ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τρίτο «λουκέτο» σε θεραπευτήριο του ΙΚΑ

Μετακινούνται μονάδες και προσωπικό του 3ου Θεραπευτηρίου, με αποτέλεσμα την οριστική διάλυσή του
Εργαζόμενοι απ' τα νοσοκομεία του 3ου Θεραπευτηρίου, Πολυκλινικής και «Ευαγγελισμού» στη χτεσινή παράσταση στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια
Μια ακόμα υγειονομική μονάδα του πρώην ΙΚΑ, το 3ο Θεραπευτήριο που βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος, οδεύει προς οριστικό λουκέτο μετά τη συγχώνευση μονάδων και τη μετακίνηση 36 νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» στις 16.1.2013, το 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ ήταν υπό κατάτμηση, ακολουθώντας την τύχη του 1ου και του 7ου Θεραπευτηρίων του πρώην ΙΚΑ με την ένταξή τους στο λεγόμενο ΕΣΥ, και τη συγχώνευσή τους στη συνέχεια με άλλα δημόσια νοσοκομεία. Ηδη το 3ο Θεραπευτήριο έχει διασυνδεθεί με την Πολυκλινική, η οποία μαζί με το Οφθαλμιατρείο έχουν διασυνδεθεί με τον «Ευαγγελισμό» και έχουν ενιαίο οργανισμό.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του 3ου Θεραπευτηρίου με την αντίστοιχη μονάδα του «Ευαγγελισμού», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδας του Κρατικού της Αθήνας και «το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του 3ου Θεραπευτηρίου ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του «Ευαγγελισμού» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ) Αττικής».
Με τη διαλυτική απόφαση, ο υπουργός υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας προς όφελος των πολιτών».
Εκείνο, βέβαια, που κρύβει ο υπουργός Υγείας το αποκαλύπτουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων στην Πολυκλινική, στο 3ο Θεραπευτήριο και τον «Ευαγγελισμό», που καταγγέλλουν το οριστικό κλείσιμο του θεραπευτηρίου. «Χάνονται, τονίζουν, 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού (όπως επιβάλλουν ΔΝΤ - ΕΕ). Μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με τρίμηνες μετακινήσεις αρχικά. Καταργούνται δομές και οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος απόλυσης να είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο. Κυβέρνηση, ΥΠΕ και Διοίκηση του «Ευαγγελισμού» έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις ότι δε θα θιγεί καμία δημόσια δομή Υγείας και δε θα απειληθεί κανένας εργαζόμενος».
Αύριο η συγκέντρωση
Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση στην 1η ΥΠΕ, ενώ σήμερα στις 11 π.μ. έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο Βασίλη Κοντοζαμάνη. Τα σωματεία καλούν τους υγειονομικούς, φορείς ασθενών, συνδικάτα, συλλόγους γυναικών και συνταξιούχων αύριο πρωί, ώρα 10 π.μ., στην είσοδο του 3ου Θεραπευτήριου και να διεκδικήσουν: Να μην κλείσει το θεραπευτήριο και να μην υποβαθμιστεί η Πολυκλινική. Να αναπτυχθούν όλες οι δομές με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατί η ταλαιπωρία των ασθενών δεν θα έχει τέλος και να μη γίνει καμία συγχώνευση και καμία μετακίνηση εργαζόμενου.
«Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας είναι υπόθεση όλων!», τονίζουν τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου