ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Σήμερα συμμετείχαμε στην σύσκεψη που έγινε στο χώρο του Νοσοκομείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ,τον Διοικητή και τον ΔΥΠΕ-άρχη κο Μακρή.

Μετά την τοποθέτηση του κου Μακρή και αφού έγινε εκτεταμένη συζήτηση για διάφορα θέματα , λάβαμε τον λόγο και εκθέσαμε στον κο Μακρή τα πάγια αλλά και τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα,αφού κάναμε μια σύντομη περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και των Νοσοκομείων στην Εύβοια.

Μεταξύ άλλων τέθηκε και το ζήτημα των περικοπών των δεδουλευμένων εφημεριών του 2013 που εκκρεμεί και για το οποίο λάβαμε μία απάντηση η οποία κατά κύριο λόγο εκθέτει τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας αλλά και κατά δεύτερο λόγο υπαινίσσεται ευθύνες των Διευθυντών Ιατρών των τμημάτων για την πλημμελή αιτιολογηση αναγκαιότητας των προσθέτων εφημεριών των τότε προγραμμάτων, πράγμα που αποδυναμώνει την νομική στήριξη της ένδικης διεκδίκησης των εφημεριών αυτών.
Το θέμα θα διερευνηθεί από την νομική μας υπηρεσία και στην Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 25.09.2014 θα δοθεί η νομική συμβουλή της.

Για την υποστελέχωση και την περικοπή των προϋπολογισμών των νοσοκομείων δεν υπήρξε καμία δέσμευση παρά μόνο για το ξεπάγωμα των ήδη κριθέντων θέσεων από την εποχή Λοβέρδου που σημαίνει σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων σε Ιατρικό προσωπικό.Από πλευράς ΔΥΠΕ θα συνεχίσει η αρωγή στα θέματα της προκήρυξης θέσεων επικουρικών Ιατρών βάσει των πάγιων αναγκών του Νοσοκομείου στις κλινικές που έχουν άμεση ανάγκη όπως η Ορθοπαιδική, η Παιδιατρική,και η Γυναικολογική.

Τα ΚΥ από 01.01.2015 περνάνε πλήρως στην αρμοδιότητα των ΔΥΠΕ και θίξαμε την μη ύπαρξη ακόμη μηχανισμού υποστήριξης σε θέματα προμηθειών και υλικών καθώς και μηχανισμού διοικητικής μέριμνας από πλευράς ΔΥΠΕ που θα σηκώσει το βάρος της υποστήριξης των ΚΥ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.Στο θέμα αυτό ο ΔΥΠΕ-άρχης παραδέχτηκε ότι ο μηχανισμός αυτός δεν είναι έτοιμος και δεσμεύτηκε να προχωρήσει με γοργά βήματα.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν η ομόθυμη διάθεση για να σταματήσει η αβεβαιότητα που επικρατεί στους συναδέλφους της περιφέρειας τόσο στα ΚΥ αλλά και στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου με τις απειλούμενες αποσπάσεις και μεταθέσεις άνευ της συγκατάθεσης των συναδέλφων.Για δε τους νοσοκομειακούς σχηματισμούς η διαβεβαίωση του ΔΥΠΕ-άρχη ήταν ότι δεν θα αποδυναμωθούν από Ιατρικό προσωπικό αντιθέτως δε,θα ενδυναμωθούν.

Ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου το οποίο φαίνεται να βρίσκεται προς την λύση του προβλήματος της πλήρους χρηματοδότησης ,αλλά δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς ΔΥΠΕ.

Τελευταία θίξαμε το ζήτημα της ΕΣΑΝ -ΑΕ με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, αλλά δεν υπήρξε καμία συζήτηση διότι δεν είχε καμία πληροφόρηση ο ΔΥΠΕ-άρχης επί του θέματος και το αφήσαμε ανοικτό για μία προσεχή συνάντηση.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου