ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο στον ΕΟΠΥΥ


Μετά τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι Απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 26 και 27/11 πήρε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που καλύπτει τους 1.373 διοικητικούς διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για τις 26 και 27/11 έχει αποφασίσει ήδη η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ -κατά βάση καλύπτει τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Οργανισμού.

 Επίσης, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 25, 26 και 27/11, προχωρούν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ. Απόφαση για απεργία στις 29 Νοέμβρη αποφάσισε και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ. Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών έξω από το υπουργείο Υγείας. Υγειονομικοί και διοικητικοί αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ, στα οποία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ένταξη των εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας, με ορισμένους από αυτούς να κινδυνεύουν με απόλυση.

 Μπροστά στις κινητοποιήσεις, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» ΕΟΠΥΥ καλεί σε πάλη για:
Να μη συγχωνευθεί και καταργηθεί καμία μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα νοσοκομείο.
Να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.
Nα φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής υγειονομικού υλικού, μηχανημάτων, φαρμάκων που θα απαλλάξει τους ασθενείς από τις πληρωμές και τις δημόσιες μονάδες Υγείας από την καταλήστευση και τους εκβιασμούς των πολυεθνικών.

 Στη Λάρισα
 Πανθεσσαλική συγκέντρωση για τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα διοργανώνουν σήμερα, στις 12 μ., στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι εργαζόμενοι στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στις 11.30 π.μ., θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του νοσοκομείου κι από κει θα πορευτούν στην Περιφέρεια. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. 

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου