ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σχόλιο για τις Δηλώσεις Γεωργιάδη για τη δωρεά φαρμάκων από πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία


Σήμερα το Υπουργείο Υγείας  ανακοίνωσε την παραλαβή φαρμακευτικού υλικού αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ  από μεγάλη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία. 
Τα φάρμακα αυτά θα διοχετευτούν προς ανακούφιση  ανασφαλίστων συμπολιτών μας  μέσω των δημοσίων Νοσοκομείων από την νεοσυσταθείσα Τράπεζα Φαρμάκων, που έγινε με την συνδρομή του ΣΦΕΕ και του ΙΣΑ.

Η πρωτοβουλία της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας δεν είναι πρωτοφανής και δεν είναι και πρωτότυπη. Αποτελεί μέρος της πολιτικής των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών παγκοσμίως και εντάσσεται στο πρόγραμμα των «φιλανθρωπικών» ενεργειών που κάνουν ανάλογοι μονοπωλιακοί όμιλοι στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία εν μέσω κρίσης  παρουσιάζει για το 2011 Μεικτά Κέρδη και έσοδα : 50.204.682 ευρώ. Επομένως τα φάρμακα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ που «δωρίζει» στους  Έλληνες πολίτες είναι ένα ελάχιστο  μέρος των κερδών που ανά τις δεκαετίες  η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία έχει αποκομίσει από τις τσέπες των Ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών.

Οι ευχαριστίες λοιπόν του υπουργού Γεωργιάδη είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου για τα ψίχουλα που «δωρίζει»  ο εν λόγω πολυεθνικός φαρμακευτικός όμιλος και έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική πτωχοκομείου που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στα πλαίσια των μνημονίων και των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου