ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Σε «κινητικότητα» 900 εργαζόμενοι


Μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα της κινητικότητας για 900 εργαζόμενους και θα ολοκληρωθεί τη νέα χρονιά, με την ένταξη στην ίδια διαδικασία και των οδηγών των νοσοκομείων, για τους οποίους υπήρξε προσωρινή αναστολή. Τα παραπάνω δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας, στο τέλος της σύσκεψης με τους διοικητές των νοσοκομείων, όπου ανακοίνωσε ότι θα συναντώνται μια φορά το μήνα και θα γίνεται αξιολόγηση των πέντε καλύτερων διοικήσεων και των πέντε χειρότερων, ώστε να παραδειγματίζονται όσοι το χρειάζονται! Πρόκειται για στοιχείο που παραπέμπει και σε ενδεχόμενες αυξομοιώσεις των χρηματοδοτήσεων.
Απαντώντας στην ερώτηση, αν μέσα στους 900 θα είναι τα ψυχιατρεία, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «στο σύνολο θα είναι 900 άτομα». Ειδικότερα για τα ψυχιατρεία - και απαντώντας σε σχετική ερώτηση - είπε: «Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ορίζεται από μια σειρά συμφώνων που έχει υπογράψει κατά καιρούς η ελληνική πολιτεία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τελευταίο το σύμφωνο Λυκουρέντζου - Αντορ... Αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσω». Δηλαδή, μέχρι το τέλος του Ιούνη του 2015, θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ψυχιατρεία.
Αναφερόμενος στο διάλογο που ξεκίνησε χτες το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των γιατρών για τις ανατροπές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «ο διάλογος θα συνεχίζεται και εν εξελίξει της μεταρρυθμίσεως» για το χρονοδιάγραμμα της οποίας είπε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Επιβεβαίωσε ακόμα ότι ο διαβόητος «διάλογος», τον οποίο αποδέχτηκε η πλειοψηφία στα σωματεία των γιατρών, δεν αφορά την ουσία της μεταρρύθμισης, αλλά «τις λεπτομέρειες, τον οδικό χάρτη, τα ακριβή χρονοδιαγράμματα, τις συνθήκες βάσει της οποίας κάποιοι θα επιλέξουν να πάνε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή κάποιοι θα επιλέξουν να κρατήσουν το δικό τους ιατρείο».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου