ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ




Από την Γραμματεία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ιατρων Εύβοιας ανακοινώνεται των αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της παράταξης για τις εκλογές των οργάνων της ΕΙΝΝΕΥΒ της 11.11.2015.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ (μέχρι 3 σταυρούς)

Αντώνιος-Πάρις Σώτος

Γεώργιος Καλαποδάς

Γαβριήλ Λορεντζιάδης

Μαρία Παπανικολάου

Νικόλαος Αντωνίου

Νικόλαος Χατζηαντωνάκης

Παναγιώτα Βέργου

Παναγιώτα Μπούγα



Για την ΟΕΝΓΕ (ένα σταυρό)

Αντώνιος -Πάρις Σώτος

Μαρία Παπανικολάου

Νικόλαος Αντωνίου

Παναγιώτα Βέργου

Για την Τριμελή Γ.Ν.Χαλκίδας ( ένα σταυρό)

Αντώνιος-Πάρις Σώτος

Νικόλαος Αντωνίου 

Παναγιώτα Βέργου



Για το Νομαρχιακό ΑΔΕΔΥ (ένα σταυρό)

Αντώνιος-Πάρις Σώτος

Νικόλαος Αντωνίου 

Παναγιώτα Βέργου



Για την Εξελεγκτική επιτροπή (ένα σταυρό)

Δημήτριος Αϊβαλιώτης

Τατιάνα Μορόζοβα 

 Για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ










Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Πλαφόν» και «κόφτες» στις ανάγκες για ιατροφαρμακευτική κάλυψη Για χάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, των επενδύσεων...


Στην ανάγκη για δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπαίνουν διάφορα «πλαφόν». Αυτή η ζωτική ανάγκη του λαού καλύπτεται μόνο στο ελάχιστο, αφού υπάρχει ένα «ταβάνι» μέχρι το οποίο φτάνουν οι δωρεάν παροχές από το κράτος. Ορια, που δεν έχουν να κάνουν με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπου οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους αποτελούν «κόστος» και «εμπόρευμα» για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της ΕΕ, με αντίστοιχα μέτρα να παίρνονται σε όλες τις χώρες - μέλη, ενώ πρόκειται για μόνιμη κατάσταση που όλο θα χειροτερεύει για τους λαούς. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημαγωγικά μιλάει για «ισότιμη πρόσβαση», «καθολική κάλυψη» σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο κ.λπ., γιατί και αυτή θέτει πλαφόν στις δωρεάν ή και ασφαλιστικές παροχές του συστήματος Υγείας. Ας δούμε ορισμένες πλευρές:
1. Στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015 προβλεπόταν μειωμένη χρηματοδότηση κατά 32% για τα νοσοκομεία και κατά 30% για τον ΕΟΠΥΥ, σε σχέση με τα ανεπαρκέστατα και πετσοκομμένα κονδύλια του 2014. Μάλιστα, στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εκταμιευτεί ούτε τα μισά από αυτά. Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρόσκαιρη, αφού οι περικοπές και στην Υγεία είναι προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ενδεικτικά, από το 2016 έως και το 2018 το 3ο μνημόνιο επιβάλλει ετήσιο όριο δαπανών για την Υγεία τα 1,4 δισ. ευρώ, ποσό που θα βρίσκεται υπό αίρεση προς τα κάτω ανάλογα με την υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων.
Τι επιπτώσεις έχει αυτό για τους ασθενείς; Η πρόληψη είναι ανύπαρκτη, το ίδιο και η ΠΦΥ. Τραγική είναι η κατάσταση στην επαρχία, στα νησιά, όπου δεν υπάρχουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, λείπει νοσηλευτικό προσωπικό, εργαστήρια κά. Οι μονάδες ΠΕΔΥ υπολειτουργούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε μόνο υποτυπώδεις υπηρεσίες προσφέρουν. Το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία είναι ελάχιστο σε σχέση με τις ανάγκες και ένας νοσηλευτής καλείται να φροντίσει 30 και 40 ασθενείς, λείπουν γιατροί, γίνονται εφημερίες χωρίς όλες τις ειδικότητες.
Οι ασθενείς μπαίνουν σε τεράστιες λίστες αναμονής για να επισκεφτούν έναν γιατρό, να χειρουργηθούν, να νοσηλευτούν. Λείπουν τα απαραίτητα και σύγχρονα μηχανήματα για εξετάσεις και θεραπείες, λείπουν αναλώσιμα υλικά και φάρμακα. Αναστέλλονται χειρουργεία επειδή λείπει υγειονομικό υλικό. Για ένα κρεβάτι ΜΕΘ υπάρχουν λίστες αναμονής 25-30 ασθενών, οι οποίοι μπορεί να περιμένουν έως και 10 ημέρες. Κλείνουν ή συγχωνεύονται κλινικές, κρεβάτια, τμήματα. Ταυτόχρονα, το δημόσιο νοσοκομείο λειτουργεί όλο και πιο έντονα σαν επιχείρηση. Πρέπει να εξασφαλίσει «ίδια» έσοδα για τη λειτουργία του, δηλαδή από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις απευθείας πληρωμές των ασθενών - πελατών.
2. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην επιδείνωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού και ιδιαίτερα των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μεταναστών και προσφύγων.
Οσοι ασθενείς εξαναγκάζονται να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα είναι αντιμέτωποι με νέα πλαφόν, με νέα «επιδρομή» στο υστέρημά τους. Στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ (2015 - 2018) σε συμβεβλημένους ιδιώτες μπαίνει ετήσιο πλαφόν ύψους 890 εκατ. ευρώ. Αν ξεπεραστεί αυτό το όριο π.χ. για διαγνωστικές εξετάσεις (302 εκατ. ευρώ) οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους όλο το ποσό για εξετάσεις αίματος, υπερήχους, ακτινογραφίες κ.ά.
Δε φτάνει που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ξεζουμίζονται στο χώρο δουλειάς, χαρατσώνονται άγρια από τη γενική φορολογία, αυξάνονται οι εισφορές τους, πληρώνουν και ΦΠΑ επειδή αρρώστησαν, για να πάρουν φάρμακο, να κάνουν εξέταση, να νοσηλευτούν! Ηδη λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στις υπηρεσίες Υγείας από 13% στο 23%ηλικιωμένοι που διαβιούν σε οίκους ευγηρίας καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 100 ευρώ επιπλέον το μήνα.
Πλαφόν έχει μπει και στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για φάρμακα - από το 2016 μέχρι και το 2018 ο Οργανισμός θα δίνει έως 1,94 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Οι ρυθμίσεις, που γίνονται και μέσω του νόμου - «σκούπα» που ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα μνημονιακά μέτρα, για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, μειώνουν τις δαπάνες του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, όχι τις πληρωμές των ασθενών: Σταδιακά το διάστημα 2009 - 2014 κράτος και ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν 57,7% λιγότερα, ενώ οι ασφαλισμένοι 43,1% περισσότερα μέσα από συμμετοχές και εξολοκλήρου πληρωμές. Από 23% η μέση συμμετοχή των ασφαλισμένων εκτοξεύτηκε στο 27% το 2014!
3. Το μεγαλύτερο πλαφόν επιβάλλεται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας μέσα από τους Ενιαίους Κανονισμούς Παροχών του ΕΟΠΥΥ. Κανονισμοί διαχρονικά πετσοκομμένοι, ενώ τώρα βρίσκεται «στα σκαριά» νέος Κανονισμός. Εχουν κοπεί προληπτικές εξετάσεις, φάρμακα, αναλώσιμα υλικά για χρόνια πάσχοντες κι ανάπηρους, φυσικοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.ά., ιατρικά είδη που χορηγούνται σε ασφαλισμένους (σ.σ. από αναπηρικά καροτσάκια και τεχνητά μέλη, μέχρι είδη οπτικών).
Καθένας που επισκέπτεται ένα δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο φεύγει με μια λίστα εξετάσεων που πρέπει να πληρώσει επειδή δεν «δικαιολογούνται» από τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, έχει επιβληθεί συμμετοχή 30% - 50% στα νοσήλια σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές και 15% συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις.
«Χτίζεται», επομένως, ένα ολόκληρο πλαίσιο περιορισμού της δαπάνης του κράτους με τέτοιες δικλίδες ασφαλείας, ώστε ο ασθενής να είναι ο τελικός αποδέκτης των πληρωμών. Μαζί με τη μείωση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και τους μεγαλοεργοδότες, οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων σε ένα πιο ανταποδοτικό σύστημα παροχών, ανάλογα με τις έμμεσες και τις άμεσες πληρωμές του ασφαλισμένου.
Πού θα οδηγηθεί ο άνεργος, ο εργαζόμενος των 400 ευρώ, ο συνταξιούχος των 500 ευρώ, ο αυτοαπασχολούμενος που δεν έχει ούτε τις εισφορές του να πληρώσει; Πού θα οδηγηθούν τα λαϊκά στρώματα των οποίων έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημα; Να κάνουν όλο και περισσότερες «εκπτώσεις» σε φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις. 'Η να επισκέπτονται τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία των Δήμων, των ΜΚΟ, της Εκκλησίας, των διαφόρων επιστημονικών και φιλανθρωπικών συλλόγων που λειτουργούν με ευρωενωσιακά προγράμματα για τη φτώχεια με τις χορηγίες μεγαλοεργοδοτών, μεγαλοκαναλαρχών μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Ολα αυτά μαζί με τα ελάχιστα εναπομείναντα ιατρεία του ΠΕΔΥ και τους συμβεβλημένους ιδιώτες, θα αποτελούν, με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, το νέο πρωτοποριακό, «αριστερού» χαρακτήρα και εμπνεύσεως σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Παραδείγματα από άλλες χώρες
Τα «πλαφόν» δεν είναι στοιχείο «εξορθολογισμού» των δαπανών και «νοικοκυρέματος» του συστήματος Υγείας, αλλάμηχανισμός που περιορίζει δραστικά την κρατική ευθύνη και συμμετοχή, ενισχύοντας αντίστοιχα την ατομική ευθύνη, ανάλογα με τη δυνατότητα αγοράς των υπηρεσιών Υγείας - Φαρμάκου.
Δεν είναι τυχαίο πως η περιστολή των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές, όπως οι υπηρεσίες Υγείας, είναι η στρατηγική της ΕΕ στα κράτη - μέλη, σύμφωνα με αποφάσεις της Κομισιόν, Συνόδων Κορυφής κ.λπ. Πέρα από τις χώρες που εφαρμόζονται ήδη τέτοια μέτρα, η Κομισιόν έχει κάνει σύσταση σε άλλες 13 χώρες για αναδιοργάνωση των συστημάτων Υγείας.
Μπορεί η αφετηρία, από την οποία ξεκινούν οι περικοπές στην Υγεία να είναι διαφορετική, ανάλογα και με το βαθμό ανάπτυξης της κάθε καπιταλιστικής χώρας, όμως η κατεύθυνση είναι η ίδια: Μαχαίρι στα δικαιώματα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι κάθε κράτους απαιτούν οι εργαζόμενοι να «κοστίζουν» όλο και λιγότερο, άρα να περικόπτονται - εκτός από μισθούς και συντάξεις - οι κρατικές δαπάνες που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Είναι μια κατάσταση μόνιμη, προκειμένου να δημιουργείται «ευνοϊκό περιβάλλον» για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τις επενδύσεις.
Ορισμένα παραδείγματα:
  • Στην Ιταλία, η κυβέρνηση σχεδιάζει περικοπές στην Υγεία ύψους 10 δισ. ευρώ με «κόψιμο» περίπου 208 δωρεάν εξετάσεων και άλλων ιατρικών εργασιών. Θα αξιοποιηθούν - όπως και στη χώρα μας από λογιών λογιών κυβερνήσεις - τα λεγόμενα «ιατρικά - θεραπευτικά πρωτόκολλα», όρια και ποινές στη συνταγογράφηση εξετάσεων κ.λπ. Ενδεικτικά, σχεδιάζεται: Οποιος έχει χοληστερίνη εντός των φυσιολογικών ορίων, θα μπορεί να επαναλάβει δωρεάν την εξέταση έπειτα από 5 χρόνια. Μαγνητική τομογραφία στη σπονδυλική στήλη θα δικαιούται κανείς μόνο αν παρουσιάζει επί 4 συνεχείς εβδομάδες έντονους πόνους που δεν περνούν με αναλγητικά φάρμακα...
  • Στη Δανία, συζητιέται η επιβολή εισιτηρίου στις ιατρικές επισκέψεις και περικόπτονται παροχές. Οι περικοπές - στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων - αναμένεται να οδηγήσουν σε απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών.
  • Το βρετανικό σύστημα Υγείας «ξεγράφει» κάθε χρόνο χιλιάδες καρκινοπαθείς άνω των 65 ετών από τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες θεωρώντας ότι είναι «πολύ μεγάλοι» για θεραπεία. Η θεραπεία δεν καθορίζεται πάντοτε από ιατρικούς παράγοντες, καθώς καταγράφονται πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων που αποκλείονται από φαρμακευτικές αγωγές, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής ή και να θεραπεύσουν κάποιες παθήσεις.

πηγή rizospastis.gr

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 5η ΥΠΕ




ΕΝΩΣΗ ΝΟΣ/ΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ                                     Αρ.Πρωτ. 44/15.10.2015
Γαζέπη 48
Τηλ: 2221350476
Fax: 2221086889
e-mail: sotosantonios@hotmail.com

Κον Νέστορα Αντωνίου
Διοικητή 5ης ΥΠΕ

Κε Διοικητά ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την δυσαρέσκειά μας για την λογιστική περικοπή που υπέστησαν οι δεδουλευμένες εφημερίες των συναδέλφων των ΚΥ και των Περ/κών Ιατρείων της Εύβοιας μηνών Ιανουαρίου έως Απριλίου 2015.

Σας καλούμε επίσης να μας γνωστοποιήσετε την απόφαση με την οποία προβήκατε στην λογιστική αυτή περικοπή καθώς επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος ενώπιον παντός δικαστηρίου θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων μας.

Παρακαλούμε για την άμεση και πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων καθώς αυτό αποτελεί για εμάς Casus Belli.-

Μετά τιμής ,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ





 Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλει την προκλητική στάση της ηγεσίας της 5ης ΥΠΕ ,η οποία αποφάσισε την αυθαίρετη οριζόντια λογιστική περικοπή των δεδουλευμένων εφημεριών των Ιατρών των ΚΥ και των Περιφ/κών Ιατρείων της Εύβοιας. 


 Η περικοπή αυτή έγινε με προκλητικό τρόπο καθώς φτάσαμε στον Οκτώβριο για να πληρωθούν οι συνάδελφοι εφημερίες του Ιανουαρίου ,δηλαδή "δεν φτάνει που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι"!!! 


 Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα προβεί με οργανωμένο τρόπο στην δυναμική διεκδίκηση μέχρις πλήρους αποπληρωμής στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και δεν θα παραιτηθούμε μέχρι της τελικής δικαίωσης!! Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει!!!


Για την ΕΙΝΝΕΥΒ


ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΉΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ



Σήμερα 07.10.2015 πραγματοποιήθηκε η τελική Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΝΕΥΒ. Οι αποφάσεις της έχουν ως εξής:

-Εγκρίνουμε την εισήγηση του ΔΣ για τις εκλογές των οργάνων της ΕΙΝΝΕΥΒ και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

-Εγκρίνουμε την απολογιστική λειτουργία του ΔΣ για την 3ετία 2012 - 2015.

-Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ για τον ορισμό των μελών της εφορευτικής επιτροπής καθώς η κα Γυφτονικολού , δήλωσε κώλυμα.

-Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να καλύψει τα έξοδα της εκλογικής διαδικασίας με δαπάνες της ΕΙΝΝΕΥΒ, πλην της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων των παρατάξεων και των υποψηφίων που θα γίνουν με έξοδα των ιδίων.

-Το εκλογικό υλικό των υποψηφίων παρατάξεων πρέπει να έχει κατατεθεί στο γραφείο της ΕΙΝΝΕΥΒ  το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 13.00, για να αποσταλούν εγκαίρως στα εκλογικά τμήματα.

-Τα ονόματα των μελών της εφορευτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Για την Γεν.Συνέλευση

ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ




 Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

 Σε λίγο συμπληρώνεται μία 3 ετία από τότε που η Αγωνιστική Συσπείρωση Ιατρών Εύβοιας ανέλαβε την ηγεσία της ΕΙΝΝΕΥΒ. Από τότε κύλισε πολύς χρόνος και αν κοιτάξουμε πίσω πριν τον Νοέμβριο του 2012 δεν θα δούμε παρά μόνο ένα ιατρικό σωματείο που παράπαιε μέσα στην αφάνεια και την ασημαντότητα της ύπαρξης χωρίς πολιτικό ,συνδικαλιστικό ή άλλο θεσμικό κύρος και λόγο.

Από τον Νοέμβριο του 2012 που αναλάβαμε την ηγεσία του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ, άρχισε η σταδιακή αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της ΕΙΝΝΕΥΒ τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε οργανωτικό και θεσμικό επίπεδο.
Επιγραμματικά πετύχαμε τα εξής:

-Εγκατάσταση σε γραφείο εντός του Νοσοκομείου Χαλκίδας με απόφαση του ΔΣ, με οργανωμένη γραμματεία μηχανοργάνωση και διαδικτυακή υποδομή.Η ΕΙΝΝΕΥΒ απέκτησε όλα τα νομιμοποιητικά και θεσμικά έγγραφα και πιστοποιήσεις που απαιτεί ο νόμος και επισημοποιήθηκε με ειδική σφραγίδα ,ΑΦΜ και ειδικό Τραπεζικό Λογαριασμό.

-Έγινε διασύνδεση του ΔΣ με τα περιφερειακά Νοσοκομεία , ΚΥ και αγροτικά Ιατρεία σε όλη την Εύβοια με σκοπό την άμεση πληροφόρηση και συνδικαλιστική δράση απ΄άκρου σε άκρον της Εύβοιας.

-Καθοδηγήσαμε όλες τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων και πετύχαμε την άσκηση πίεσης προς τις ηγεσίες του Υπ.Υγείας αλλά και της 5ης ΥΠΕ με σκοπό την πλήρη κάλυψη των αιτημάτων των συναδέλφων.

-Σε ένα άλλο επίπεδο καταφέραμε να έχουμε εκπροσώπηση στο ΔΣ του Νοσοκομείου αλλά και στον ΙΣΕΥΒ , όπου από καλύτερες θέσεις μπορέσαμε να διεκδικήσουμε και να ικανοποιήσουμε πάγια αιτήματά μας, όπως η αναβάθμιση των χώρων του εφημερίου κλπ.

-Στον ΙΣΕΥΒ παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων , καταφέραμε να αναδεικνύονται τα προβλήματα των Ιατρών των δημοσίων δομών υγείας της Εύβοιας ,πετύχαμε έτσι άλλον ένα μοχλό πίεσης προς την κεντρική διοίκηση.

-Στο συνέδριο του ΠΙΣ αναδείξαμε το όραμά μας για την Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα και με την παρουσία μας βάλαμε τα θεμέλια για την μελλοντική μας ανάδειξη σε δύναμη ανατροπής και υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων των συναδέλφων και της Υγείας του Λαού μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Την άμεση καταβολή στο ακέραιο των δεδουλευμένων εφημεριών των Ιατρών των ΚΥ και ΠΙ.

-Την μονιμοποίηση όλων των επί θητεία Ιατρών των Νοσοκομείων,ΚΥ και ΠΙ.

-Άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

-Να μην περικοπούν οι απολαβές κανενός υγειονομικού και να μην καταργηθεί το ειδικό μισθολόγιο για τους Ιατρούς των Δημοσίων δομών Υγείας. 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Ιατρών Εύβοιας συσπειρώνει στις τάξεις της συναδέλφους αγωνιστές με ιδανικά και πίστη στην Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους. Με αυτό το πλαίσιο θα πορευτούμε ενάντια την υποβάθμιση ,την ιδιωτικοποίηση,και την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας και των δομών της.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ιατρών Εύβοιας και να προσέλθουν μαζικά να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα καθώς και δια της επιστολικής τους ψήφου, ενισχύοντας την θεσμική και συνδικαλιστική δύναμη της Ένωσής μας.

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Ιατρών Εύβοιας

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ



Ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ είχε σήμερα συναντήσεις εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τον Υπουργό κο Ξανθό , τον αναπληρωτή υπουργό κο Πολάκη παρουσία αντιπροσωπείας της ΟΕΝΓΕ και τον Γεν.Δ/ντή του γραφείου του υπουργού κο Παν. Παπαδόπουλο και με σειρά στελέχη του υπουργείου, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου Χαλκίδας -Κύμης-Καρύστου κου Καρούζου.

Ο υπ. Υγείας Ξανθός ,αφού άκουσε τους εκπροσώπους των Νοσοκομειακών ιατρών για τα φλέγοντα θέματα της Δημόσιας Υγείας τοποθετήθηκε και επιγραμματικά είπε τα εξής μεταξύ άλλων:

- Προωθείται Ν/Σ για την Υγεία πιθανώς μέσα στο Νοέμβριο το οποίο θα περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν την "λειτουργική σταθεροποίηση" του συστήματος για να μην καταρρεύσει. 
Αυτό θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων, την προκήρυξη 90 θέσεων Ιατρών ΕΣΥ μέχρι το τέλος του 2015 και πρόβλεψη για προκήρυξη άλλων 600 θέσεων μέσα στο 2016.Προώθηση της διαδικασίας παράτασης των ήδη υπηρετούντων επικουρικών και πρόσληψη 300 επικουρικών έως το τέλος του 2015.
Όλες οι παραπάνω προσλήψεις είναι ανά την επικράτεια.
Θα προβλέπει παράταση της 5 ετούς θητείας όσων Γεν.Ιατρών λήγει η θητεία τους μέχρι να νομοθετηθεί η μονιμοποίησή τους.

-Οι στόχοι της ηγεσίας είναι η πάταξη της διαφθοράς και οι αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος , όπως η συντόμευση των διαδικασιών προσλήψεων και κρίσεων των Ιατρών ΕΣΥ.

-Κομβικό σημείο είναι η χρηματοδότηση του συστήματος για την οποία μας ανέφερε ο υπουργός ότι θα αυξηθεί το "ταβάνι" της επιτρεπόμενης δαπάνης για την Υγεία και μέχρι τέλους του 2015 θα απορροφηθούν και θα ενισχυθούν τα κονδύλια των δαπανών και για τα Νοσοκομεία έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες που θα προκύψουν πχ . για επικουρικούς.

Για την ΠΦΥ.

-Ειδικά για την ΠΦΥ θα αρχίσει η πιλοτική λειτουργία άμεσα 2 τουλάχιστον ΚΥ αστικού τύπου με οικογενειακούς ιατρούς , προληπτική ιατρική φροντίδα, νοσηλευτές,πρόβλεψη και για κατ΄οίκον νοσηλεία με αυτόνομες διαγνωστικές εργαστηριακές μονάδες.

-Μεταβατικό στάδιο ολιγόμηνης διάρκειας και μία δεύτερη ευκαιρία για τους Ιατρούς που θα ήθελαν να ενταχτούν στο σύστημα του ΠΕΔΥ και που μέχρι τώρα έχουν κρατήσει τα Ιατρεία τους με δικαστικές αποφάσεις,για να ενταχτούν μονίμως στο ΠΕΔΥ εκ νέου αλλά με καταληκτική ημερομηνία για σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων

-Προώθηση της εξειδίκευσης ιατρών στην Επειγοντολογία και διαχωρισμό της λειτουργίας των ΤΕΠ σε ανεξάρτητα τμήματα με αυτοδύναμη λειτουργία και κυκλικό ωράριο λειτουργίας.

Για τους Διοικητές των Νοσοκομείων

-Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές του Υπουργείου με το παρόν πλαίσιο αξιολόγησης και υπάρχουν σκέψεις για όποιους Διοικητές κριθούν αρνητικά να αποπεμφθούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολάκης τοποθετήθηκε ως εξής:

-Μεταφέρονται σύντομα αρμοδιότητες του υπ.Υγείας στα νοσοκομεία και στις ΥΠΕ για να αποσυμφορηθεί η γραφειοκρατεία του Υπουργείου και να λύνονται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν.Υπάρχουν σκέψεις για κατάτμηση ορισμένων ΥΠΕ (όπως η δική μας 5η ΥΠΕ).  

-Έχει εξασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση των επικουρικών που χρειάζεται το σύστημα έως το τέλος του 2015 για να ενισχυθεί γρήγορα η λειτουργία του.

-Δημιουργείται θεσμική τομή στην εξυγίανση του συστήματος προμηθειών και κοστολόγησης των υλικών των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, με κεντρική επιτροπή τιμολόγησης  όλων ανεξαιρέτως των υλικών σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Υγείας με στόχο την εξοικονόμηση 4,5 δις από τις προμήθειες των Νοσοκομείων, 5,5 δις από τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ .

-Η εξοικονόμηση των κονδυλίων των προμηθειών θα επιστρέψει αυτούσια στην επαναχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος για την ενίσχυση με προσωπικό και την επαναλειτουργία όλου του φάσματος των δημόσιων παροχών Υγείας.

Ειδικότερα για την Εύβοια από την συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τον Δ/ντή κο Παπαδόπουλο προέκυψαν τα εξής:

-Οι εφημερίες των ιατρών των ΚΥ της Εύβοιας μπαίνουν σε φάση εξομάλυνσης και μέσα στον Οκτώβριο θα πληρωθεί όλο το Α΄ τρίμηνο και ο Απρίλιος έως την 13.10.2015 και έως την 27.10.2015 και ο Μάϊος.

-Οι Νοσοκομειακοί ιατροί της Εύβοιας θα πληρωθούν  εντός του Οκτωβρίου εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου και 2 μήνες από τις πρόσθετες του 9% που έχουν πραγματοποιήσει.

-Αποσπώνται άμεσα 2 ειδικευμένοι Ιατροί για τις έκτακτες επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκίδας (Αιματολόγος και Γεν.Χειρουργός) που υπηρετούν ως αγροτικοί ιατροί στο ΚΥ Ιστιαίας και ΚΥ Μαντουδίου αντίστοιχα.

-Προσλαμβάνονται μέχρι το τέλος του 2015,για τα Νοσοκομεία της Εύβοιας 7 επικουρικοί, 5 για το Νοσ/μείο Χαλκίδας (ορθοπαιδικός,γυνακολόγος,ουρολόγος, παιδίατρος,αιματολόγος) και 2 για το Νοσ/μείο Καρύστου (γεν.χειρουργός, παιδίατρος).

-Θα δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκίδας - Κύμης- Καρύστου για την χρήση του τελευταίου 3μήνου του 2015.

-Μέχρι το τέλος του 2015 θα ενταχθούν στις 90 προκηρύξεις μονίμων ιατρών και ορισμένες κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και μέσα στο 2016 θα ενταχθεί το σύνολο σχεδόν των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Χαλκίδος έτσι ώστε , όταν αρχίσει η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο να μην υπάρχουν κενά στα οργανογράμματα των κλινικών.

-Στις ανωτέρω προκηρύξεις θα συμπεριληφθούν και ικανός αριθμός θέσεων και για το λοιπό προσωπικό(νοσηλευτές, τεχνικοί &διοικητικοί υπάλληλοι κλπ).

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ δεσμεύεται τόσο με την θεσμική του παρέμβαση όσο και δια της φυσικής του παρουσίας στα όργανα, του Νοσοκομείου, (ΔΣ , Σωματείο Εργαζομένων), αλλά και εκτός Νοσοκομείου (Ιατρικός Σύλλογος, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) να παρακολουθεί και να προάγει τόσο τα πάγια αιτήματα του κλάδου όσο και την πορεία πραγματοποίησης των στόχων που θα βάλει η ηγεσία της ΕΙΝΝΕΥΒ που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 11.11.2015.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ 
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΣΕΥΒ




Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ



Το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ συνήλθε την 30.09.2015 και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

-Προκηρύσσει εκλογές για τα όργανα της ΕΙΝΝΕΥΒ που είναι τα εξής:

          -5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
          -3μελής Επιτροπή Γ.Ν. Χαλκίδας
          -Εκπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ
          -3μελής Εξελεγκτική επιτροπή. 
          -Εκπροσώπους ΑΔΕΔΥ  -Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11.11.2015 στον χώρο της αίθουσας μαθημάτων του Γ.Ν.Χαλκίδας (έναντι γραφείου ΕΙΝΝΕΥΒ) και από ώρα 09.00 έως 17.00. παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

-Δικαίωμα ψήφου και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη της ΕΙΝΝΕΥΒ που θα περιέχονται στους εκλογικούς καταλόγους.Όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στις Δημόσιες δομές υγείας του Νομού και δεν έχουν ψηφίσει ξανά μπορούν με καταβολή ποσού εγγραφής 5 ευρώ να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν άμεσα.

-Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα όργανα της ΕΙΝΝΕΥΒ λήγει τη Παρασκευή 23.10.2015 και ώρα 13.00.Οι συνάδελφοι των ΚΥ Ιστιαίας,Μαντουδίου και Αλιβερίου θα ψηφίσουν επί τόπου στα οικεία ΚΥ και θα συμπεριληφθούν οι ψήφοι τους στην καταμέτρηση της εφορευτικής επιτροπής στο Γ.Ν.Χαλκίδας.Οι συνάδελφοι του ΚΥ Ψαχνών θα ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο του Γ.Ν.Χαλκίδας.

-Οι δαπάνες αποστολής των ψηφοδελτίων των υποψηφίων επιβαρύνουν τις παρατάξεις των υποψηφίων, ενώ της αποστολής των φακέλων της ψηφοφορίας που φέρουν την σφραγίδα της ΕΙΝΝΕΥΒ με δαπάνες την ΕΙΝΝΕΥΒ. 

-Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα οριστούν μετά τον ορισμό του δικαστικού αντιπροσώπου.

-Τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου θα σχηματίσουν οικείες εφορευτικές επιτροπές όπου θα παραστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι.Στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου η ψηφοφορία θα αρχίσει την 09.00 και δυνατόν να λήξει πριν την 17.00 με απόφαση της οικείας εφορευτικής επιτροπής.Τα πρακτικά των εκλογικών τμημάτων Κύμης και Καρύστου θα σταλούν στο Fax της ΕΙΝΝΕΥΒ (2221086889) και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα τα συμπεριλάβει στην τελική καταμέτρηση.

-Τα ανωτέρω να επικυρωθούν από την καταληκτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΙΝΝΕΥΒ την Τετάρτη 07.10.2015.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΤΑΜΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                        ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ