ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΕΥΒ



Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες  ,

Η σημερινή σύγκληση σε σώμα του ΔΣ του ΙΣΕΥΒ σηματοδοτεί μία νέα εποχή στα χρονικά του Συλλόγου μας. Μετά από πολλά χρόνια καθήλωσης και οργανωτικής ραστώνης ο ΙΣΕΥΒ βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα.Ή που θα επιχειρήσουμε την ανανέωση σε πρόσωπα και στόχους του ΔΣ ή που θα παραμείνουμε στην ίδια αποτελματωμένη κατάσταση ,που θα αποτελεί για όλους μας αρνητικό επίτευγμα.
Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ανέδειξε στο ΔΣ 5 νέους συναδέλφους που σημαίνει ανανέωση κοντά στο 50% του συνόλου του ΔΣ. Το τρίπτυχο μήνυμα των συναδέλφων ήταν σαφές και είναι το εξής:
-ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ
-ΑΝΑΝΕΩΣΗ
-ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΌΧΩΝ.
Προεκλογικά κατέθεσα προς συζήτηση με τους συναδέλφους που ο ίδιος επισκέφτηκα ένα σχέδιο αρχών πάνω στις οποίες συζήτησα και αντάλλαξα απόψεις και σκέψεις . Αυτές ήταν :
1ο) Να φτιάξουμε έναν Ιατρικό Σύλλογο διεκδικητικό και αποτελεσματικό στο μπόϊ των προσδοκιών και των απαιτήσεων όλων των Ιατρών της Εύβοιας.
2ο) Να μειωθούν οι εισφορές προς τον Ιατρικό Σύλλογο από 80 στα 60 ευρώ και ανάλογα για τους ειδικευόμενους.
3ο) Να βρεθεί επιτέλους ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας στο πλάϊ του Ευβοιώτικου Λαού και να πάψει να είναι μία απλή συντεχνιακή ελιτίστικη παρέα που να εξυπηρετεί την συμβιβασμένη ηγεσία του ΠΙΣ.
4ο) Να μπορέσει ο Ιατρικός κόσμος της Εύβοιας να ενώσει την φωνή του κάτω από μία σημαία για τα συμφέροντα της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλους αλλά και για την αξιοπρεπή και δίκαιη αμοιβή τόσο των αυτοαπασχολούμενων όσο και των Νοσοκομειακών Ιατρών.
5ο) Να αρθρώσει διεκδικητικό λόγο για να λειτουργήσει επιτέλους η Πρωτοβάθμια αυτοαπασχολούμενη περίθαλψη όχι ανταγωνιστικά με την Δημόσια αλλά ως αρωγός και με αξιοπρεπείς αμοιβές που να εξασφαλίζουν ένα εισόδημα αντάξιο της επιστημοσύνης και της προσφοράς των Ιατρών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων ασπάστηκε  τις απόψεις αυτές και μάλιστα προσέθεσαν και νέα ζητήματα ,όπως εκσυγχρονισμό της Ιστοσελίδας μας , επαναλειτουργία της εξυπηρέτησης για το ΤΣΑΥ κλπ.
Είναι γεγονός αγαπητοί συνάδελφοι ότι 8 στους 10 συναδέλφους έχουν παράπονα από την λειτουργία του ΙΣΕΥΒ , επίσης είναι παραδεκτό ότι λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης του Νομού μας δεν μπορούν τα μέλη μας να έρθουν σε άμεση επαφή με το γραφείο της Χαλκίδας .
Προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν ,θα πρέπει να εξεταστεί η εύρεση λύσης για σύσταση παραρτημάτων  ή εξορμήσεις σε τακτική βάση στην Ιστιαία , στην Κύμη και στην Κάρυστο με σκοπό να έρθει ο Ιατρικός Σύλλογος πιο κοντά και να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συναδέλφων της περιφέρειας. Σε αυτό το σημείο ο ΙΣΕΥΒ έχει τρομερή δυσκολία και ουσιαστικά έχει περιοριστεί στη περιοχή της Χαλκίδας και στις κοντινές γύρω περιοχές με αποτέλεσμα να μην έχει εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιφέρεια της Εύβοιας όπου δραστηριοποιείται περίπου το 40% των μελών του.
Επίσης πρέπει να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερημένων οφειλών των συναδέλφων και μία λύση που προτείνω είναι η ρύθμιση των χρεωστουμένων σε μηνιαίες δόσεις των 10 ευρώ που εάν πληρώνονται ανελλιπώς να μπορούν οι συνάδελφοι αυτοί να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου χωρίς όμως να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα εάν δεν εξοφλήσουν πλήρως τις συνδρομές τους.
Προτείνω επίσης την δημιουργία 3 ακόμη εφορευτικών επιτροπών κατά την εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα στην Ιστιαία για να καλύψει την Β.Εύβοια, στην Κύμη και Κάρυστο για να καλύψει την Κεντρική και Νότια Εύβοια αντίστοιχα. Είναι ανάγκη να μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι κοντά στον τόπο άσκησης του λειτουργήματός τους χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται αναγκαστικά προς την Χαλκίδα.
Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να λυθεί είναι η δημιουργία διαρκούς νομικής υπηρεσίας που να συνδράμει με τις νομικές συμβουλές της τόσο το ΔΣ όσο και τα μέλη του ΙΣΕΥΒ.

Τέλος ο ΙΣΕΥΒ πρέπει να επανακαθορίσει τους στόχους και το διεκδικητικό του πλαίσιο με όραμα και βασική κατεύθυνση την συμμετοχή σε ένα ευρύ μέτωπο για την στήριξη της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους με ικανοποιητικούς μισθούς για τους Ιατρούς του ΕΣΥ και για τους αυτοαπασχολούμενους Ιατρούς την σύναψη ΣΣΕ με το Υπ.Υγείας με σκοπό τις κοστολογημένες αξιοπρεπείς αμοιβές των αυτοαπασχολούμενων Ιατρών.
Οι στοχευμένες παρεμβάσεις και οι συμμαχίες του ΙΣΕΥΒ με μαζικούς φορείς και σωματεία πρέπει να διέπονται από τον υψηλό στόχο που είναι το αίτημα για Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους ,χωρίς αποκλεισμούς και εμπορευματική δράση.Τα παραπάνω πρέπει να αποφασιστούν μέσα  από ψηφίσματα σε Γενική Συνέλευση καθώς και μέσα από εκτεταμένη διαβούλευση με τα μέλη μας.
Ο ΙΣΕΥΒ πρέπει να ξαναγίνει ο θεματοφύλακας της αξιοπρέπειας και της τιμής των Ιατρών μελών του και να παρεμβαίνει τόσο δημοσίως στα ΜΜΕ όσο και στους αρμόδιους φορείς, δια των εκπροσώπων του ,όποτε και όπως κρίνει απαραίτητο και όχι να αφήνει να πλανώνται φήμες και να διασύρεται το κύρος του Ιατρικού σώματος είτε μέρους , είτε ατομικά κάθε συναδέλφου.
Από την άλλη πρέπει να κινεί αστραπιαία τις διαδικασίες πειθαρχικών κυρώσεων στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταγγελίες και αποδείξεις σε βάρος παρεκτρεπομένων συναδέλφων εφαρμόζοντας την περί Ιατρικής ηθικής διαδικασία και σύμφωνα με την περί πειθαρχικών συμβουλίων νομοθεσία.
Σας καλώ λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα πλαίσιο δράσης που θα διεκδικεί :

-Να απαιτήσουμε να μην γίνει η Δημόσια Υγεία πεδίο δράσης των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας και να πάρει ανάσα ο αυτοαπασχολούμενος Ιατρός με νέες Συλλογικές Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ με αξιοπρεπές και συμφέρουσες αμοιβές για όλους του Ιατρούς χωρίς εξαιρέσεις και ρουσφετολογικές παρεμβάσεις.
-Να στελεχωθεί η Πρωτοβάθμια βαθμίδα Υγείας και τα Νοσοκομεία  με Ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με μόνιμη απασχόληση.
-Να κριθούν άμεσα όλοι οι ιατροί του ΠΕΔΥ, να τους δοθούν βαθμοί ΕΣΥ βάσει της προϋπηρεσίας τους και να σταματήσει το φαινόμενο των διαφορετικών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
-Εφημερίες μέχρι 4 το μήνα για τους Νοσοκομειακούς ιατρούς και μισθολόγιο που να ξεκινά από 1400 ευρώ από τις κατώτερες βαθμίδες.
-Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από το προϋπολογισμό όλες οι Δημόσιες δομές Υγείας  και να μην απαξιωθεί καμία περιφερειακή δομή Υγείας στην Εύβοια.
-Για την Εύβοια απαιτούμε σύντομη αποπεράτωση του νέου Νοσοκομείου, καθώς και αναβάθμιση ΟΛΩΝ των ΚΥ και Νοσοκομείων του Νομού μας, με επαρκή χρηματοδότηση.
-Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους συνδικαλιστικούς φορείς των Υγειονομικών στην Εύβοια, την ΕΙΝΝΕΥΒ , τους συλλόγους εργαζομένων των Νοσοκομείων Χαλκίδας,Κύμης, Καρύστου και του ΕΚΑΒ, για να μπορέσουμε μέσα από οργανωμένη και στοχευμένη δράση να διεκδικήσουμε σύγχρονες παροχές Υγείας για τους πολίτες της Εύβοιας με δαπάνη του προϋπολογισμού και όχι με νέα χαράτσια και εισφορές.
Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου για το προεδρείο του ΙΣΕΥΒ και σας προτρέπω να αγωνιστούμε μαζί για την ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΧΕΙΡ/ΓΟΣ –ΟΡΘ/ΚΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου