ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Με κανόνες αγοράς η παροχή υπηρεσιών υγείας


Με ακροατήριο τους εκπροσώπους της ντόπιας και ξένης φαρμακοβιομηχανίας, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε με κυνικότητα στο συνέδριο των «Financial Times» ότι οι διαβόητες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) έχουν σκοπό την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, με την «ατζέντα 2014-2020».
 Οπως είπε, «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να φτιάξουμε ένα περιβάλλον αγοράς με καθαρούς κανόνες, όρους και προϋποθέσεις γνωστούς εκ των προτέρων που θα μπορούν οι εταιρείες να τις γνωρίζουν και να τις συνυπολογίζουν στα επιχειρηματικά τους πλάνα. Προσπαθούμε να αποφύγουμε εκπλήξεις οι οποίες κατά κανόνα βλάπτουν την αγορά (...) Και όλα αυτά να γίνουν σε ένα περιβάλλον που θα μπορούν και οι εταιρείες να επιβιώνουν, να επενδύουν, να προκόβουν, να προσλαμβάνουν κόσμο, να έχουν κέρδη. Γιατί βεβαίως η κάθε εταιρεία έχει ως συνολικό σκοπό να έχει κέρδη και αυτό δεν είναι κακό, είναι πολύ καλό, γιατί έτσι προχωρά η οικονομία, επομένως και η εξέλιξη». 
Μεταξύ των «εργαλείων» που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση στην παραπάνω κατεύθυνση, θα είναι οι «σφαιρικοί προϋπολογισμοί» και οι «κλινικοί έλεγχοι», που θα αποτελέσουν το όχημα για νέες περικοπές παροχών, σε βάρος των ασφαλισμένων. Οι αλλαγές, είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός, που γίνονται στην Ελλάδα, «θα δείτε να εφαρμόζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» γιατί «τα προβλήματα είναι κοινά» και θα αντιμετωπιστούν στη βάση της «ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014-2020 που έχει ως κεντρικό άξονα την απάντηση: Πώς θα καλύψεις αυξημένες ανάγκες ιατρικών υπηρεσιών του πληθυσμού (...) την ώρα που οι προϋπολογισμοί σου διαρκώς μειώνονται».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου