ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Με μια πρωτοφανή και άκρως αντιδεοντολογική, για την Ιατρική δεοντολογία,εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ (http://www.ygeianet.gr/box/cal/38254.pdf ) αποφάσισε την αναγραφή αποκλειστικά και μόνο της δραστικής ουσίας στην ιατρική συνταγή.
Αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση της Ιατρικής θεραπευτικής πράξης και αποτελεί απόφαση κατάπτυστη από κάθε πλευρά, γιατί ούτε τον ασθενη προστατεύει αλλά ούτε και εξοικονομεί πόρους.

Αντίθετα στερεί τον ασθενή από το συγκεκριμένο θεραπευτικό μέσο που συνταγογραφεί ο θεράπων ιατρός του αλλά αν πραγματικά ήθελαν να κάνουν εξοικονόμηση πόρων θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που θησαυρίζουν να ρίξουν τις τιμές των φαρμάκων.

Αρα η εγκύκλιος αυτή το μόνο που εξυπηρετεί είναι τις μνημονιακές υποχρεώσεις της συγκυβέρνησης και την πολιτική που εξωθεί τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιό βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν το φάρμακο που έχουν ανάγκη!

Καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν την απόφαση αυτή και προτείνουμε στους συναδέλφους να αγνόησουν την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και να ακολουθήσουν την οδηγία του ΠΙΣ (http://www.ygeianet.gr/box/cal/38252.pdf ) που συνιστά να αναγράφουν στα σχόλια της ηλεκτρονικής συνταγής το όνομα του σκευάσματος που επιθυμούν για τους ασθενείς τους, καθώς είναι οι ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την χορηγούμενη θεραπεία.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                                     ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ.                                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου