ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ




Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη ενάντια στις συγχωνεύσεις
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη στα νοσοκομεία Πατησίων, ώρα 6:30 μμ, και Αγίας Βαρβάρας, ώρα 7:30 μμ
Με παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση εργασίας, ώρα 11.30 π.μ., την Πέμπτη, απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαλυτική πολιτική των συγχωνεύσεων και την κινητικότητα των εργαζομένων σ' αυτά. Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε χτες σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων στα δημόσια νοσοκομεία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Την Τετάρτη το απόγευμα θα γίνουν δύο ακόμα συγκεντρώσεις εναντίον των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων: Το Σωματείο των Εργαζομένων στην «Αγία Βαρβάρα», οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 7.30 μ.μ. Επίσης, το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Πατησίων οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, ώρα 6,30 μ,μ,, με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Κοινό είναι το αίτημα να μην καταργηθούν και αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία που καλύπτουν ανάγκες των ασθενών στις λαϊκές συνοικίες.
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία οριστικοποιεί τις αποφάσεις για την κατάργηση των λεγόμενων μικρών νοσοκομείων της Αττικής: Την περασμένη Παρασκευή σε συνάντησή του με τα Σωματεία των Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αγίας Βαρβάρας» και Πατησίων έκανε γνωστό ότι τα νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα: Δηλαδή, θα πάψουν να λειτουργούν, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στις συνοικίες που είχαν κτιστεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Μάλιστα, στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Πατησίων, «ξέφυγε» του υπουργού Υγείας η ομολογία πως την ίδια τύχη με το Πατησίων, θα έχει και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου