ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ



Προς :τον Διοικητή του Γ.Ν.Χαλκίδας
Κοιν: Επιστημονικό Συμβούλιο, Ιατρική υπηρεσία, Δ/ντές Κλινικών

                                                                                 Χαλκίδα ,26.09.2013
Κε Διοικητά,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με τις περιπτώσεις των διακομιδών των ασθενών σε αλλότρια Νοσοκομεία είτε της Αθήνας είτε αλλαχού.
Όταν διενεργείται μια διακομιδή από το Νοσοκομείο μας και το ασθενοφόρο που έρχεται για να παραλάβει τον ασθενή δεν είναι του ΕΚΑΒ Χαλκίδας ή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο συνοδός Ιατρός που μεταβαίνει συνοδεία του διακομιζομένου ασθενούς , ευρίσκεται εις την δυσάρεστη θέση προκειμένου να επιστρέψει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας προς συνέχιση της εφημερίας του, να μην μπορεί να επιστρέψει.
Αυτό συμβαίνει διότι το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον ασθενή από την Χαλκίδα ανήκει σε σχηματισμό του ΕΚΑΒ Αθηνών ή αλλαχού και έτσι ο συνοδός ιατρός παραμένει άνευ επιστροφής στο Νοσοκομείο διακομιδής, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να επιστρέφουν με ίδιες δαπάνες.
Επειδή το ανωτέρω γεγονός είναι απαράδεκτο ,παρακαλούμε όπως η Υπηρεσία και το Νοσοκομείο φροντίσει τουλάχιστον να χορηγήσει στους συνοδούς ιατρούς την αποζημίωση βάσει προσκομιζόμενων αποδείξεων ή να μεριμνήσει ούτως ώστε να επιστρέφουν οι συνοδοί ιατροί με δαπάνη του ΕΚΑΒ .
Πολλάκις οι συνάδελφοι έχουν πληρώσει σημαντικά ποσά με ίδιον κόστος σε μεταφορικά για την επιστροφή τους στην Χαλκίδα και ώρες που ούτε συγκοινωνία υπάρχει αλλά ούτε και το ταξί είναι φθηνό. Άλλωστε δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε την σφαγιαστική περικοπή μισθών που έχουμε υποστεί και ιδίως οι ειδικευόμενοι που συνήθως συνοδεύουν τους διακομιζομένους ασθενείς.
Παρακαλούμε για την άμεση και ταχεία λύση του ζητήματος ,διότι σε αντίθετη περίπτωση η ΕΙΝΝΕΥΒ θα προβεί σε ένδικα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων των πληγέντων συναδέλφων μας.
Με εκτίμηση,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου