ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Απεργία για να αποσυρθεί η αντιδραστική αξιολόγηση


Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών έκαναν χτες το μεσημέρι
Από την παρέμβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και πορεία ως το υπουργείο Οικονομικών έκαναν χτες οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, με αίτημα αιχμής να αποσυρθεί ο νόμος της «αξιολόγησης».Μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Ολγα Σιάντου είπε: «Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η "Εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση 2014 - 2016". Εκεί αποτυπώνονται οι στόχοι που έχουν οι υπάρχοντες νόμοι και οι νέοι που θα έρθουν, τι επιδιώκουν η κυβέρνηση και η ΕΕ. Ολος ο δημόσιος τομέας και η δημόσια υγεία - πρόνοια πρέπει να αναπροσαρμοστεί, ώστε πιο αποτελεσματικά να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, και γι' αυτό θεσμοθετούν το εργαλείο της αξιολόγησης. Στη σχετική εγκύκλιο διευκρινίζεται: "Κριτήριο της αξιολόγησης είναι οι διακηρυγμένοι στόχοι της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής". Η συνέχιση της λειτουργίας ή όχι μιας κλινικής θα εξαρτάται από το αν αποφέρει έσοδα και όχι αν καλύπτει υπαρκτές λαϊκές ανάγκες».
Κατέληξε λέγοντας: «Απορρίπτουμε καθολικά την αξιολόγηση της επιχειρηματικής δράσης, της μείωσης των μισθών, της κινητικότητας και των απολύσεων. Δεν αξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε. Προχωράμε οργανωμένα. Ούτε ευρώ από την τσέπη των ασθενών για την υγεία».
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΑΔΕΔΥ, ενώ αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ο νόμος της αξιολόγησης θα εφαρμοστεί και κάλεσε την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί τη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ σε συνάντηση, για να... συμβάλει με προτάσεις.Από την πλευρά της, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δε στάθηκε στην ουσία της αξιολόγησης, ούτε στα προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αλλά έθεσε μόνο το ζήτημα της ποσόστωσης. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας τόνισε πως οι υγειονομικοί δεν μπορεί να αξιολογούνται αν στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, τις περικοπές, τις πληρωμές των ασθενών, την εξοντωτική δουλειά, την ελαστική εργασία. «Απορρίπτουμε καθολικά τον αντιδραστικό νόμο και όχι μόνο την ποσόστωση», είπε στους συγκεντρωμένους.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Δημοσίου και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενώ συνταξιούχοι μοίραζαν κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εκφράστηκε αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες. Στη Θεσσαλονίκη έγινε συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ, με μαζική εξόρμηση μέσα στο νοσοκομείο και παράσταση διαμαρτυρίας στον Αναπληρωτή Διοικητή. Στο Ηράκλειο έγινε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας. Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζόμενων έγιναν και σε άλλες πόλεις.
Στη Λάρισα
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Eurokinissi
Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και πορεία στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έκαναν χτες οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί γιατροί του ΠΝΛ βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση και οι ειδικευόμενοι γιατροί σε επίσχεση εργασίας, αντιδρώντας στην πολιτική υποχρηματοδότησης κι εμπορευματοποίησης της υγείας, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν απλήρωτες εφημερίες που φτάνουν μέχρι και 19 μήνες, χώρια τα επιδόματα που τους χρωστάνε.Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν και χτες εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής, μεταξύ αυτών το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καθώς και συνάδελφοί τους από τα τέσσερα Νομαρχιακά Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.
Στη συνάντηση που είχαν με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λ. Μακρή, του επισήμαναν ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει σε οριακό σημείο λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό κι εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα των γιατρών, που ξεκίνησε με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ από το διοικητή του νοσοκομείου.
Ο διοικητής της ΥΠΕ δε δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση κανενός από τα αιτήματα των γιατρών. Αργά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΠΝΛ, με τη συμμετοχή κι εκπροσώπων των ΔΣ των συλλόγων γιατρών από τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Διαπιστώθηκαν τα κοινά προβλήματα κι επιβεβαιώθηκε η θέληση για συντονισμό του αγώνα.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου