραν οι φορείς, είχαν για φόντο τις διαπραγματεύσεις με το ...«Brussels Group», δηλαδή την τρόικα. Στην αρχή, στο αίτημα για αύξηση των δαπανών απ' τον κρατικό προϋπολογισμό για τα δημόσια νοσοκομεία η απάντηση ήταν: «Οποιαδήποτε αύξηση στον προϋπολογισμό για τις δαπάνες Υγείας εξαρτάται απόλυτα από τις διαπραγματεύσεις», παραπέμποντας οποιαδήποτε πιθανή αναθεώρηση του προϋπολογισμού στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Οταν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις, η απάντηση προσαρμόστηκε: «Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για αύξηση του προϋπολογισμού γιατί έχουμε μεταβατικές μνημονιακές δεσμεύσεις».
Δεν είναι τυχαίο - σύμφωνα με δημοσιεύματα στις αρχές του Μάρτη - ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης συγκυβέρνησης, ζήτησε - για να ακολουθήσει η συνηθισμένη διάψευση - απ' τα νοσοκομεία να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τρίτους με τα διαθέσιμα κονδύλια. Δηλαδή με δεσμευμένα κονδύλια για τις λεγόμενες - κυρίως - «εξωσυμβατικές υποχρεώσεις», που για να πληρωθούν χρειάζεται και νομοθετική ρύθμιση.
Αν δηλαδή γίνουν τώρα οι πληρωμές με αυτά τα διαθέσιμα, το πρόβλημα θα εμφανιστεί το επόμενο εξάμηνο. Και θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό ή θα στεγνώσουν - όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά αυτή τη φορά πιο σύντομα - τα δημόσια νοσοκομεία από υλικά.
Ούτε η κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών για την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία δεν υλοποιήθηκε ακόμα, ενώ η κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων παραπέμφθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2012. Η ελάφρυνση απ' την κατάργηση των 5 ευρώ θα είναι 17-20 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ απ' την κατάργηση του 1 ευρώ θα είναι 60-70 εκ. το χρόνο.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση - αν τελικά υλοποιηθούν οι υποσχέσεις - αποτελούν κόκκους ελαφρύνσεων μπροστά στα χαράτσια που καταβάλλουν οι άρρωστοι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και για την αγορά φαρμάκων. Κάθε χρόνο (στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013) οι άρρωστοι πληρώνουν απ' την τσέπη τους στα δημόσια νοσοκομεία περισσότερα από 400 εκ. ευρώ. Δηλαδή, η ελάφρυνση απ' την κατάργηση των 5 ευρώ θα είναι μόλις 5%.
Επίσης, κάθε χρόνο για φάρμακα (γι' αυτά που καλύπτονται απ' τον ΕΟΠΥΥ και γι' αυτά που πληρώνεται ολόκληρη η τιμή τους από τον άρρωστο) τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν 1,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η κατάργηση αντιστοιχεί κοντά στο 5% των ετήσιων ιδιωτικών δαπανών για φάρμακα ή στο 9% των 750 εκ. ευρώ που πλήρωσαν οι άρρωστοι ως συμμετοχή στα φάρμακα που κάλυψε ο ΕΟΠΥΥ το 2014.
«Αδεια» από προσωπικό τα νοσοκομεία ...
Στις 19.7.2014 ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε ότι την τελευταία δεκαετία το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας μειώθηκε κατά 17.000 άτομα, εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων και των συνταξιοδοτήσεων (για να φτάσουν να υπηρετούν στο τέλος του 2013 81.821 άτομα).
Τα τρομακτικά κενά καταγράφονται και σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που εκδόθηκε στις 18.3.2015. Οπως αναφέρεται, «αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 15.000 και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας τα τέσσερα τελευταία έτη. Οι συνταξιοδοτήσεις θα αυξηθούν το προσεχές διάστημα από την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει αντικίνητρα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη).
Δεν τηρήθηκε καν η μνημονιακή δέσμευση για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη. Είναι κενές 25.000 οργανικές θέσεις σε οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις με καταργήσεις 880 κλινικών, 10.000 κλινών και 30.000 οργανικών θέσεων, με συντελεστή 2,4 για κάθε κλίνη και όχι 3 όπως προβλέπει το ΠΔ 86/1987 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης Νοσοκομείων».
Στις συναντήσεις της με φορείς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραδέχεται πως αυτήν τη στιγμή χρειάζονται 20.000 περίπου άτομα για τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας. Ομως, οι προσλήψεις που - κατά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - δρομολογούνται για φέτος (χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα γίνουν) είναι 1.095 άτομα μη ιατρικό προσωπικό, 300 επικουρικοί (συμβασιούχοι) γιατροί άμεσα και 450 γιατροί μόνιμοι από παλιές προκηρύξεις που εκκρεμούν από το 2010 (!)
Κι όλα αυτά, ενώ προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε: «Σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό στη βάση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Αμεσες και στοχευμένες προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών και υγειονομικού προσωπικού για τη στήριξη και αναβάθμιση κρίσιμων τμημάτων και υπηρεσιών προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες» (βλ. δηλώσεις του Γιάννη Μπασκόζου, πρώην υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και το κοινωνικό κράτος και νυν ΓΓ Δημόσιας Υγείας, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 20.1.2015).

πηγή rizospastis.gr

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Νομιμότητα ή νομιμοφάνεια;



Άρθρο του Προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ.

Μετά από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μου να εξετάζω στο Τακτικό Ιατρείο της Δευτέρας ,που σαν υπεύθυνος Ιατρός της Ορθοπαιδικής Κλινικής συμμετέχω και λειτουργώ, ανέκυψαν ορισμένα εύλογα ερωτήματα.
Στα οποία θα απαντήσω για να αιτιολογήσω την στάση μου τόσο προς τους συναδέλφους μου αλλά και προς τον Ευβοϊκό Λαό.

-Είναι λοιπον νόμιμο να ανακοινώσει ένας Ιατρός του ΕΣΥ ότι δέχεται να εξετάσει έναν ασθενή στα Τακτικά Ιατρεία χωρίς να απαιτεί την έκδοση του εισιτηρίου των 5 ευρώ;

-Είναι τελικά παράνομο να βγάζει ένας ιατρός του ΕΣΥ μία ανακοίνωση σαν πρόεδρος συνδικαλιστικού Οργάνου των Νοσοκομειακών που είναι και να κάνει πράξη ένα αίτημα ,τόσο των λαϊκών στρωμάτων όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών φορέων όλων των κλάδων εργασίας;

Ας πάμε στο πρώτο ερώτημα περί της νομιμοποποίησης ή όχι της πράξης στα πλαίσια της λειτουργίας του Ιατρού ΕΣΥ.
Αρχικά ξεκαθαρίζω ότι, ο Ιατρός ασκεί την Ιατρική , είτε στο ΕΣΥ ,είτε σαν αυτοαπασχολούμενος ,είτε με όποια εργασιακή σχέση εργασίας έχει , σαν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ και όχι σαν απλός δημόσιος υπάλληλος ή σαν απλός συμβασιούχος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα,ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ και όχι σαν απλός υπάλληλος με την (χ) εργασιακή σχέση.
Ως λειτουργός Υγείας λοιπόν δεν μπορεί με κανένα τρόπο να λογιστεί ,ούτε εισπράκτωρ εισιτηρίων των 5 ευρώ, ούτε γραμματέας , ούτε εκτιμητής κόστους των τάδε ή των δείνα Ιατρικών υπηρεσιών ή παροχών. Ο Ιατρός είναι ειδικός επιστημονας που δραστηριοποιείται μέσα στα πλαίσια της Ιατρικής επιστήμης και με γνώμονα το "Ωφελέειν ή μη Βλάπτειν".
Στα πλαίσια λοιπόν των ανωτέρω δεν αποδέχομαι τον ρόλο του χαρατσοεισπράκτορα, που για τους τυπολάτρες και ασφυοκάμπτες αναφέροντες αλλά και για την ίδια την λειτουργία του συστήματος έχει προσδιοριστεί σαν "εισιτήριο των 5 ευρώ" , και δηλώνω ότι παραμένω αμετανόητος ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Αναφορικά τώρα με το δεύτερο ερώτημα , θεωρώ ότι παράνομο είναι ότι στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι ότι νομιμοποιεί τα έσοδα ενός κράτους που χαρατσώνει τους πολίτες για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των δανειστών ,των τραπεζιτών και της κάστας των εχόντων και κατεχόντων.Κάθε λοιπόν συνδικαλιστική ,διεκδικητική δράση , που μπορεί να είναι από μια ανακοίνωση έως μία απεργία διαρκείας είναι εξ ορισμού νόμιμη από την στιγμή που στρέφεται εναντίον των συμφερόντων των λίγων και υπερασπίζει τα δικαιώματα των πολλών.
Όταν λοιπόν σαν πρόεδρος και εκπρόσωπος ενός κλαδικού σωματείου που δρά στον χώρο του Νοσοκομείου, ανακοινώνω μία δράση που συνάδει με τα πάγια αιτήματα του κλάδου (Δωρεάν Δημόσια Υγεία) αλλά και ταυτίζεται συγχρόνως με την απαίτηση της πλειοψηφίας του Λαού( άλλωστε και οι επικριτές του εγχειρήματός μου το ομολογούν ) αυτό είναι πέρα για πέρα νόμιμο.
Αντίθετα παράνομο είναι να ποινικοποιείται , να καταδιώκεται και να στοχοποιείται η δράση αυτή και μάλιστα είναι καταδικαστέο ,το γεγονός όταν,εργαζόμενοι αναφέρουν στην Διοίκηση εργαζομένους που υπερασπίζονται λαϊκά αιτήματα, μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί στις αντιδραστικές και αντιλαϊκές κλίκες των φιλομνημονιακών πολιτικών που έχουν για προστάτες.
Όταν λοιπόν το νομιμοφανές συμφέρον των λίγων........ γίνεται με "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" .......νόμιμο , το νόμιμο συμφέρον των πολλών γίνεται αντικείμενο αναφοράς προς ανωτέρους και στοχοποιείται διότι.........."δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"!!!!!

Μην περιμένετε όμως να συμμορφωθούμε.......

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η ΕΙΝΝΕΥΒ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους 2 ειδικευόμενους συναδέλφους του Ρεθύμνου που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση Ακουμιανάκη από το δικαστήριο των Χανίων. Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι παρά την πρόταση αθώωσης του εισαγγελέως , οι συνάδελφοι κρίθηκαν ένοχοι για αμέλεια , ενώ αθωώθηκε ......το αλκοόλ!!!

 Ελπίζουμε και αναμένουμε την δικαίωση των συναδέλφων στο Εφετείο και δηλώνουμε αλληλέγγυοι και παρόντες αν μας χρειαστούν. Παράλληλα την στιγμή που καταδικάζονται μαχόμενοι συνάδελφοι , στην Μυτιλήνη και στην Φλώρινα, ξυλοκοπούνται συνάδελφοί μας εν ώρα υπηρεσίας και δεν τιμωρείται κανείς. Καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών να προβούν σε δηλώσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα που δυναμιτίζουν τις σχέσεις των λειτουργών της Υγείας με τον Ελληνικό Λαό.

 Οι Υγειονομικοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν από το Λαό και μάχονται στην πρώτη γραμμή μαζί με άλλους μαζικούς φορείς για την ανατροπή της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ευσυνείδητα τις υπηρεσίες μας σε όλους τους πολίτες.- 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                                                                         Χαλκίδα 19.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδας καλεί την Κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα χαράτσια των μνημονίων.

Ταυτόχρονα στηρίζουμε την προσπάθεια του Ιατρού και προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας Αντώνη Σώτου να καταργήσει στην πράξη το χαράτσι των 5 ευρώ και καταγγέλλουμε την αναφορά του προϊσταμένου του τμήματος της Γραμματείας Κουταλιανού Σταύρου,που αφορά την πρωτοβουλία αυτή , σαν αντιδεοντολογική και ανεπίτρεπτη.

Παράλληλα ,επειδή πολλοί υπουργοί πριν προλάβουν να καθίσουν στις υπουργικές τους καρέκλες προέβησαν σε ανακοινώσεις που ακόμα δεν έχουν υλοποιήσει, καλούμε τον υπουργό Υγείας να καταργήσει άμεσα το χαράτσι των 5 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αναξιόπιστος.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ της 19.03.2015








Παρά την αλλαγή κυβερνήσεως τα προβλήματα της Υγείας παραμένουν σε εκκρεμότητα, με τις Δημόσιες δομές Υγεάις στην Εύβοια, υποστελεχωμένες και απαξιωμένες. Τα Νοσοκομεία της Εύβοιας καταρρέουν υπό το βάρος της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης,με το προσωπικό απλήρωτο από εφημεριακή και υπερωριακή απασχόληση.

Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί της Εύβοιας :


-Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό των ήδη κριμένων θέσεων Ιατρών του ΕΣΥ για την Εύβοια και την στελέχωση των Νοσοκομείων της Εύβοιας με επαρκές επικουρικό προσωπικό Ιατρών.

-Να ληφθεί από την 5η ΥΠΕ ,άμεσα μέριμνα για την ομαλή και επαρκή προμήθεια υλικών και αναλωσίμων υλικών για όλα τα ΚΥ  της Εύβοιας.

-Επειδή παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015,δηλώνουμε ότι από τον Απρίλη θα αρχίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν αρθεί η εκκρεμότητα αυτή, με αποφάσεις νέας Γενικής Συνέλευσης.


-Καταγγέλλουμε στον Ευβοϊκό Λαό και  στο σώμα των συναδέλφων της Εύβοιας  την πρωτοφανή και προκλητική ενέργεια του διοικητικού υπαλλήλου Κουταλιανού , να αναφέρει στην Διοίκηση του Νοσοκομείου την πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ να ανακοινώσει ότι θα εξετάζει την Δευτέρα στο Τακτικό Ιατρείο της Ορθοπαιδικής τους ασθενείς που έχουν ραντεβού χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ.

-Τέλος καλούμε την νέα Κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Γενάρη να καταργήσει άμεσα ΟΛΑ τα χαράτσια στην Υγεία.

Χαλκίδα 19.03.2015

Η Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ 

Ο Πρόεδρος

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ