ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ Συστράτευση και ταχύτητα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για ανατροπές!


 

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης απαιτούν... ταχύτητα στην πολιτική που ξεπουλά την Υγεία του λαού. Είναι μονόδρομος η οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία

MotionTeam
Για συστράτευση και ταχύτητα στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των δαπανών της Υγείας στα πλαίσια της συγκυβέρνησης συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, και ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχαν χτες.
Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής κλιμακίου συνεργατών του. Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του φαρμάκου και των νοσοκομείων. Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στον ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ», το Δεκέμβρη του 2012 ενώ υπολόγιζαν να έχουν 300,6 εκατ. ευρώ απ' τις εισφορές Υγείας τελικά είχαν 128 εκατ. ευρώ. «Οι δυσκολίες είναι μεγάλες», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ε. Βενιζέλος, για να τονίσει: «Ο στόχος είναι σαφής, η συστράτευση απόλυτη και η ταχύτητα με την οποία θα κινηθούμε - αυτό θέλουμε και από την κυβέρνηση και ξέρουμε ότι θα κάνει ο υπουργός ό,τι μπορεί - πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή».
Απ' τη σκοπιά του ο Α. Λυκουρέντζος πρόσθεσε ότι χρειάζεται όχι μόνο την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ «αλλά και τη στήριξή του μέσω των συνεργατών του για το σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής στα ανοιχτά μέτωπα», τα οποία είναι ενταγμένα «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με γνώμονα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, του επιστημονικού, του νοσηλευτικού, αλλά και του διοικητικού προσωπικού». Δηλαδή, στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των δαπανών και των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.
Παίρνουν επικουρικούς αντί για μόνιμους
Τη στιγμή που αδειάζουν - λόγω συνταξιοδοτήσεων - περισσότερες από 1.000 θέσεις γιατρών, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα τρομακτικά κενά με 170 επικουρικούς γιατρούς.
Ανάμεσα σε αυτούς μόλις 17 είναι για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όταν καθημερινά κλείνει το ένα μετά το άλλο κρεβάτι λόγω της λήξης των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών.
Πάλι πληρώνουν τα σπασμένα οι ασφαλισμένοι
Μετά την προχτεσινή ανακοίνωση της συγκυβέρνησης ότι θα «κουρέψει» από 8% έως 20% τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες γιατρούς και τα εργαστήρια, οι Πανελλήνιες Ενώσεις των εργαστηριακών, βιοπαθολόγων, κυτταρολόγων - παθολογοανατόμων και πυρηνικών γιατρών, η Πανελλήνια Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ) ανακοίνωσαν χτες ότι προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους απ' την 1.2.2013.
Ζητούν να εξοφληθούν μέχρι την 31.1.2013 παλιότερα χρέη και το «κούρεμα» των οφειλών του ΕΟΠΥΥ να μην είναι μεγαλύτερο - όπως και των φαρμακοποιών - από 3,5%. Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι και πάλι θα «πληρώσουν τα σπασμένα» της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, καθώς θα καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό για τις επισκέψεις και τις εξετάσεις για να διεκδικήσουν, στη συνέχεια, μέρος που προβλέπεται για τους ασφαλισμένους.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου