ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Νοσοκομεία ή επιχειρήσεις Υγείας; Η συγκυβέρνηση και οι απαιτήσεις της ΕΕ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ελλάδα " εκσυγχρονίζεται" με το οικονομικό μαχαίρι στο λαιμό και την τροϊκανή αγχόνη να σφίγγει το σχοινί κάθε τρίμηνο..........
Επίσης είναι πολύ πιο γνωστό ότι πλέον η Δημόσια Δωρεάν Υγεία και οι Δημόσιες κρατικές δομές παρέχουν υπηρεσίες Υγείας σε ασφαλισμένους με το αντίτιμο των 5 ευρώ και από 01.01.2014 με το 25ευρο προκαταβολής για την εισαγωγή στο Νοσοκομείο.
Αν δε, μιλήσουμε με τα πραγματικά αριθμητικά δεδομένα που σήμερα με επίσημα στοιχεία οι ανασφάλιστοι είναι πλέον το 25% των εργαζομένων αλλά αν προσθέσουμε και το ποσοστό των ανέργων ανασφαλίστων (ανεπίσημοι υπολογισμοί : 1-1,5 εκατομμύριο) ,τότε η πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία για νοσηλεία θα γίνεται με τα κιάλια για αυτές τις ομάδες πληθυσμού, που δεν είναι καθόλου μικρές.
Προσθέτοντας δε και το ποσοστό των οικονομικών μεταναστών που η πλειονότητά τους είναι ανασφάλιστοι τότε το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό!!
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται το Υπουργείο Υγείας και η συγκυβέρνηση να "εξορθολογίσει" όπως λέει το δημόσιο σύστημα Υγείας με τον ανεπανάληπτο και άκρως..... ευρηματικό τρόπο των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων , αλλαγής τρόπου λειτουργίας , αλλά και κατάργησης νοσοκομειακών κλινών!!!
Δεν αντιλέγει κανείς  ότι είναι ένας τρόπος να μειώσει κανείς τις λειτουργικές δαπάνες και να εξοικονομήσει κονδύλια ,αλλά εάν μπούμε σε αυτή την λογική της άκρατης εξοικονόμησης κονδυλίων θα πέσουμε στην περίπτωση του δύσμοιρου Ναστραδίν Χότζα και του ..........γαϊδάρου του!!!Μόνο που στην περίπτωση αυτή ο γάϊδαρος που ψοφάει θα βρεθούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα και αυτό σημαίνει απώλεια ΑΝΘΡΩΠΩΝ.!!
Αλλά ας αποτολμήσουμε την παραδοχή της υπόθεσης(που συμμερίζονται οι συγκυβερνούντες) ότι τα Νοσοκομεία πρέπει να δουλεύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (γιατί περί αυτού πρόκειται) και να είναι βιώσιμα και οικονομικά αυτοτελή!!! 
Αυτομάτως προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
α) Ποιός έχει πληρώσει για την δημιουργία των Νοσοκομείων αυτών;
β) Ποιός επί δεκαετίες πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές για να έχει υγειονομική περίθαλψη;
γ) Ποιός ήταν και είναι τελικά αυτός που επιβαρύνεται με την όποια "αλλαγή - εξορθολογισμό" που επιχειρείται στην Δημόσια υγεία ;
Η απάντηση είναι μία Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!
Πως είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα εν μέσω δρυμίτατης οικονομικής κρίσης να έρχεται η συγκυβέρνηση και να ζητάει από τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώσει πάλι για αυτά που ήδη είχε πληρώσει και δημιουργήσει, εν μέσω ..........μειώσεων μισθών και συντάξεων,χαρατσίων και φοροεπιδρομής σε όλους τους άλλους τομείς καθημερινότητάς του!!!!
Τελικά δεν είναι ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός το σύστημα Υγείας ,γιατί χρειάζεται αλλά με άλλον τρόπο, είναι ότι χρειάζονται να μαζέψουν και άλλο χρήμα από τον άμοιρο κοσμάκη που τελικά πληρώνει πλέον και για τα αυτονόητα αλλά και για αυτά που είχε ήδη πληρώσει!!!
Αυτή η οικονομική πολιτική δεν λέγεται απλά καπιταλισμός .............ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και η βαρβαρότητα αυτή μόνο με ταξική επαναστατική ανατροπή αντιμετωπίζεται!!!!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου