ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 01.04.2016



Σήμερα 01.04.2016 συνήλθε το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ  σε πλήρη σύνθεση με άπαντα τα μέλη του ΔΣ παρόντα και αποφάσισε τα εξής:

1) Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ πάρθηκε απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου-Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου  για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών της Κύμης που έγιναν από το Μάϊο 2009 έως Οκτώβριο 2009 και δεν έχουν πληρωθεί ενώ η διοίκηση αναγνωρίζει τα δεδουλευμένα.
Ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση από το Υπ. Υγείας προκειμένου να καλύψει την εκκρεμότητα το δυνατόν συντομότερα.

2) Πιστοποιήθηκαν όλα τα μέλη των εκλεκτόρων της ΕΙΝΝΕΥΒ για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που θα γίνει στις 08.04.2016-10.04.2016 και είναι οι εξής :
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ:

-ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ:


-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ

3) Αποφασίστηκε να εκδοθεί Δελτίου Τύπου για την ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ ως προς την ασφαλή εκτέλεση των διακομιδών και να καταγγελθεί πρόσφατο περιστατικό που έβαλε συναδέλφους σε κίνδυνο αφήνοντάς τους ξημερώματα στα Λέπουρα.

4)Για το θέμα της ασφαλούς εφημέρευσης του Νοσοκομείου, και μετά την διαβεβαίωση της Διοίκησης ότι θα διορισθούν 2 ειδικευμένοι Χειρουργοί , 1 Ορθοπαιδικός, 1 Αναισθησιολόγος , 1 Καρδιολόγος, ως επικουρικοί και ότι δρομολογούνται άμεσα οι διορισμοί 2 ειδικευομένων στην Χειρουργική κλινική η ΕΙΝΝΕΥΒ θα αναστείλει την επίκληση της εισαγγελικής παρέμβασης στην οποία θα προχωρούσε με ανάλογη επιστολή του προέδρου της.
Το θέμα θα επανεξεταστεί μέσα στον Απρίλιο και εφ΄όσον το πρόβλημα της εφημέρευσης παραμείνει θα αποφασιστεί εκ νέου η επικαιροποίηση της εισαγγελικής παρέμβασης.
Τέλος αποφασίστηκε ότι για την επίλυση του εφημεριακού προβλήματος τα μέτρα από την Διοίκηση που, κατά σειρά πρέπει να παρθούν είναι τα εξής:

α) Άμεση προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων Ιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου-Χαλκίδας -Κύμης -Καρύστου που ξεπερνούν τις 40.

β)Μέχρι την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας να διοριστούν όσον το δυνατόν περισσότεροι επικουρικοί Ιατροί για απασχόληση στα ΤΕΠ, με πόρους από εξοικονόμηση κοδυλίων από την Φαρμακευτική δαπάνη του Νοσοκομείου , η οποία δεν ανέρχεται στο 60-40 μεταξύ πρωτοτύπων και γεννοσήμων , πράγμα που αν γίνει εξοικονομείται κονδύλι 500.000 ευρώ το χρόνο περίπου, ικανό για να διοριστούν 15 τουλάχιστον επικουρικοί Ιατροί.

γ) Για το θέμα της μετακίνησης των Γ.Ι. στα ΤΕΠ η ΕΙΝΝΕΥΒ εμμένει στην προηγούμενη θέση της και αναμένει την διευκρυνιστική οδηγία του Υπ. Υγείας που θα καθορίσει τις αρμοδιότητες των Γ.Ι. στην λειτουργία των ΤΕΠ, και θεωρεί την λύση αυτή ακόμη μη λειτουργική.

5)Για το μεγάλο θέμα της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων το ΔΣ ενέκρινε το σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων http://einnev.blogspot.gr/2016/03/blog-post_19.html που εκπόνησε η επιτροπή Υγειονομικού σχεδιασμού της ΕΙΝΝΕΥΒ υπό την αιγίδα του προέδρου του ΔΣ και προτείνει στους αρμόδιους φορείς την πλήρη εφαρμογή του.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι στοιχειώδεις αυτοί όροι υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων , η τοπική κοινωνία θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με μία τεράστια υγειονομική βόμβα που οι συνέπειές της θα είναι άκρως επικίνδυνες για την δημόσια Υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Θέτουμε όλους της τοπικούς ταγούς της πολιτείας προ των ευθυνών τους και υπογραμμίζουμε ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας στην παρούσα φάση δεν δύναται να αντιμετωπίσει την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων σε περίπτωση που προκύψει μία έκτακτη κατάσταση όπως μία επιδημία ανάμεσα στους πρόσφυγες.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου