ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγώνας για να μην κλείσει


Να παλέψουν ενάντια στο «λουκέτο» αποφάσισαν στη συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι
Απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στις αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης που οδηγούν στη συρρίκνωση και στον κίνδυνο κλεισίματος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, πήρε η συνέλευση που οργάνωσαν τα σωματεία γιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αντιδράσεων που προετοιμάζονται, μεθαύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό συλλαλητήριο στο προαύλιο του νοσοκομείου.
Οπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, η κατάσταση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι τραγική - το ίδιο συμβαίνει και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - με τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές να αυξάνονται και, εκτός από την υπερεντατικοποίηση της εργασίας, να οδηγούν και σε μείωση του επιπέδου παροχών υπηρεσιών Υγείας στο λαό. Η διοίκηση, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική, προχώρησε σε εσωτερικές συγχωνεύσεις κλινικών, (παθολογική, ακτινολογικό, αιμοδοσία, οδοντιατρικό), για να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό που εφημερεύει, ή έχει βάρδια στα συγκεκριμένα τμήματα, ενώ πρώτη καταργείται η ΩΡΛ κλινική και θ' ακολουθήσουν κι άλλες.
Χωρίς προσλήψεις και χρηματοδότηση η μοίρα του νοσοκομείου είναι προδιαγεγραμμένη: Θα κλείσει με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους - ένα μικρό μέρος τους θα αποσπαστεί στο Πανεπιστημιακό και το μεγαλύτερο θα διασκορπιστεί σε όλη τη χώρα, ή θα απολυθεί ως πλεονάζον προσωπικό - και για τους ασθενείς που είτε θα αναγκάζονται να πάνε στους ιδιωτικούς φορείς της Υγείας, πληρώνοντας ακριβά, ή θα μένουν χωρίς την παραμικρή υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ίδια τη ζωή τους.
Οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Καμία συγχώνευση κλινικής, όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου.
  • Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
  • Αμεση πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των πληρωμών από τους ασθενείς, δωρεάν περίθαλψη για όλους τους ανέργους κι ανασφάλιστους, Ελληνες και μετανάστες.
  • Κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων.

Πανιατρική απεργία την Πέμπτη
Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας των γιατρών την Πέμπτη 17.1.2013 αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διεκδικώντας -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- «το σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου».
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς και «οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, τα εργαστήρια, οι κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα, και τα νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα», με «αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος» όπως επισημαίνει ο ΠΙΣ που τονίζει: «Τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού και οι νέοι οργανισμοί που δημοσιεύονται στα ΦΕΚ δείχνουν πού οδηγείται το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα υγείας». Αναφερόμενος στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «έχουν αποδυναμωθεί» και τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να «έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο να κλείνει».
Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» καλεί τους συναδέλφους της να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης προτάσσοντας για διεκδίκηση αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λειτουργών της υγείας και -ταυτόχρονα- των ασθενών.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου