ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ







Δελτίο Τύπου ΕΙΝΝΕΥΒ

Σήμερα η ΕΙΝΝΕΥΒ μέσω του θεσμικού της εκπροσώπου (πρόεδρος) ,παρέστη στην σύσκεψη που έγινε στο χώρο συνεδριάσεων του ΔΣ του Γ.Ν.Χαλκίδας,παρουσία του πρώην υπουργού κου Σίμου Κεδίκογλου (βουλευτής Εύβοιας ΝΔ) της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των υπολοίπων θεσμικών φορέων του.
Από την πλευρά της ΕΙΝΝΕΥΒ τονίστηκε η πλήρης αντίθεσή μας στην γενική πολιτική κατεύθυνση και επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και προωθεί την πολιτική της ΕΕ που θέλει τα Νοσοκομεία να επιχειρούν με το μοντέλο των ΑΕ και όχι με στόχο και κατεύθυνση την ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Στην συνέχεια θέσαμε υπ´ οψην του κου βουλευτού τα 4 υπομνήματα της ΕΙΝΝΕΥΒ , για τα οποία δήλωσε ενήμερος και μάλιστα γνώριζε ότι είχαν γίνει σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή. Τονίσαμε ότι για πρώτη φορά διοίκηση νοσοκομείου υιοθετεί,προς τιμήν της, πάγια αιτήματα συνδικαλιστικού φορέα , όπως μεταξύ άλλων : άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των δημόσιων δομών της υγείας στην Εύβοια και αύξηση της χρηματοδότησης των προϋπολογισμών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και την άμεση αποπεράτωση του νέου νοσοκομείου, αιτήματα που μάλιστα τέθηκαν γραπτώς στον κο Κεδίκογλου με σχετικό σημείωμα αιτημάτων της διοίκησης.
Επίσης τονίστηκε από την πλευρά της ΕΙΝΝΕΥΒ ότι σε θέματα λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας στις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας και στην αναβάθμισή τους θα μας βρεί συμπαραστάτες με γνώμονα τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με στόχο την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές ίντριγγες.
Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι η συνάντηση διεξήχθη με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα τόσο των εργαζομένων όσο και συναίσθησης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες συνδικαλιστικής δράσης σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας , αυτή καθεαυτή η οργανωμένη παρουσία μας συμβάλλει στην αποτροπή αρνητικών εξελίξεων και επιβάλλει την θετική κατάληξη θεμάτων και την ικανοποίηση αιτημάτων που δύσκολα θα γίνονταν αποδεκτά.
Συνεχίζουμε την δράση μας και τον οργανωμένο αγώνα για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου