ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Φίλοι και φίλες ,συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

 Εχω μία απορία.

 Αλήθεια έχουμε καταλάβει όλοι ότι αυτό που ζούμε δεν είναι τίποτα άλλο από μία καραμπινάτη καπιταλιστική κρίση; Γιατί αν δεν το έχουμε καταλάβει τότε κοροϊδευόμαστε και κοροϊδεύουμε και το κόσμο που μας ακούει. 

 Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους όπως : πχ Η καταστροφή του εργατικού δυναμικού είναι η ανεργία ,η απαξίωση του κεφαλαίου είναι η αποβιομηχάνηση , η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών είναι η απαξίωση των κοινωνικών αγαθών όπως η Δωρεάν Υγεία και η δωρεάν Παιδεία με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους, περί αυτού πρόκειται!!

 Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι η μόνη διέξοδος είναι να πάρουν το πλούτο που παράγουν στα χέρια τους και όχι απλά να αλλάξουν μία κυβέρνηση και να φέρουν μία άλλη όπως λένε πολλοί εδώ. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται από εμάς να ακούσουν μία νέα πορεία ένα νέο στόχο και το πως θα βγούν από αυτή την λαίλαπα.


 Για αυτό χρειάζεται να βάλουμε πλαίσιο και στόχους προς αυτή την κατεύθυνση που είναι η ρήξη με τα μονοπώλια την ΕΕ και την πολιτική τους που είναι τελικά η μόνη φιλολαϊκή λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Να μιλήσουμε έναν έναν με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να τους πείσουμε να συμμετάσχουν στις Συνελεύσεις και να αποφασίσουν τις μορφές του οργανωμένου αγώνα γιά να έχουν έτσι ένα όραμα να παλέψουν για κάτι καινούργιο αντί να διεκδικήσουν από το παλαιό και σάπιο σύστημα που καταρρέει. 

 Επίσης ως προς την οργάνωση και κλιμάκωση της στήριξης στην κατάληψη να γίνουν προσυγκεντρώσεις των απεργών( πχ στο Νοσοκομείο ,στο γραφείο 2βάθμιας ,στο Εργατικό Κέντρο) την Τετάρτη 18.09.2013 και με πορείες μέσα στη Χαλκίδα να καταλήξουν σε μεγάλη συγκέντρωση- συλλαλητήριο στο χώρο της κατάληψης στο Διοικητήριο!!! 

 Αυτά ήθελα να πω και χαιρετίζω την πρωτοβουλία αυτή των φορέων και των σωματείων!!!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου