ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Νομιμότητα ή νομιμοφάνεια;



Άρθρο του Προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ.

Μετά από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μου να εξετάζω στο Τακτικό Ιατρείο της Δευτέρας ,που σαν υπεύθυνος Ιατρός της Ορθοπαιδικής Κλινικής συμμετέχω και λειτουργώ, ανέκυψαν ορισμένα εύλογα ερωτήματα.
Στα οποία θα απαντήσω για να αιτιολογήσω την στάση μου τόσο προς τους συναδέλφους μου αλλά και προς τον Ευβοϊκό Λαό.

-Είναι λοιπον νόμιμο να ανακοινώσει ένας Ιατρός του ΕΣΥ ότι δέχεται να εξετάσει έναν ασθενή στα Τακτικά Ιατρεία χωρίς να απαιτεί την έκδοση του εισιτηρίου των 5 ευρώ;

-Είναι τελικά παράνομο να βγάζει ένας ιατρός του ΕΣΥ μία ανακοίνωση σαν πρόεδρος συνδικαλιστικού Οργάνου των Νοσοκομειακών που είναι και να κάνει πράξη ένα αίτημα ,τόσο των λαϊκών στρωμάτων όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών φορέων όλων των κλάδων εργασίας;

Ας πάμε στο πρώτο ερώτημα περί της νομιμοποποίησης ή όχι της πράξης στα πλαίσια της λειτουργίας του Ιατρού ΕΣΥ.
Αρχικά ξεκαθαρίζω ότι, ο Ιατρός ασκεί την Ιατρική , είτε στο ΕΣΥ ,είτε σαν αυτοαπασχολούμενος ,είτε με όποια εργασιακή σχέση εργασίας έχει , σαν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ και όχι σαν απλός δημόσιος υπάλληλος ή σαν απλός συμβασιούχος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα,ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ και όχι σαν απλός υπάλληλος με την (χ) εργασιακή σχέση.
Ως λειτουργός Υγείας λοιπόν δεν μπορεί με κανένα τρόπο να λογιστεί ,ούτε εισπράκτωρ εισιτηρίων των 5 ευρώ, ούτε γραμματέας , ούτε εκτιμητής κόστους των τάδε ή των δείνα Ιατρικών υπηρεσιών ή παροχών. Ο Ιατρός είναι ειδικός επιστημονας που δραστηριοποιείται μέσα στα πλαίσια της Ιατρικής επιστήμης και με γνώμονα το "Ωφελέειν ή μη Βλάπτειν".
Στα πλαίσια λοιπόν των ανωτέρω δεν αποδέχομαι τον ρόλο του χαρατσοεισπράκτορα, που για τους τυπολάτρες και ασφυοκάμπτες αναφέροντες αλλά και για την ίδια την λειτουργία του συστήματος έχει προσδιοριστεί σαν "εισιτήριο των 5 ευρώ" , και δηλώνω ότι παραμένω αμετανόητος ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Αναφορικά τώρα με το δεύτερο ερώτημα , θεωρώ ότι παράνομο είναι ότι στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι ότι νομιμοποιεί τα έσοδα ενός κράτους που χαρατσώνει τους πολίτες για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των δανειστών ,των τραπεζιτών και της κάστας των εχόντων και κατεχόντων.Κάθε λοιπόν συνδικαλιστική ,διεκδικητική δράση , που μπορεί να είναι από μια ανακοίνωση έως μία απεργία διαρκείας είναι εξ ορισμού νόμιμη από την στιγμή που στρέφεται εναντίον των συμφερόντων των λίγων και υπερασπίζει τα δικαιώματα των πολλών.
Όταν λοιπόν σαν πρόεδρος και εκπρόσωπος ενός κλαδικού σωματείου που δρά στον χώρο του Νοσοκομείου, ανακοινώνω μία δράση που συνάδει με τα πάγια αιτήματα του κλάδου (Δωρεάν Δημόσια Υγεία) αλλά και ταυτίζεται συγχρόνως με την απαίτηση της πλειοψηφίας του Λαού( άλλωστε και οι επικριτές του εγχειρήματός μου το ομολογούν ) αυτό είναι πέρα για πέρα νόμιμο.
Αντίθετα παράνομο είναι να ποινικοποιείται , να καταδιώκεται και να στοχοποιείται η δράση αυτή και μάλιστα είναι καταδικαστέο ,το γεγονός όταν,εργαζόμενοι αναφέρουν στην Διοίκηση εργαζομένους που υπερασπίζονται λαϊκά αιτήματα, μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί στις αντιδραστικές και αντιλαϊκές κλίκες των φιλομνημονιακών πολιτικών που έχουν για προστάτες.
Όταν λοιπόν το νομιμοφανές συμφέρον των λίγων........ γίνεται με "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" .......νόμιμο , το νόμιμο συμφέρον των πολλών γίνεται αντικείμενο αναφοράς προς ανωτέρους και στοχοποιείται διότι.........."δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"!!!!!

Μην περιμένετε όμως να συμμορφωθούμε.......

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου