ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ





Η ΕΙΝΝΕΥΒ κατόπιν προσκλήσεως της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ,συμμετείχε στην χθεσινή ανοικτή συγκέντρωση για την Υγεία που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΔΣ κο Αντώνιο-Πάρι Σώτο και Αλέξανδρο Δαύρη αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Νοσοκομειακών Ιατρών έδωσαν το στίγμα της οδυνηρής κατάστασης που βρίσκονται τα ΚΥ και τα Νοσοκομεία του Νομού μας λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και της όλο και μεγαλύτερης υποχρηματοδότησης.

Τόνισαν τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τις Δομές Δημόσιας Υγείας και κατήγγειλαν στο συνολό της την κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσης και συρρίκωνσης της δημόσιας Υγείας στην Εύβοια.Ταυτόχρονα υπογράμισαν την πολιτκή ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας που επιχειρείται μέσω της ΕΣΑΝ ΑΕ και τάχθηκαν ενάντια στην επιχειρηματική δράση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του απερχομένου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου περί αποτροπής μετακινήσεων Ιατρών από ΚΥ προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Δηλαδή το γεγονός ότι οι 2 μετακινήσεις Παιδιάτρων έγιναν και αυτές ήταν άκρως αναγκαίες για την λειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου που είχε μείνει με 2 μόνο Παιδιάτρους εν όψει καλοκαιριού.

Από την άλλη αποκαθιστώντας την αλήθεια ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ παρατήρησε ότι στην ουσία την μετακίνηση όλων των άλλων Ιατρών καθώς και το κλείσιμο των 2 περιφερειακών Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου , απέτρεψαν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και των μαζικών τους τοπικών φορέων. Εκεί η παρουσία της ΕΙΝΝΕΥΒ υπήρξε καταλυτική και μάλιστα ήμασταν παρόντες σε όλες τις τοπικές κινητοποιήσεις (συλλαλητήριο στη Κύμη, συγκέντρωση στην Κάρυστο) όπου ο Ιατρικός σύλλογος έλαμψε δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ του.

Τέλος συμμετείχαμε ενεργά στην υπόδειξη δια των υπομνημάτων μας στην πρόταση που έχουμε για την ανάπτυξη των Δημόσιων δομών της Υγείας , βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της Εύβοιας.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

 ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου