ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Καλεί γιατρούς, υγειονομικούς και ασθενείς σε αγωνιστική στάση για να απομονώσουν τις φασιστικές πρακτικές και να διεκδικήσουν δωρεάν υπηρεσίες για όλους

Ψήφισμα - ράπισμα στις ...«προσφορές» της Χρυσής Αυγής όσον αφορά στην αιμοδοσία και την οργάνωση φορέα με φυλετικά και ρατσιστικά κριτήρια, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Μετά το φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης εγχείρημα της Χρυσής Αυγής να διοργανώνει αιμοδοσία με φυλετικά κριτήρια, επιχειρούν να διαμορφώσουν φορέα με την επωνυμία "γιατροί με σύνορα", που να παρέχει πάλι με φυλετικά κριτήρια ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την καλλιέργεια του φυλετικού μίσους, αξιοποιώντας τις οξυμένες ανάγκες άνεργων και ανασφάλιστων, διότι η κυβέρνηση αφήνει χωρίς υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να διασφαλίσουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.
Οι γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί, μαζί με τους ασθενείς μας, με αγωνιστική στάση να απομονώσουμε τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, να απορρίψουμε τέτοιου είδους "προσφορές" που δηλητηριάζουν με ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις την άσκηση της ιατρικής επιστήμης. Να διεκδικήσουμε ώστε όλες οι υπηρεσίες Υγείας, που αναφέρονται σε έκτακτα περιστατικά, να παρέχονται σε όλους δωρεάν με ευθύνη του κράτους, χωρίς διακρίσεις, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε Ελληνες και μετανάστες. Να καταργηθούν οι απαράδεκτες υπουργικές αποφάσεις που θέτουν όρια στην περίθαλψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα».
Και το ψήφισμα καταλήγει: «Το ΔΣ της ΕΟΟ, καταδικάζοντας απερίφραστα τις ανωτέρω πρακτικές, καλεί όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους σε ανάλογα εγχειρήματα αλλά και να τα εμποδίσουν στην πράξη».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου