ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Μείωση μισθών μέχρι 50%


Στην κατακρήμνιση των συνολικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών έχουν οδηγήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές του δικομματισμού - και των συγκυβερνήσεων - την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με μελέτη της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), που παρουσιάστηκε χτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η μείωση του μισθού ανάλογα με το βαθμό είναι από 30 έως 37% και της αμοιβής της κάθε εφημερίας από 40 έως 65%. Στη μισθολογική κατακρήμνιση προστίθεται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τη μια και η μείωση των συντάξεων κατά 40% περίπου από την άλλη. Αυτά σημαίνουν ότι οι μειώσεις των συνολικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών κυμαίνονται ανάλογα με το βαθμό από 35 έως 50%. Αυτό σημαίνει ότι οι σημερινοί μόνο μισθοί για να φτάσουν στο χτεσινό επίπεδο απαιτούνται αυξήσεις για τον ειδικευόμενο της τάξης του 35% και τον διευθυντή 60%.
Εντύπωση προκάλεσε η - προσωπική όπως είπε - τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Στάθη Τσούκαλου: «Υποστηρίζουμε, είπε, την αποκλειστική απασχόληση του νοσοκομειακού γιατρού, αλλά αυτή έχει κάποιο κόστος και οφείλει η πολιτεία να το αναλάβει. Προσωπικά, δεν πιστεύω ποτέ ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί που επέβαλαν και αποδέχτηκαν την αποκλειστική απασχόληση τότε, θα την αποδέχονταν και σήμερα με το σημερινό μισθολόγιο. Διαφορετικά, θα υπονόμευαν συνειδητά το σύστημα». Μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι εννοεί παρέπεμψε σε «λάδι για το γιατρό»!
Επιπλέον, ο Στ. Τσούκαλος τάχτηκε υπέρ «ενός επαγγελματικού επικουρικού ταμείου», θέση για την οποία δεν υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ. Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» έχει ταχτεί κατά της λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων, απ' την εποχή που τα αποθεματικά των Ταμείων τζογάρονταν στο χρηματιστήριο.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου