ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, που άναψαν για να ζεσταθούν, καθώς χρήματα για πετρέλαιο δεν υπάρχουν στις φτωχές οικογένειές τους, βρήκαν το θάνατο δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοί τους χαροπαλεύουν.
Νεκροί είναι ένας 21χρονος από την Εύβοια και ένας 22χρονος από τα Χανιά και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δύο 22χρονοι από τα Χανιά και ένας 23χρονος από τα Γιάννενα.
Οι πέντε σπουδαστές είχαν συγκεντρωθεί προχτές σε μονοκατοικία που οι δύο έχουν νοικιάσει επί της οδού Παπαζαχαρίου στη συνοικία Φιλιππούπολη της Λάρισας και άναψαν φωτιά σε ένα πρόχειρο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήσουν, να φάνε και να ζεσταθούν. Φαίνεται, όμως, ότι τους πήρε ο ύπνος και, καθώς το μαγκάλι συνέχιζε να καίει, οι αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα στον κλειστό χώρο του δωματίου προκάλεσαν το τραγικό γεγονός.
Η τραγωδία αποκαλύφτηκε μετά από κάποιες ώρες όταν συμφοιτήτρια των πέντε νεαρών, ειδοποιημένη από γονέα φοιτητή που ανησυχούσε επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το παιδί του, πήγε στο διαμέρισμα και, παίρνοντας τα κλειδιά από τη σπιτονοικοκυρά, άνοιξε την πόρτα του δωματίου.
Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τους φοιτητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο, ενώ οι άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στις ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού και του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Οι οικογένειες των δύο φοιτητών, που είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα, ήταν φτωχές και όταν ρωτήθηκαν τα παιδιά αν θα βάλουν, φέτος, πετρέλαιο, απάντησαν όχι, λόγω οικονομικής αδυναμίας και πως θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης με άλλους, πιο οικονομικούς, τρόπους.
Η τραγωδία με τους πέντε φοιτητές έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι πίσω της και, ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, βρίσκεται η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Στη Λάρισα και σ' όλη τη Θεσσαλία εκδηλώνονται λαϊκές, αγωνιστικές αντιδράσεις για την καταγγελία αυτής της θανατηφόρας πολιτικής και των κάθε λογής διαχειριστών και υποστηρικτών της.
Τα αδικοχαμένα νιάτα ας γίνουν αφορμή για μαζική αφύπνιση και ξεσηκωμό εργαζομένων και νεολαίας.
 Εκατοντάδες από εμάς βιώνουμε σήμερα την ίδια ή ανάλογη κατάσταση, αφού οι οικογένειές μας δυσκολεύονται με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, τα χαράτσια και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση. .
Το συγκεκριμένο γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν οφείλεται σε καμιά απροσεξία των φοιτητών, όπως θα βιαστούν να πουν κάποια παπαγαλάκια, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάζουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική.
Η τραγωδία που εξελίχθηκε χτες στη Λάρισα αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν είναι απλά εχθρική προς το λαό, αλλά επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή. Μια πολιτική που στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί.
Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου