ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι είναι η αξιολόγηση που λέει το υπουργείο Υγείας και τι σημαίνει.


Πρόσφατα βλέπουν την δημοσιότητα «μελέτες» αξιολόγησης των Δημοσίων Νοσοκομείων που μάλιστα κατατάσσουν  τα Νοσοκομεία και σε θέσεις, καλές ή κακές ανάλογα με τις «επιδόσεις» τους.
Για να δούμε όμως τι είναι οι αξιολογήσεις ,που αποσκοπούν αλλά και τι κρύβεται πίσω από αυτές.
-Πρώτα και κύρια κρύβονται οι παχυλές αμοιβές των διαφόρων συμβούλων του Υπ. Υγείας που με ύφος 1000 καρδιναλίων χρίζονται αξιολογητές με σκοπό να προβάλουν το έργο κάποιων Διοικητών Νοσοκομείων που το υπουργείο Υγείας Γεωργιάδη θεωρεί πετυχημένους και άλλους που θέλει να ………ξεφορτωθεί και να χαρακτηριστούν ως……. Ανεπαρκείς.
-Δεύτερο αλλά και άκρως σημαντικό είναι το ότι η αξιολόγηση που επιχειρείται είναι ένα εργαλείο πίεσης για την λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις Υγείας και όχι σαν Κρατικά Ιδρύματα παροχής Δωρεάν Δημόσιας Υγείας.
-Τρίτο, τα κριτήρια που θέτει το Υπ. Υγείας είναι καθαρά οικονομοτεχνικά και όχι ιατρικά και αξιολογούν τις οικονομικές επιδόσεις των Νοσοκομείων βάσει των οποίων κρίνονται ως αποδοτικά ή μη.
Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί της Εύβοιας καταγγέλλουμε την παραπλανητική αυτή αξιολόγηση που είναι καθαρά προσταγή της ΕΕ και της τρόϊκας και έχει σαν αποτέλεσμα την κατάταξη των Νοσοκομείων σαν Ανώνυμες Εταιρείες , και δεσμευόμαστε να εκπονήσουμε εμπεριστατωμένη μελέτη με ιατρική τεκμηρίωση που θα δείχνει ……αυτό που ξέρει ΟΛΟΣ Ο ΕΥΒΟΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ .
ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΙΑΤΡΟΊ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΉ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΎΡΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ , ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΌΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΈΧΩΣΗ ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΆΛΕΙ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΈΧΕΙ ΑΚΡΩΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.-

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου