ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014




Στις 27 Φεβρουαρίου 2014 συνήλθε το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και συζήτησε τα ακόλουθα:
1.   Ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ του Νοσοκομείου.
Το θέμα που απασχόλησε κυρίως το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ ήταν αυτό της πρόθεσης να τοποθετηθούν μηχανήματα χτυπήματος καρτελών παρουσίας ιατρών. Το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ θεωρεί ακόμη και την πρόθεση τοποθέτησης τέτοιων μηχανημάτων προσβλητική και απαράδεκτη. Οι ιατροί είναι υπεύθυνοι να παρουσιάζονται στο χώρο εργασίας τους την ενδεδειγμένη ώρα ενώ ο Συντονιστής Διευθυντής κάθε Τμήματος είναι ο Επιστημονικά Υπεύθυνος για την τήρηση του ωραρίου και την εύρυθμη λειτουργία κάθε κλινικής
2.   Ενημέρωση σχετικά με τις προσφυγές μέσω της ΟΕΝΓΕ για τις περικοπές στους μισθούς των ιατρών
Το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ καλεί όλα τα μέλη της Ένωσης σε Γενική Συνέλευση στις 10 Μαρτίου για να τα ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία προσφυγής για τις περικοπές στους μισθούς.
3.   Πρόταση για την εφημέρευση των Εκτάκτων Ιατρείων
Η ΕΙΝΝΕΥΒ θεωρεί ότι η απάντηση στο εφημεριακό πρόβλημα είναι η σωστή οργάνωση του ΤΕΠ ως ανεξάρτητο Τμήμα με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού.Με δεδομένο ότι η προσέλευση των ασθενών στα Έκτακτα ΕΙ έχει αυξηθεί και τα 30% περίπου, τόσο λόγω της επιδημίας γρίπης, όσο και του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ, το θέμα αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και για την διασφάλιση της Δημόσιας υγείας.   Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη μέριμνα της Διοίκησης η οποία και θα συντελέσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων της λειτουργίας τόσο του ΤΕΠ όσο και των κλινικών. Παράλληλα και μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία των ΤΕΠ καλούμε την διοίκηση ,το επιστημονικό συμβούλιο και την Ιατρική υπηρεσία να συμβάλουν, με την άμεση εκπόνηση κανονισμού λειτουργίας των Εκτάκτων Εξωτερικών Ιατρείων σύμφωνα με τον υπάρχοντα οργανισμό του Νοσοκομείου τηρώντας την αρχή της ασφαλούς εφημέρευσης .
4.   Μείωση της συνδρομής του ΙΣΕΥΒ στα 40 ευρώ ετησίως
Έχει ήδη αποσταλεί στον ΙΣΕΥΒ το έγγραφο με τις υπογραφές των μελών της ΕΙΝΝΕΥΒ σχετικά με την μείωση της ετήσιας συνδρομής, όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση
5.   Άλλα έκτακτα θέματα
Το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ αντιτίθεται στο έγγραφο της ΥΠΕ σχετικά με την παράταση της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι να οργανωθεί το ΠΕΔΥ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν δύνανται να καλύψουν την αδυναμία λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δεν μπορεί να υπάρχει κάλυψη με το υπάρχον προσωπικό. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και στην υποβάθμισή τους.
To  Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΝΕΥΒ αποφάσισε επίσης να ζητήσει άδεια για την τοποθέτηση Wi-Fi σύνδεσης στο Γραφείο της ΕΙΝΝΕΥΒ, για τις λειτουργικές ανάγκες του.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

Αντώνιος-Πάρις Σώτος                                                        Ειρήνη Κουρμπέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου