ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό "κεφάλα" ... (λαϊκή παροιμία)



Τα γεγονότα στο "Αττικό" τα έζησα από απόσταση, αφού είμαι σε κανονική άδεια από τις 13/7 (Υ.Γ. η Μήλος είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, και οι άνθρωποι εξαιρετικοί ...). Είδα και εγώ από δω που είμαι τηλεοπτικά και διαδικτυακά το "επικοινωνιακό πατατράκ" της κυβέρνησης (ή "τιτανικό" καλύτερα όπως εύστοχα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι. που διάβασα σήμερα). Αισθάνομαι την ανάγκη να παρέμβω και εγώ γιατί πληροφορήθηκα πριν λίγο πως κάποιοι, εξυπνάκηδες ή αφελείς, αναπαράγουν στο facebook τα κακεντρεχή που εκστόμωσε χθες ο κ. Κωνσταντάτος στο δελτίο του μέγκα. Πως δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν θέλουν "τον υπουργό στα νοσοκομεία" γιατί ... "έχουν τη φωλιά τους λερωμένη" (!) και κάτι "θέλουν να κρύψουν" (!!). Οι εν λόγω εξυπνάκηδες ή αφελείς που αναπαράγουν τον ... "δημοσιογραφικό" (τρομάρα του - άλλωστε και ο Π. Καψής "δημοσιογράφος" το παίζει ακόμα ...) λόγο του κ. Κωνσταντάτου, κάτι ψελλίζουν περί ... "υπερτιμολογημένων υλικών" (!!!). Επειδή αυτό μού φέρνει στον νου τρεις λαϊκές παροιμίες, εκ των οποίων οι δύο ευρέως γνωστές : "είπε ο γάίδαρος τον πετεινό κεφάλα" - "εκεί που μάς χρωστάγανε μάς πήραν και το βόδι", και η τρίτη όχι πολύ γνωστή - την λένε στο χωριό της μητέρας μου στην Εύβοια : "τώρα, σκας αυγό, γιά χύνεσαι ;", θέλω πολύ σύντομα να υπενθυμίσω τα ακόλουθα. 1)είναι γελοιότητα να ισχυρίζεται κάποιος πως οι ειδικευόμενοι, οι νοσηλεύτριες και οι τραπεζοκόμες που διαμαρτύρονταν έξω από το αμφιθέατρο " έχουν τη φωλιά τους λερωμένη", ενώ οι μεγαλοκαθηγητάδες που χειροκροτούσαν τον υπουργό μέσα στο αμφιθέατρο (και πριν από αυτόν τον Λυκουρέντζο, πιο πριν τον Λοβέρδο κλπ) είναι οι ... αρχάγγελοι της κάθαρσης (και αντίστοιχα σε όλα τα νοσοκομεία και όλη την κλίμακα του συστήματος ...). Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ακριβώς τους πιο αδικούμενους - τους ειδικευόμενους, τους νοσηλευτές κλπ, και από την άλλη βλέπουμε το μεγαλοκαθηγητικό και μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο να ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΓΛΟΙΩΔΩΣ την εκτελεστική εξουσία για να καλύπτει τα άπλυτα ... ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ !
 2)η αριστερά - και μόνο η αριστερά- εδώ και 13 χρόνια καταγγέλλει με συνέπεια το όργιο των υπερτιμολογίσεων, της μίζας και της διαφθοράς. Το 2000 η ΑΡΣΙ προκάλεσε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, όπου για πρώτη φορά έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες με ΟΝΟΜΑΤΑ και ΝΟΥΜΕΡΑ από τον Παύλο τον Πολάκη, σήμερα δήμαρχο στα Σφακιά, που τότε είχε κάνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ "ΔΙΑΤΡΙΒΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. Το θέμα από μένα προσωπικά έχει τεθεί σε 4 υπουργούς : Αβραμόπουλο (2/2006), Ξενογιαννακοπούλου (10/2009),Λοβέρδο (9/2010) και Λυκουρέντζο (δεν θυμάμαι ημερομηνία, μόλις είχε αναλάβει τελοσπάντων ...), όχι γενικώς και αορίστως αλλά ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τις οποίες (προς τιμήν τους) έχουν από χρόνια υιοθετήσει και οι άλλες αριστερές παρατάξεις στους νοσ. γιατρούς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) και είναι επίσημες προτάσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ. Δυστυχώς το κράτος εδώ και τόσα χρόνια τις αγνοεί και καλύπτει το συνεχιζόμενο πάρτι, παλιότερα με το αμαρτωλό ΦΕΚ των ανώτατων τιμών και τελευταία με το παρατήριο ... Υπενθυμίζω διαλόγους και απαντήσεις : 
- Προς Αβραμόπουλο "φωνάξτε όλες τις εταιρείες στο γραφείο σας σήμερα, μην ρωτήσετε τι εισάγουν, απλά πείτε τους : από αύριο 40% κάτω οι τιμές και οποιανού του αρέσει. Αν δεν έρθουν οι 95% να υπογράψουν σαν βρεγμένες γάτες, εμένα να μού τρυπήσετε το αυτί" (Υ.Γ. άλλη φράση είχα χρησιμοποιήσει, αλλά εδώ χάριν ευπρέπειας ...). 
Αβραμόπουλος (απάντηση) 1. σε εκείνη την συνάντηση "πολύ καλή η πρόταση των παιδιών, σημειώστε την" 2. σε επόμενη συνάντηση "αφού καθυστερούμε να τους ξοφλήσουμε, θα ανεχόμαστε υπερτιμολογήσεις, τι να κάνουμε ..." (!!;;)
 - Προς Ξενογιαννακοπούλου "κυρία υπουργέ, αυτό το Παρατηρητήριο Τιμών που είπαν οι σύμβουλοί σας να φτιάξετε, θα έχει τιμές και από ξένα νοσοκομεία μέσα ή μόνο από Ελληνικά ;" Ξενογιαννακοπούλου (απάντηση) "οι σύμβουλοί μου μού είπαν μόνο από Ελληνικά" Ανταπάντηση προς Ξενογιαννακοπούλου "τότε, αυτό που θα φτιάξετε δεν θα είναι Παρατηρητήριο Τιμών, αλλά παρατηρητήριο σπάνιων πουλιών" Ξενογιαννακοπούλου "δεν ξέρω, θα κάνω αυτό που λένε οι σύμβουλοί μου" 
 - Λοβέρδος : συζήτηση τύπου "γειά σου Γιάννη" - "κουκιά σπέρνω" - Λυκουρέντζος : (αφού αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις για μεγάλη μείωση στις τιμές χωρίς υποχωρήσεις στην επάρκεια και στην ποιότητα : "εσείς μπορεί να τα λέτε καλά, εγώ όμως έχω την τρόϊκα πάνω από το κεφάλι μου" (!!!;;;). Για τα παραπάνω επικαλούμαι τις μαρτυρίες των (τότε) μελών του ΔΣ του ΙΣΠ, του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, και επίσης τους ΓΓ και υφυπουργούς που ήταν παρόντες στις συναντήσεις, ιδιαίτερα δε του κ. Καλογερόπουλου της ΝΔ και του κ. Πολύζου του ΠΑΣΟΚ. Αυτά προς το παρόν, και αν χρειαστεί επανέρχομαι ...

του συναδέλφου Παν. Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου