ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΚΥΜΗΣ -ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,

Η απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα για εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου στις εκλογές της 9ης Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την απαρχή νέων αγώνων και διεκδικήσεων σε μία νέα θητεία που συμπίπτει με την προετοιμασία του συνόλου του κεντρικού Νοσοκομείου για την μεταστέγασή του στο χώρο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Μία σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας μου στο ΔΣ που ήταν και η πρώτη φορά , παραπέμπει στις εξής δράσεις :

1)Με γνώμονα τις πάγιες θέσεις και διεκδικήσεις της ΕΙΝΝΕΥΒ κατάφερα να φέρω με επιτυχία εις πέρας χρόνια αιτήματα του Ιατρών του Νοσοκομείου μας και να παρθούν αποφάσεις υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας μας , στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό μέσα σε ένα κτήριο που ομολογουμένως "έχει φάει τα ψωμιά του".(Ανάπλαση του χώρου του εφημερείου , ανανέωση του χώρου της τραπεζαρίας των ιατρών, αναβάθμιση των μαγειρείων κ.α.)

2)Στήριξα με την θετική μου ψήφο, την ταχεία προμήθεια κρίσιμου και σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού των Κλινικών όπως της Γεν. Χειρουργικής (λαπαροσκοπικά) και της Ουρολογικής Κλινικής (ενδοσκοπικά) αλλά και συνέβαλα στην ταχεία διεκπεραίωση της προμήθειας αναγκαίου και πάγιου αναλώσιμου υλικού με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται ελλείψεις και χρόνιες καθυστερήσεις στην προμήθεια απαραίτητων υλικών στα Χειρουργεία και στα Ε.Ι. όπως συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές.

3) Συνέβαλα με την αγαστή συνεργασία των υπαλλήλων του τμήματος μισθοδοσίας του Γ.Ν.Χαλκίδας στην επόπτευση της ομαλής μισθοδοτικής ροής όλων των Ιατρών των Νοσοκομείων της Εύβοιας χωρίς περιττές καθυστερήσεις,όταν οι χρηματοδοτικές ροές της κεντρικής κυβέρνησης το επέτρεπαν.

4) Με την θετική μου ψήφο ελήφθησαν αποφάσεις για επικουρικούς Ιατρούς , και εθελούσιες αποσπάσεις άκρως αναγκαίων Ιατρών ειδικοτήτων από άλλα Νοσοκομεία (εκτός Εύβοιας) προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας για να μην καταρρεύσει η εφημέρευση των τμημάτων που αντιμετώπιζαν κρίσιμες καταστάσεις δυσλειτουργίας(Μ-Γ κλινική,Παιδιατρικό,Χειρουργική κλινική).
Δυστυχώς όμως λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και ο στόχος αυτός παραμένει πάντα σε πρώτη προτεραιότητα.

5) Διενεργήθηκαν έλεγχοι ,από την αρμόδια επιτροπή λοιμώξεων, με δική μου πρωτοβουλία, σε χώρους του Νοσοκομείου προκειμένου να βελτιωθούν τόσο, η ασφαλής λειτουργία όσο και οι συνθήκες υγιεινής των αντίστοιχων χώρων.Ήδη προχωρούν, με την εποπτεία της 3μελούς επιτροπής της ΕΙΝΝΕΥΒ και με την συνεργασία των εργαζομένων στο Γραφείο Διαιτολογίας και Επισιτισμού, οι εργασίες βελτίωσης των μαγειρείων και της προμήθειας νέων πλυντηρίων πιάτων των ορόφων και της τραπεζαρίας των Ιατρών, καθώς και η τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας στο χώρο της ενδιαίτησης των Ιατρών με ηλεκτρονική κάρτα εισόδου.

6) Με δική μου πρωτοβουλία καταργήθηκε στο Νοσοκομείο το εισιτήριο των 5 ευρώ στο Τακτικό Ορθοπαιδικό Ιατρείο πολλούς μήνες πριν την νομοθέτησή του από την Κυβέρνηση που παρά τις γνωστές παλινωδίες το κατάργησε τελικά πανελλαδικά.

7) Με την δική μου συμβολή καταργήθηκε η κατάπτυστη και αντισυναδελφική αναφορά που είχε κάνει το προηγούμενο ΔΣ του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε ειδικότητες πρώτης και δεύτερης γραμμής προκειμένου να δικαιολογήσει προσχηματικά τις περικοπές των κονδυλίων εφημέρευσης για να δικαιολογήσει ουσιαστικά την κεντρική πολιτική περικοπών του Υπ.Υγείας.Επίσης διαφώνησα με την κατανομή των κονδυλίων για το Νοσοκομείο του ετών 2013-2015 που ουσιαστικά έβλαπταν την συνολική του λειτουργία αλλά και τον τρόπο εφημέρευσης.

8)Mε την ενεργητική συμβολή μου σε συνεργασία με την Διοικητική Υπηρεσία , συνέβαλα στο να γίνουν αποδεκτά αρκετά μικρότερα αιτήματα της Ιατρικής μας κοινότητας με σκοπό να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την αναβάθμιση προς το καλύτερο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Εύβοιας και να αναβαθμιστούν τόσο κτηριακά όσο και λειτουργικά και τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου (ανάπλαση των χώρων των ΕΙ στην Κύμη και στην Κάρυστο, τοποθέτηση και πρόσληψη μονίμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού κ.α.).

Αυτό που θέλω επίσης να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους είναι ότι η παρουσία μου στο ΔΣ του Νοσοκομείου ,σημαίνει ότι το συλλογικό μας όργανο ,η ΕΙΝΝΕΥΒ, έχει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει άμεσο ρόλο στις αποφάσεις που μας αφορούν και ταυτόχρονα καθορίζουν την καθημερινότητα του λειτουργήματός μας.

Τα ανωτέρω που αναφέρω είναι ενδεικτικά μίας μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν σε αγαστή συνεργασία τόσο εγώ όσο και οι αφανείς ήρωες των Νοσοκομείων που είναι οι υπάλληλοι της Διοίκησης και το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά κρατάνε Θερμοπύλες.
Αυτοί είναι που σε πείσμα των καιρών αντιστέκονται και καταφέρνουν με αυταπάρνηση και με ανιδιοτέλεια να μάχονται στις σημερινές αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν τα Νοσοκομεία της Εύβοιας όρθια για να μην καταρρεύσουν όπως σε άλλους Νομούς.

Για όλα τα παραπάνω αγαπητοί συνάδελφοι,αλλά και για τον λόγο ότι ξέρετε ότι θα μάχομαι πάντα για τα δίκαια αιτήματα τόσο των Ιατρών αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας , σας ζητώ να μου ξαναδώσετε την εντολή να σας εκπροσωπήσω στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας -Κύμης - Καρύστου.-

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΟΡΘ/ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου