ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

 Λέγομαι Αντώνιος-Πάρις Σώτος και είμαι πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας.Είμαι εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας και συνεργάζομαι με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση. 

 Θα αρχίσω την ομιλία μου με ένα παλαιό Αμερικάνικο τραγούδι των απεργών εργατών των σωματείων που λέει " Which side are you on, boy?" Που σημαίνει με ποιούς είσαι αγόρι; με ποιά πλευρά είσαι; Ναι αγαπητοί συνάδελφοι και επειδή καλούμαστε να επιλέξουμε με ποιά πλευρά είμαστε...γιατί είμαστε μεν όλοι Ιατροί αλλά όλοι οι Ιατροί δεν είναι το ίδιο!!!! 

 Και εξηγούμαι, αν είσαστε γόνοι των οικογενειών που φέρουν το όνομα Λάτση ή Βαρδινογιάννη πχ, τότε πολύ καλά κάνετε και ψηφίζεται αυτούς που ψηφίζατε μέχρι τώρα για να σας εκπροσωπίσουν......αν όμως δεν είστε και μάλλον η πλειοψηφία σας σίγουρα δεν είναι ....τότε δεν μπορείτε παρά να υπερψηφίσετε τις ταξικές δυνάμεις. 

 Και περνάω σε πιό ειδικά ζητήματα........ 
 Θα αρχίσω με κριτική στις δράσεις του ΠΙΣ. 
Και ερωτώ: 

 -Ξεπούλησε ή δεν ξεπούλησε την απεργία των Ιατρών του ΙΚΑ ο ΠΙΣ ; Κατά την γνώμη μου ΝΑΙ την ξεπούλησε και δεν την οργάνωσε καθόλου καλά. 

-Κράτησε ή δεν κράτησε διπρόσωπη στάση για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ , από την μια απειλώντας με πειθαρχικά και μετά να παρακαλάει για αύξηση των 10 ευρώ.!!! 

-Άσκησε κυβερνητικό συνδικαλισμό και τελικά συμπορεύτηκε με όλα τα μνημονιακά προτάγματα χωρίς να δώσει λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα των συναδέλφων. 

-Δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους απεργιακούς αγώνες των συναδέλφων παρ΄όλες τις "επαναστατικές " κορώνες, χωρίς όμως την σωστή και μεθοδευμένη οργάνωση και σαφώς χωρίς συμμαχίες και έτσι εγκλώβισε και εγκλωβίστηκε στον ......κοινωνικό αυτοματισμό που παρήγαγε το Υπουργείο Υγείας των κυβερνήσεων. 

 Περνάω στην ΟΕΝΓΕ: 

 -Η συνδικαλιστική τακτική της ΟΕΝΓΕ κατάφερε να απομαζικοποιήσει το κίνημα των Νοσοκομειακών Ιατρών και δεν κατάφερε να ανατρέψει την μισθοδοτική απογύμνωση των Ιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευομένων. 

-Επίσης έχει ευθύνες η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ για την καθιέρωση της "δια αναθέσεως δράση" που εκφύλισε τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων.

 -Έχει μεγάλες ευθύνες στην παρούσα φάση γιατί εξελίσσεται σε κυβερνητικό συνδικαλιστικό όργανο. 

-Αναλώθηκε μόνο σε δικονομικού τύπου διεκδικήσεις (όπως οι στρατιωτικοί και δικαστικοί )εκφυλίζοντας την όποια αγωνιστική διάθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. 

 ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ για τον ΠΙΣ 

 -Να εκπονήσει έναν νέο Χάρτη Υγείας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πολιτών. 

-Να φροντίσει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την πολιτεία για να εξυγιανθεί το ΤΣΑΥ. 

-Να παλέψει για την καθιέρωση μίας σταθερής μορφής εργασίας όλων των Ιατρών και αυτή να είναι η μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση. 

-Να φροντίσει να μαζικοποιηθούν και να εκσυγχρονιστούν οι κατά τόπους ιατρικοί Σύλλογοι, μέσω νέων καταστατικών και μέσα από την κατάργηση των Βασιλικών Διαταγμάτων του ΄53 που διέπουν την λειτουργία τους. Με βασιλικά διατάγματα δεν νοείται να υφίσταται συνδικαλιστικό όργανο και ως εκ τούτου ο ΠΙΣ δεν είναι στην ουσία συνδικαλιστικό όργανο ......είναι εκτελεστικό όργανο του εκάστοτε υπουργού Υγείας στην ουσία, και αυτό πρέπει να το αντιπαλέψουμε, μέσα από Γενικές συνελεύσεις των Ιατρικών συλλόγων και τελικά μέσα από έκτακτο συνέδριο του ΠΙΣ. 

-Να προχωρήσει μέσα από στοχευμένες συμμαχίες με μαζικούς φορείς (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες κλπ) στην καταπολέμιση του κοινωνικού αυτοματισμού που αφοπλίζει και απαξιώνει τους αγώνες. 

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 

 -Πρέπει να πετύχουμε ενδυνάμωση του της συνδικαλιστικής μας παρέμβασης με την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των Ιατρικών Συλλόγων με την στοχευμένη καθοδήγηση του ΠΙΣ.

-Να πετύχουμε Κεντρικό Σχεδιασμό των θεμάτων της Υγείας και να γίνει από την πολιτεία η σταδιακή απορρόφηση του Ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να αποτραπεί η θεώρηση της Υγείας τελικά σαν εμπόρευμα , ενώ είναι ΑΓΑΘΟ. 

-Να πετύχουμε άμεσα την γενναία αύξηση των δαπανών για την Υγεία στο ύψος του 13% του ΑΕΠ. -Να γίνει έκτακτο συνέδριο του ΠΙΣ για να αποφασιστούν τα ζητήματα αυτά και για να μπεί ένα 5χρονο πλάνο στόχων για την Υγεία. 

 Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

 Χαίρεται και καλή δύναμη σε όλους...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου