ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Λουκέτο στο 3ο Θεραπευτήριο με «αλλαγή ρόλου» Πολυκλινικής


Μέχρι την 31.3.2013 θα έχουν ολοκληρωθεί οι συγχωνεύσεις 661 κλινικών και τμημάτων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας
Η χτεσινή πορεία απ' το 3ο Θεραπευτήριο στο υπουργείο Υγείας
Πρόγευση του ακρωτηριασμού των υπηρεσιών Υγείας, της περικοπής των παροχών προς τους ασθενείς και της απειλής απολύσεων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το λουκέτο στο 3ο Θεραπευτήριο του πρώην ΙΚΑ, αλλά και τους σχεδιασμούς για «αλλαγή ρόλου» της Πολυκλινικής, που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.Στοιχεία των τελικών στόχων της συγκυβέρνησης αποκαλύφθηκαν χτες, μετά τη συνάντηση που είχαν εργαζόμενοι στο 3ο Θεραπευτήριο, στην Πολυκλινική και τον «Ευαγγελισμό» και εκπρόσωποι ασθενών με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλίρη. Η συνάντηση έγινε μετά τη συγκέντρωση στο 3ο Θεραπευτήριο του πρώην ΙΚΑ και πορεία προς το υπουργείο Υγείας, ύστερα απ' την προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας να ενοποιηθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του 3ου Θεραπευτηρίου με την αντίστοιχη μονάδα του «Ευαγγελισμού», τη μετακίνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στην αντίστοιχη μονάδα του Κρατικού της Αθήνας και ότι «το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του 3ου Θεραπευτηρίου ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του "Ευαγγελισμού" ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ) Αττικής». Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί «εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής».
Οπως κατάγγειλε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» Ηλίας Σιώρας ο Π. Καλίρης είπε ότι είναι ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης η συγχώνευση του 3ου Θεραπευτήριου, το οποίο έχει ήδη διασυνδεθεί με την Πολυκλινική, τον «Ευαγγελισμό» και το Οφθαλμιατρείο, και ότι στις 18.2.2013 θα έχει οριστικοποιηθεί ο κοινός οργανισμός, ο οποίος θα προβλέπει «αλλαγή ρόλου της Πολυκλινικής», χωρίς να δοθούν, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων, διευκρινίσεις γι' αυτό. Επίσης, πρόσθεσε ότι μέχρι τις 31.3.2013 θα έχουν οριστικοποιηθεί οι συγχωνεύσεις 661 κλινικών και τμημάτων που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας. Με δεδομένο ότι γίνονται μετακινήσεις εργαζομένων απ' το 3ο Θεραπευτήριο στα νοσοκομεία «Αγιοι Ανάργυροι» και Κρατικό της Αθήνας - που δεν ανήκουν στο διασυνδεμένο συγκρότημα - οι εργαζόμενοι έθεσαν το ερώτημα για τη μονιμότητα των μετακινουμένων. Ωστόσο, δεν πήραν ακριβή διαβεβαίωση αν θα μείνουν στην εργασία, καθώς οι θέσεις δεν θα περιλαμβάνονται στους νέους οργανισμούς που θα εκδοθούν και δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πανελλαδική η προσφορά του 3ου Θεραπευτηρίου
Πριν τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προηγηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων, των ασθενών, των συνταξιούχων και εκπροσώπων των φορέων της περιοχής Εξαρχείων στην είσοδο του 3ου Θεραπευτηρίου στην οδό Καποδιστρίου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της Καίτης Θεοχάρη, προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με τη σπάνια νόσο γκοσέρ: «Αυτό το νοσοκομείο, είπε, έχει πανελλαδική προσφορά. Παρακολουθεί 20 αρρώστους με τη σπάνια νόσο γκοσέρ και στους 13 παρέχονται θεραπείες. Δεν μπορεί να κλείσει σε μια βραδιά και εμείς να μην ξέρουμε πού θα βρεθούμε. Επίσης ανακουφίζει και αρρώστους με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που έρχονται από πολλά σημεία της Αττικής».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, που δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος να κλείσει το 3ο Θεραπευτήριο. Η Γενική Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Λέττα Μεθωνιού, μετέφερε τον χαιρετισμό της Πανελλαδικής Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πολυκλινική Ελένη Κύργιου κατάγγειλε ότι μετά τις συγχωνεύσεις θα γίνουν κι άλλες εκχωρήσεις. Η Μαρία Αθανασοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών Εξαρχείων, που κατάγγειλε ότι μετά το κλείσιμο του 3ου Θεραπευτηρίου ερημώνει στην κυριολεξία η περιοχή. Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων Δήμος Κουμπούρης και Παντελής Τάτσης κατάγγειλαν ότι τα σχέδια αυτά εξυφάνθηκαν απ' τη δεκαετία του 1990. Μίλησαν ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Κώστας Μπάζος. Στη συγκέντρωση, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα.
Στη συνέχεια, με συνθήματα, όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, ούτ' ένα ευρώ για την πλουτοκρατία» και «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό όχι στη λιτότητα και τον αυταρχισμό» έγινε μαχητική πορεία στο υπουργείο Υγείας.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου