ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ




Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ συναντήθηκε με τον βουλευτή Ευβοίας κο Κ.Μαρκόπουλο μετά από αίτημα του ιδίου του βουλευτή.
Θεωρούμε ότι οι συναντήσεις αυτής της μορφής και χρήσιμες είναι αλλά και μπορούν να βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα.
Από το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ παρέστησαν η Ταμίας κα Κυτίνου ,το μέλος κος Δασκαλόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ Αντώνιος-Πάρις Σώτος.
Στην ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο της ΕΙΝΝΕΥΒ τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα των δομών της Δημόσιας Υγείας καθώς και τα ζοφερά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ιατροί και λοιπό προσωπικό των Δημόσιων αυτών δομών σε όλη την Εύβοια.
Τέθηκαν υπ όψην του κου Μαρκόπουλου το πρόσφατο υπόμνημα της ΕΙΝΝΕΥΒ και αναλυτικά όλα τα φλέγοντα θέματα για την ολοένα αυξανόμενη απαξίωση και συρρίκνωση των δομών της δημόσιας Υγείας από πλευράς της συγκυβέρνησης με σκοπό την άκρατη εμπορευματοποίηση και διάλυση τελικά των δομών αυτών.
Επίσης διαφωνήσαμε κάθετα με την πολιτική των λουκέτων ,της κατάργησης κλινών και την κινητικότητα - απολύσεις στο χώρο της Υγείας που βαφτίζεται αναδιοργάνωση και εξορθολογισμός ενώ είναι απαξίωση και κλείσιμο μονάδων με απολύσεις του προσωπικού.
Τονίσαμε ότι με την περαιτέρω υποβάθμιση των περιφερειακών Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, δρομολογούνται επικίνδυνες καταστάσεις για την Δημόσια Υγεία στην Εύβοια και απειλούνται πλέον ευθέως ανθρώπινες ζωές με ευθύνη των κεντρικών υπηρεσιών του Υπ.Υγείας αλλά και όσων θα αποφασίσουν την υποβάθμισή τους σε Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας και όχι την επιστημονικά οργανωμένη αναβάθμισή τους με σκοπό να καλύπτουν τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων των τοπικών περιοχών.
Τονίσαμε ότι η μη ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου από το Υπ.Υγείας και η επιχειρούμενη λόγω οικονομικής κρίσης "αναδιοργάνωση" μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους και διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση των ήδη βαριά υποχρηματοδοτημένων δομών της Δημόσιας Υγείας.Επίσης είπαμε ότι η θέση μας είναι οι αξιοπρεπείς μισθοί για τους Ιατρούς και τους εργαζόμενους στην Υγεία καθώς και η άμεση επαρκής αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός βάσει οργανωμένου σχεδίου των υπαρχουσών δομών χωρίς κανένα κλείσιμο αλλά και η αποπεράτωση του Νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Χαλκίδα.
Τέλος αίσθησή μας είναι ότι ο κος Μαρκόπουλος μπορεί να είχε την διάθεση να συμφωνήσει μαζί μας σε πολλά θέματα που του θέσαμε πλήν όμως δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για τα θέματα που καίνε όπως το κλείσιμο των περιφερειακών Νοσοκομείων (Κύμης &Καρύστου) όσον αφορά την διατήρηση των παρόντων οργανισμών τους αλλά και την διατήρηση της παρούσας δομής τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ       ΜΑΡΙΑ ΚΥΤΙΝΟΥ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ                    ΤΑΜΙΑΣ                              ΜΕΛΟΣ ΔΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου