ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 04.07.2013



Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Το σημερινό ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ αφού συνήλθε σε απαρτία συσκέφθηκε και αποφάσισε τα εξής:

Υιοθετεί την παρακάτω εισήγηση του Προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ και στηρίζει τις αναφερόμενες δράσεις σε σχέση με τον συντονισμό των σωματείων και την επιστημονική ημερίδα για το θέμα των Ναρκωτικών.

Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΕΙΝΝΕΥΒ να προχωρήσει στις δράσεις αυτές.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                               ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ                                                          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 04.07.2013


Για το θέμα του υπομνήματος που καταθέσαμε στην ΟΝΕΓΕ
Το υπόμνημα αυτό της ΕΙΝΝΕΥΒ είναι απότοκος  πολύμηνων προσπαθειών, καλύπτει την πλειοψηφία του χώρου της Δημόσιας Υγείας, και  εκφράζει την γνώμη  της συντριπτικής  πλειοψηφίας των στελεχών της.
Εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας πληροφόρησης τόσο των συναδέλφων αλλά και της κοινής γνώμης , που ξεκίνησε η ΟΕΝΓΕ μαζί με τις τοπικές ενώσεις ανά την Ελλάδα, με σκοπό να καταδείξουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ελλάδα από την πολιτική των μνημονίων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Ανάλογα υπομνήματα κατέθεσαν οι ενώσεις ,Αρκαδίας, Δυτ. Μακεδονίας, Ρεθύμνου κ.α.
Ενδεικτικό είναι  ότι , τα στελέχη της ΕΙΝΝΕΥΒ κάλυψαν και καλύπτουν όλο τον γεωγραφικό χώρο της Εύβοιας και όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας ,από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο και από το δυτικότερο έως το ανατολικότερο άκρο του.
Θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θα ήθελαν να μορφώσουν γνώμη για την πραγματικότητα που παρουσιάζουμε στο υπόμνημα μας ,να μεταβούν στους  χώρους των δημοσίων δομών της Υγείας ανά τον Νομό μας, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους του χώρου,όπως κάναμε εμείς, και ας μας πουν καλόπιστα την γνώμη που θα σχηματίσουν. Εξ άλλου δεν νομίζουμε ότι «κομίσαμε γλαύκαν εις Αθήνας»!!
Η εντύπωσή μας είναι ότι μέσα σε ένα υπόμνημα 8 περίπου σελίδων δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν όλα τα προβλήματα του χώρου αλλά μόνο ίσως τα πλέον σημαντικά. Αυτό όμως που κραυγάζει  είναι  η υποστελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, η απαξίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας λόγω της κεντρικής υποχρηματοδότησης , η συρρίκνωση της λειτουργίας των δομών αυτών και η καθημερινή έλλειψη αναλώσιμων υλικών .
Καταδείξαμε επίσης την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό (όσο έχει απομείνει τελικά) που υπερβάλλει των ανθρωπίνων δυνατοτήτων του καθημερινά ,στην προσπάθεια να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.
Καθιστούμε λοιπόν την κεντρική ηγεσία και την πολιτική της ,αλλά και τους τοπικούς εκπροσώπους της υπεύθυνους για τις όποιες επιπτώσεις τυχόν παρουσιαστούν στην δημόσια Υγεία των κατοίκων του Νομού μας ,λόγω της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας ,των συρρικνώσεων των προγραμμάτων εφημέρευσης  και από την ολοένα υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης.
Για τους παραπάνω λόγους, στηρίζουμε και προσυπογράφουμε ανεπιφύλακτα το πρόσφατο υπόμνημα της ΕΙΝΝΕΥΒ προς την ΟΕΝΓΕ, http://einnev.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html ,το οποίο αποτελεί  μία ενδεικτική απεικόνιση των οξυμένων προβλημάτων στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα στην Εύβοια. Καταδικάζουμε τις όποιες διασπαστικές προσπάθειες και την εκστρατεία παραπληροφόρησης των συναδέλφων που επιχειρείται από γνωστούς κύκλους.
Δηλώνουμε παρόντες για την υπεράσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους και τασσόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση ,την συρρίκνωση, την απαξίωση και την εμπορευματοποίηση των δομών αυτών .
Θα συνεχίζουμε να μαχόμαστε για να μην χαθεί ούτε μία οργανική θέση και να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας στο Νομό μας.

Για το θέμα του συντονισμού των σωματείων.

Προτείνω την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση ,στο δώμα ή στο γραφείο μας, με εκπροσώπους όλων των ΔΣ των σωματείων των εργαζομένων στην Δημόσια Υγεία του Νομού Εύβοιας για να οργανώσουμε και να συντονίσουμε την δράση για την ενημέρωση των εργαζομένων εν όψει των διαφαινόμενων μέτρων (συγχωνεύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων ,απολύσεις εργαζομένων) της συγκυβέρνησης με κλιμάκωση την ενημέρωση του πληθυσμού με έντυπα και πανευβοϊκό συλλαλητήριο στην Χαλκίδα.


Για το θέμα των Ναρκωτικών.


Η ΕΙΝΝΕΥΒ να αναλάβει πρωτοβουλία για να διοργανωθεί ενημερωτική επιστημονική  ομιλία με την συμμετοχή κοινωνικών φορέων όπως η Μητρόπολη Χαλκίδας ,ο Δήμος Χαλκιδέων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.



ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου