ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Είμαι ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας και ονομάζομαι Αντώνης Σώτος. Και εκλέχτηκα με την ευρεία συμπαράταξη της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ιατρών Εύβοιας" που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΔΗΠΑΚ.
Θα ήθελα πρώτα απ΄όλα να θέσω δύο θεμελιώδη ερωτήματα, ένα πολιτικό και ένα συνδικαλιστικό.
ερώτημα.
Πρώτο ερώτημα συνάδελφοι είναι τι πολιτικό σύστημα θέλουμε ...........την Καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε ή τον Σοσιαλισμό;

Αν θέλουμε και όσοι θέλουν τον Σοσιαλισμό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί σοσιαλισμοί,υπάρχει ο Σοσιαλισμός που περιέγραψε ο Μάρξ και ο Ενγκελς και εφάρμοσε ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι μετά την μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση.Όλα τα άλλα είναι από σοσιαλδημοκρατία μέχρι αριστερίστικες ,οπορτουνιστικές και αντιεξουσιαστικές κορώνες που το μόνο που προκαλούν είναι αποπροσανατολισμό και σύγχυση.
Απλά και σταράτα λοιπόν,αυτό είναι μια πολιτική σταθερή θέση που τίμια και σοβαρά την υποστηρίζουμε.

Το δεύτερο ερώτημα είναι τι Συνδικαλισμό θέλουμε;

-Α).Ενα συνδικαλισμό φιλοκυβερνητικό,συμβιβασμένο και ευρωενωσακά προσανατολισμένο ή ένα ριζοσπαστικό,ταξικό,φιλολαϊκά προσανατολισμένο,με κινηματική δράση μέσα από την Λαϊκή Συμμαχία με οργανωτική δομή και αγωνιστικό πλαίσιο στοχοπροσηλωμένο στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΡΗΞΗ. Στην ρήξη όμως όχι για την ανατροπή μόνο κάποιων κυβερνήσεων και των ερχομό κάποιων άλλων παρόμοιων,αλλά στην ανατροπή της εξουσίας της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία και αυτή δεν είναι άλλη από την αστική τάξη.

-Β).Είστε ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ΟΕΝΓΕ; Τι κατάφερε να αποτρέψει η ΟΕΝΓΕ μέχρι σήμερα με την όποια συνδικαλιστική της πάλη; Απαντώ με γνώση του λόγου...........ΤΙΠΟΤΑ.
Επίσης πόσο προετοιμασμένη και πόσο οργανωμένη ήταν η ΟΕΝΓΕ; Τί στόχους κατάκτησης έβαζε πριν την κρίση; 
Απάντηση : Αοριστολογίες και ευχολόγια ακούγαμε για την πορεία προς την ΟΝΕ και το Ευρώ,κάπου- κάπου καμιά στρακαστρούκα όταν υπογράφηκε η Συλλογική σύμβαση επί Αβραμό για να ατροφήσει επί Ξενογιαννακοπούλου και να σβήσει επί Λοβέρδου.
Και μετά η απόλυτη ξεφτίλα και κατρακύλα μέχρι σήμερα με 45% μέσο όρο μείωση του μηνιαίου εισοδήματός μας μέσα σε 2,5 χρόνια. Και ερωτώ, είναι αυτά επιτεύγματα;

ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΧΘΕΣ .......ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

-Γ). Τι έχουμε λοιπον σήμερα συνάδελφοι;

Σήμερα σε όλα τα Νοσοκομεία βιώνουμε την απαξίωση,την απομαζικοποίηση και τον εκφυλισμό του κινήματος.Οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι δεν πιστεύουν ή τουλάχιστον δεν ωθούνται στο να πιστεψουν ότι υπάρχει ΛΥΣΗ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!!

Η εμπειρία μας από την δράση μας με την ανάληψη της ευθύνης της ηγεσίας της ΕΙΝΝΕΥΒ μας δείχνει ακριβώς αυτό ότι η λύση περνάει από τα ίδια μας τα χέρια και αν δουλέψουμε οργανωμένα με στόχο και κατεύθυνση μπορούμε να έχουμε νίκες και ανατροπές μικρές στην αρχή αλλά με τον καιρό μπορούν να γίνουν μεγάλες και σημαντικές.

Από την πρώτη στιγμή :

-Ηρθαμε σε ρήξη με το ΠΑΡΕΛΘΟΝ
-Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή και συζήτηση με οργανωτική δουλειά με τους συναδέλφους .
-Δημιουργήσαμε γραφείο της ΕΙΝΝΕΥΒ με πλήρη οργάνωση (PC,Internet,e-mail,blog,Facebook,Fax)
-Περιοδεύσαμε απ΄άκρου σε άκρον στην Εύβοια και εγγράψαμε πολλά νέα μέλη στην Ενωσή μας εκεί που δεν ήξεραν καν την ύπαρξη της Ενωσης.
-Δημιουργήσαμε σε κάθε ΚΥ επιτροπές συντονισμού και φροντίσαμε να επικοινωνούμε και να ενημερώνουμε τους συναδέλφους μέσω κυκλικών μαζικών SMS .
-Ενεργοποιήσαμε τις 3μελείς επιτροπές των 2 περιφερειακών Νοσοκομείων του Νομού μας στην Κύμη και στην Κάρυστο και φροντίσαμε να έχουμε τακτική διαπροσωπική επικοινωνία με τους συναδέλφους με την φυσική μας παρουσία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
-Με τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ και των 3μελών καταφέραμε να συντονίζουμε το συλλογικό μας έργο και να έχουμε μία συνεχή παρουσία στον χώρο τόσο της δημόσιας Υγείας αλλά και των κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
-Εφαρμόσαμε νέα πολιτική προσέγγισης των συναδέλφων και τους συναντήσαμε αντί σε απρόσωπες συνελεύσεις , στα γραφεία που εργάζονται ανά τμήμα και ανα κλινική οπότε και ανακτήσαμε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη τους που ήταν χαμένη, έτσι τους κερδίζουμε ξανά !!!!

Με όλα αυτά τα παραπάνω και τις δράσεις μας καταφέραμε να κινητοποιήσουμε έναν ολόκληρο νομό με τις εξής επιτυχίες:
-Αποτρέψαμε μαζί με τους κατοίκους την συγχώνευση των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου με το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
-Αποτρέψαμε τις αυθαίρετες και αυταρχικού τύπου μετακινήσεις συναδέλφων τόσο εντός του Νομού όσο και εκτός.
-Πρωτοστατήσαμε σε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς με πρόσφατο παράδειγμα την εξόρμηση για δωρεάν εξέταση του τοπικού πληθυσμού στο ΚΥ Μαντουδίου που έγινε με την συνεργασία της ΕΙΝΝΕΥΒ και της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής που είχε τεράστια απήχηση και επιτυχία (Εξετάστηκαν από κλιμάκιο Ιατρών της ΕΙΝΝΕΥΒ πάνω από 100 άτομα).
-Μελετάμε σχέδιο Υγειονομικού Χάρτη της Εύβοιας με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι βάσει των προδιαγραφών της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Από αύριο τέλος αλλά όχι τελευταίο σε σημασία προχωράμε για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών σε κινητοποιήσεις και έκτακτες γενικές συνελεύσεις μαζί με τον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου μας αλλά και Πανευβοϊκά σε όλα τα ΚΥ και Νοσοκομεία του νομού μας.Στην συνέχεια οργανωμένα και μεθοδικά θα κλιμακώσουμε με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ στις 17 Απριλίου.

Αυτά ήθελα να πω συνάδελφοι και να σας υπενθυμίσω ότι οι επαναστάσεις δεν γίνονται με στρακαστρούκες και κορώνες αλλά με οργάνωση και ταξικό αγώνα!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου