ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ Ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ σε ψήφους, έδρες και αντιπροσώπους


Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στην Υγεία
Σημαντική αύξηση των δυνάμεών της, σε ψήφους, ποσοστά και έδρες, είχε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών - στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ - στο 8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που έγινε στην Αθήνα στις 29-31 Μάρτη 2013. Για το Γενικό Συμβούλιο πήρε 41 ψήφους και 4 έδρες, έναντι 30 ψήφων και 3 εδρών το 2010, αυξάνοντας κατά 36,6% τις ψήφους, ενώ για την ΑΔΕΔΥ πήρε 42 ψήφους και 5 αντιπροσώπους, έναντι 31 και 4 στο προηγούμενο Συνέδριο.
Ταυτόχρονα, κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ Γιατρών (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και η «Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών» (ΔΗΚΝΙ - στηρίζεται από τη ΝΔ). Αύξηση σημείωσε το «Μέτωπο» - στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ - ενώ πτώση σημείωσε το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» (ΑΡΣΙ, «Νυστέρι», «Πρωτοβουλία Γένοβα», «Σχέδιο Β' για την υγεία», Ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι).
Τα αποτελέσματα
Στο Συνέδριο πήραν μέρος 273 αντιπρόσωποι και ψήφισαν 253, ενώ βρέθηκαν 250 έγκυρα ψηφοδέλτια που κατανεμήθηκαν αναλυτικά ως εξής:
«Μέτωπο»: 80 ψήφοι (32%) και 9 έδρες, έναντι 69 ψήφων (25,4%) και 7 εδρών. ΔΗΚΝΙ: 44 (17,6%) και 5, έναντι 58 και 6. «Ενωτικό Κίνημα»: 42 (16,8%) και 4, έναντι 48 (17,6%) και 5. ΔΗΠΑΚ 41 (16,4%) και 4, έναντι 30 και 3. ΠΑΣΚ 25 (10,0%) και 3, έναντι 67 (24,6%) και 6. «Κίνηση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ» (στις προηγούμενες εκλογές ήταν ενταγμένο στο Μέτωπο) 10 ψήφοι (4%) και 1 έδρα και «Ιατρική Συνεργασία για την Υγεία» (ΙΑΣΥ) - στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο Μέτωπο, ενώ τώρα στηρίχτηκε απ' τη ΔΗΜΑΡ - 8 ψήφοι (3,2%) και 1 έδρα.
Αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ
Για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 228 σύνεδροι και βρέθηκαν 225 έγκυρα ψηφοδέλτια, που κατανέμονται ως εξής:
«Μέτωπο»: 72 ψήφοι και 9 αντιπρόσωποι, έναντι 58 ψήφων και 7 αντιπροσώπων. «Ενωτικό Κίνημα» και «Κίνηση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ»: 47 ψήφοι και 6 αντιπρόσωποι - έναντι 49 ψήφων και 6 αντιπροσώπων της ΑΡΣΙ. ΔΗΠΑΚ: 42 και 5, έναντι 31 και 4 αντιπροσώπων. ΔΗΚΝΙ: 35 και 5, έναντι 43 και 6. ΠΑΣΚ: 22 και 3, έναντι 50 και 7. ΙΑΣΥ 7 ψήφοι και 1 αντιπρόσωπος.
Απόφαση αντιμνημονιακής διαχείρισης
Η απόφαση του Συνεδρίου - εγκρίθηκε από το Μέτωπο και την ΠΑΣΚ συγκεντρώνοντας 69 ψήφους - ουσιαστικά επαναλαμβάνει την εισήγηση του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, η οποία παρά το περίγραμμα για «δωρεάν καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας», ουσιαστικά περιορίζει την πάλη σε έναν αντιμνημονιακό αγώνα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Ενισχύοντας τις αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ και τα περιθώρια αλλαγής του, καλεί τους γιατρούς «να πρωτοστατήσουν για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών... σε μια διαφορετική Ευρώπη στήριξης των ανθρώπινων, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, ευημερίας των λαών της». Κατά τ' άλλα, προστέθηκαν το «καμιά θυσία για το ευρώ» και «καμιά αυταπάτη για το σημερινό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως μηχανισμού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου»...
Η πρόταση της ΔΗΠΑΚ συγκέντρωσε 29 ψήφους, στην οποία μεταξύ των άλλων τονίζεται: «Χρειάζεται ένα κίνημα που να αμφισβητεί αυτή την εξουσία, και όχι ένα κίνημα που να προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκός ο καπιταλισμός, αν αλλάξει η κυβέρνηση. Να δυναμώσει η κοινή δράση, η ενιαία πάλη των γιατρών με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και συνολικά το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κόντρα σε διασπαστικές συντεχνιακές λογικές, ειδικευόμενοι - ειδικευμένοι, μόνιμοι - επικουρικοί ή με μπλοκάκι, γιατροί - νοσηλευτές, υγειονομικοί - ασθενείς, να σφυρηλατήσουμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα. Οχι μόνο για να εμποδίσουμε νέα μέτρα και να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά για να αντεπιτεθούμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».
Τέλος, ξεχωριστή πρόταση που συγκέντρωσε 40 ψήφους κατέθεσε το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή».

πηγή dipakdrevias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου