ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ



Αγαπητοί συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,

Τον τελευταίο καιρό έχει πέσει πολλή σπέκουλα πάνω στο θέμα της εφημέρευσης των Γενικών Ιατρών των ΚΥ στα ΤΕΠ του Γ.Ν. Χαλκίδας.
Επειδή αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχω συνηθίσει ούτε να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου αλλά ούτε και να εθελοτυφλώ, θέλω να παραθέσω ανοικτά τις απόψεις μου για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και για να μην γίνεται το θέμα αυτό αντικείμενο ........του ράδιο Αρβύλα!!
Να πούμε λοιπόν ορισμένες αλήθειες και ορισμένα ψέματα για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση.
-Είναι αλήθεια ότι υπάρχει η εγκύκλιος του Υπ.Υγείας που δίνει την δυνατότητα να αποσπώνται Γ.Ι. από τα ΚΥ και ΠΙ για εφημέρευση στα ΤΕΠ των δημόσιων Νοσοκομείων.
-Είναι αλήθεια ότι η εφημέρευση του Γ.Ν.Χαλκίδας είναι επισφαλής και κινδυνεύει να καταρρεύσει εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα.
-Είναι αλήθεια ότι το ΔΣ του Γ.Ν. Χαλκίδας πήρε απόφαση μετά από εισήγηση της Διοίκησης και των οργάνων της να ζητήσει την συνδρομή της  διοίκησης της 5ης ΥΠΕ για να ορίσει ΓΙ στην εφημέρευση του Γ.Ν.Χαλκίδας.
-Είναι αλήθεια ότι η εφημέρευση της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Χαλκίδας είναι σε άκρως οριακό σημείο και απειλείται με άμεση κατάρρευση παρ΄όλες τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων (επικουρικοί κλπ).

Και τα ψέματα ,
-Είναι ψέμα ότι η ΕΙΝΝΕΥΒ υποχώρησε από τις θέσεις που πήρε το ΔΣ της 01.04.2016 (http://einnev.blogspot.gr/2016/04/01042016.html)
-Είναι ψέμα ότι δώσαμε λευκή επιταγή στην διοίκηση να φέρει τους Γ.Ι. στην εφημερία του Γ.Ν.Χαλκίδας.
-Είναι ψέμα ότι στην απόφαση του ΔΣ δεν φαίνεται η διαφωνία μου στο να έρθουν οι Γ.Ι. στην εφημερία του Νοσοκομείου και μάλιστα μόνο με την προϋπόθεση ότι ο Δ/ντής των ΤΕΠ να εκδώσει γραπτές αρμοδιότητες για τους Γ.Ι. ,και μόνο τότε.
-Είναι ψέμα ότι το σχέδιο αρμοδιοτήτων που έδωσα για διαβούλευση και συζήτηση είναι de facto αρμοδιότητες και καλούσε τους Γ.Ι. να το υπογράψουν.
-Είναι ψέμα ότι η ΕΙΝΝΕΥΒ δεν ενδιαφέρθηκε τελικά να καλύψει τα δικαιώματα των συναδέλφων Γ.Ι. αντίθετα έβαλε όρους διασφάλισής τους , και έθεσε σχέδιο προς διαβούλευση.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
Προς τι λοιπόν το εξώδικο που αποστείλατε;
Αναλογιστείτε λιγάκι τί είχε συμβεί σε παρόμοιες καταστάσεις επί άλλων διοικήσεων ,όταν παίρνονταν ανεκδιήγητες αποφάσεις περί Ιατρικών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής , δεύτερης γραμμής ή και ανάλογες αποφάσεις μετακινήσεων Ιατρών του Νομού μας και μάλιστα με την συναίνεση του εκπροσώπου των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου.
Δεν είναι ανάγκη να σας υπενθυμίσω ότι στο πρόσφατο παρελθόν επί υπουργίας του ανεκδιήγητου Γεωργιάδη αποτρέψαμε σαν ΕΙΝΝΕΥΒ με την συλλογική μας δράση την αυθαίρετη μετακίνηση συναδέλφων σε Λιδορίκι και σε Θήβα!!!!!

Τονίζω ότι σε καμία περίπτωση η ΕΙΝΝΕΥΒ δεν θα υποχωρήσει από πάγιες θέσεις της αλλά και σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσει στην κατάρρευση της εφημέρευσης του κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού μας, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον και το καλό της Δημόσιας Υγείας την οποία ΌΛΟΙ υπηρετούμε.
Υπενθυμίζουμε ότι θα στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου και θα κοινοποιήσουμε την πρόθεσή μας αυτή προς την Εισαγγελική αρχή της Χαλκίδας μόλις κρίνουμε ότι αυτό καθίσταται αναγκαίο.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου