ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ




Η ΕΙΝΝΕΥΒ συμμετείχε στην συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κο Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κο Ξανθό και την νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ κο Αντωνίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας παρουσία εκπροσώπων φορέων και τοπικών εκπροσώπων καθώς και πολιτών της Εύβοιας και όμορων νομών της Στερεάς Ελλάδας.
Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η επίσημη ηγεσία του Υπ. Υγείας απευθύνει πρόσκληση στην ΕΙΝΝΕΥΒ και αυτό αποτελεί δείγμα της αναγνώρισης του θεσμικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου που διαδραματίζει στην κοινωνία της Εύβοιας η Ένωσή μας.
Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ ανέδειξε τα φλέγοντα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας καθώς τους στόχους της ΕΙΝΝΕΥΒ, που μέσα από τα 6 υπομνήματα της επιτροπής σχεδιασμού της Υγείας που έχει εκπονήσει ,προτείνει υγειονομικές λύσεις και προτάσεις ικανοποιώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σύμφωνα με τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ , συμβάλει στην συνδικαλιστική αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων του νοσοκομειακών Ιατρών και στέκει πάντα στο πλευρό του Λαού μαζί με τους φορείς που διεκδικούν αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία χωρίς χαράτσια και επιχειρηματικές δράσεις.
Ακολούθως τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας της ΕΙΝΝΕΥΒ και Δ/ντής του ΚΥ Ιστιαίας κος Δαύρης Αλέξανδρος, ο οποίος τόνισε τις ελείψεις και τα προβλήματα των ΚΥ και της πρωτοβάθμιας Υγείας που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση.
Από τις τοποθετήσεις του Υπουργού αλλά και του αναπλ. Υπουργού Υγείας , κρατάμε τις καλές προθέσεις και τις υποσχέσεις για γρήγορη στελέχωση τόσο της πρωτοβάθμιας αλλά και της δευτεροβάθμιας Δημόσιας Υγείας και την δέσμευση ότι θα στηριχθεί οικονομικά η λειτουργία και ο Δημόσιος χαρακτήρας των Νοσοκομείων και των ΚΥ.
Δυστυχώς η ηγεσία του υπ.υγείας δεν δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή των εφημεριών του 2015, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων , τις οποίες τοποθέτησαν αόριστα εντός του 2015.
Αναφορικά με το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ,αναφέρθηκε στον Υπουργό τόσο από την πλευρά της περιφερειακής διοίκησης όσο και από τον δήμαρχο Χαλκιδέων ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης των υποδομών και της σύνδεσής του με τα δίκτυα του Δήμου σε συνδυασμό με τις τρέχουσες πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί.
Και πάλι όμως δεν κατέστη σαφές το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών αυτών, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νέο Νοσοκομείο ακόμη ...........αργεί!!!!!!



Για την ΕΙΝΝΕΥΒ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου