Ακόμη μια φορά, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι «θα συμβάλει κατά το μέγιστο δυνατό στην εύρυθμη λειτουργία και στην ενίσχυση των δομών Υγείας της νησιωτικής Ελλάδος», σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με δημάρχους του Νότιου Αιγαίου και βουλευτές από τα Δωδεκάνησα. Οι διαβεβαιώσεις, βέβαια, δεν κοστίζουν τίποτα και σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ότι θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τουλάχιστον τα κενά που υπάρχουν σήμερα στις δημόσιες δομές Υγείας των νησιών και άλλων επαρχιακών πόλεων. Πολύ περισσότερο δεν θα ενισχυθούν, δεν θα εκσυγχρονιστούν, σύμφωνα και με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης. Ετσι, το 2014 οι κάτοικοι των νησιών βλέπουν «με τα κιάλια» γιατρούς και φάρμακα, περιμένουν τα ...καραβάνια εθελοντισμού των εταιρειών και του κράτους για να κάνουν βασικές προληπτικές εξετάσεις μια φορά το χρόνο. Ο «Ριζοσπάστης», για τέταρτη Κυριακή, συνεχίζει σήμερα την έρευνα για την κατάσταση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών Υγείας σε περιοχές της χώρας με χιλιάδες κατοίκους, παιδιά, σχολεία, εργαζόμενους, αλλά και σε ορισμένους από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι.
ΚΥ ΠΑΤΜΟΥ
Εφημερεύει χωρίς ασθενοφόρο και νοσηλευτές
Οι τρεις μοναδικοί γιατροί μετά από 24ωρη εφημερία δεν παίρνουν ρεπό, ενώ οι οδηγοί έχουν ενάμιση χρόνο να πάρουν άδεια
Τρεις είναι όλοι κι όλοι οι γιατροί, όλο το χρόνο, αλλά και σε περιόδους τουριστικής αιχμής, με καθημερινές διακομιδές σε άλλα νησιά. Από το ΚΥ Πάτμου λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγου, μικροβιολόγου, παιδιάτρου, η ακτινολόγος θα βγει σε σύνταξη στο τέλος του χρόνου, τους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις της παρασκευάστριας ακτινολογικού και μίας νοσηλεύτριας. Οι μοναδικοί τρεις αυτοί γιατροί εφημερεύουν χωρίς νοσηλευτική υποστήριξη αρκετές ώρες τη μέρα λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σε έγγραφό τους προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια του υπουργείου Υγείας και τις αρμόδιες διοικήσεις, αναφέρουν: «Αναφέρουμε τα ήδη γνωστά σε σας προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εφημερία στο Κέντρο Υγείας Πάτμου λόγω έλλειψης προσωπικού (πληρωμάτων ασθενοφόρου - νοσηλευτών), δηλαδή κενές βάρδιες πληρωμάτων ασθενοφόρου και κενές βάρδιες νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα η εφημερία του Κέντρου Υγείας Πάτμου να κρίνεται επισφαλής και να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Ο ιατρός εφημερίας είναι μόνος του και χωρίς βοήθεια κατά τις νυχτερινές ώρες και όχι μόνο».
Η συνειδητή εγκατάλειψη είναι ολοφάνερη. Το ασθενοφόρο - παλιό κι επικίνδυνο - δεν έχει ούτε καύσιμα. Το Μικροβιολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και γιατρού, το ακτινολογικό μηχάνημα είναι απαρχαιωμένο. Ούτε λόγος, φυσικά, για προληπτική ιατρική, για ιατρική εργασίας και για υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι».
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα
Την περασμένη άνοιξη, ψήφισμα - καταγγελία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας και στον επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημειώνοντας πως «η κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Πάτμο έχει φτάσει σε οριακό σημείο λόγω της υποστελέχωσης και των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη» και ζητώντας ανάμεσα σε άλλα «την άμεση τοποθέτηση γενικού ιατρού, παιδιάτρου, μικροβιολόγου, 2 νοσηλευτών και 2 οδηγών ασθενοφόρου. Την άμεση κάλυψη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό». Το υπουργείο Υγείας διαβίβασε τα αιτήματα στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και ο επίτροπος Υγείας απάντησε ότι «το πρόβλημα θα ληφθεί υπόψη στην αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας που γίνεται για όλη την Ελλάδα».
Από τότε έχουν περάσει πάνω από δυο μήνες, έχουμε μπει στην καρδιά του καλοκαιριού και τίποτα δεν έχει γίνει ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τη δημοτική αρχή. Οπως σημειώνει οΓιώργος Τσουκαλάς, παθολόγος στο ΚΥ Πάτμου και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Νοσοκομείου Λέρου, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν για καθαρά προεκλογικούς λόγους. «Από την άλλη η διοίκηση εκτελώντας εντολές του υπουργείου προσπαθεί με το υπάρχον προσωπικό να λειτουργήσει το ΚΥ - πράγμα αδύνατον - βαφτίζοντας "βοηθούς μικροβιολόγου" νοσηλεύτριες, μαίες "νοσηλεύτριες", οι διοικητικοί βαφτίζονται "οδηγοί ασθενοφόρου", οι γιατροί να μην παίρνουν ρεπό μετά από 24ωρη εφημερία, απαγόρευση αδειών το καλοκαίρι - οι οδηγοί έχουν να πάρουν άδεια σχεδόν ενάμιση χρόνο», προσθέτει.
Οι εργαζόμενοι του ΚΥ σε Γενικές Συνελεύσεις και παρεμβάσεις τους αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα και διεκδικούν την άμεση λύση τους, ανάμεσα σε άλλα: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν. Να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις παιδιάτρου, μικροβιολόγου, καρδιολόγου, γενικής ιατρικής ή παθολογίας. Να γίνονται βιοχημικές εξετάσεις στο ΚΥ Πάτμου και ως προσωρινή λύση να σταλεί βιοχημικός αναλυτής ξηράς χημείας για επείγουσες εξετάσεις. Επισκευή ασθενοφόρου έως την αντικατάστασή του με καινούργιο. Αντικατάσταση ή αναβάθμιση του ακτινολογικού μηχανήματος. Αλλαγή οργανογράμματος του ΚΥ ανάλογα με τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού σε συνεργασία και με τοπικούς φορείς του νησιού.
ΚΩΣ
Μπίζνες με την Υγεία στο νησί του Ιπποκράτη
Οι κάτοικοι στενάζουν για να βρουν ένα γιατρό...
Το νοσοκομείο με 70 κλίνες καλείται να εξυπηρετήσει χειμώνα - καλοκαίρι τις ανάγκες του νησιού, ενώ διαθέτει μόλις ένα ασθενοφόρο. Η λειτουργία του νοσοκομείου οφείλεται ξεκάθαρα στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, που δουλεύουν ατέλειωτες βάρδιες χωρίς ρεπό και με αμέτρητες οφειλόμενες άδειες προηγούμενων ετών. Ασκούν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές άυπνοι, χωρίς τα απαραίτητα μέσα, με κακοσυντηρημένα διαγνωστικά μηχανήματα και με ελάχιστα υλικά, τα οποία συχνά πληρώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς.
Προσλήψεις δεν προβλέπονται και ήδη πολλά τμήματα υπολειτουργούν με 2 ή ακόμα και με 1 μόνιμο υπάλληλο, όπως το Ακτινολογικό Τμήμα και ο Αξονικός Τομογράφος. Οι κλινικές με ελάχιστο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και χωρίς υποδομή δέχονται μεγάλο αριθμό ασθενών, πολλοί με σοβαρές ασθένειες. Χαρακτηριστικά, επειδή δεν υπάρχει Ογκολογική Κλινική, οι ασθενείς με καρκίνο είτε αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα, είτε νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική, εφόσον υπάρχει κενό κρεβάτι. Πολλές μέρες το χειμώνα το νοσοκομείο μένει χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό.
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να φεύγουν από το νησί για να κάνουν κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Πάντως, στο νοσοκομείο πολλές φορές λόγω έλλειψης υλικών δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι βασικές εξετάσεις. Δεν υπάρχουν υποδομές για γυναικολογικές εξετάσεις, δεν υπάρχει μαστογράφος, για την απόδοση του αξονικού υπάρχουν ερωτηματικά. Τα τελευταία χρόνια λόγω της στοχευμένης υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κω γίνονται πολλές διακομιδές προς άλλες περιοχές, όπως Ρόδος και Κρήτη, δαπανώνται τεράστια κονδύλια, ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν στην υποστήριξη του Νοσοκομείου και των υπόλοιπων δημόσιων δομών Υγείας.
Στο νοσοκομείο - το οποίο καλύπτει και τη Νίσυρο - δεν υπάρχει παιδίατρος και φαρμακοποιός, ενώ ο καρδιολόγος είναι επικουρικός, δηλαδή καλύπτει ανάγκες μόνο για ένα χρόνο. Γενικότερα παιδίατρος δεν υπάρχει σε καμιά δημόσια δομή του νησιού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ έχει σχεδόν κλείσει, αφού έχει μόνο 3 γιατρούς. Κανένα μικροβιολογικό εργαστήριο και κανένας οδοντίατρος δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, για να βρουν γιατρό οι κάτοικοι των χωριών πρέπει να μετακινηθούν έως και 40 χλμ μέχρι το νοσοκομείο αφού τα ελάχιστα περιφερειακά ιατρεία στα χωριά μένουν για μεγάλα διαστήματα χωρίς ιατρό, όπως π.χ. ο Κέφαλος.
Κέντρο Υγείας ...παραχωρείται στο δήμο
Τέτοιες ελλείψεις οι κυβερνήσεις και η Τοπική Διοίκηση φροντίζουν να αξιοποιούν για να ενισχύεται η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, είτε αφορά τον ιδιωτικό, είτε το δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, σε ένα μεγάλο χωριό στο κέντρο του νησιού και δίπλα στο αεροδρόμιο.
Από τότε που εγκαινιάστηκε το ΚΥ εδώ και πολλά χρόνια (σ.σ. προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ, επί υπουργίας του Δ. Αβραμόπουλου) δεν είχε οργανόγραμμα άρα ούτε προσωπικό! Τον τελευταίο καιρό επειδή τα διπλανά χωριά έχουν μείνει χωρίς γιατρό - ο αγροτικός δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες - ο δήμος μεθοδεύει να το λειτουργήσει με δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, είτε αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του - με αύξηση των δημοτικών τελών - χωρίς να διεκδικεί αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Μάλιστα, το επιχείρημα της δημοτικής αρχής είναι ότι το ΚΥ θα λειτουργεί με εισιτήριο που θα επιβαρύνει τους τουρίστες!
ΛΕΡΟΣ
«Καταρρέει» το νοσοκομείο
Στη Λέρο, ένα νησί με σχεδόν 10.000 κατοίκους, υπάρχουν μόνο ένας παιδίατρος, ένας γυναικολόγος, ένας επικουρικός ορθοπαιδικός, ένας νεφρολόγος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μόλις ένας γιατρός για κάθε ειδικότητα και μάλιστα όχι όλων των ειδικοτήτων. Στο Γενικό Νοσοκομείο - Κρατικό Θεραπευτήριο - Κέντρο Υγείας Λέρου, με 80 κλίνες, δεν καλύπτεται ούτε το 1/3 του προβλεπόμενου ιατρικού προσωπικού. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας οφθαλμίατρος και ο ιδιώτης οφθαλμίατρος του νησιού δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, δεν υπάρχουν δερματολόγος, ουρολόγος.
Οι μονές θέσεις ειδικευμένων γιατρών δημιουργούν την εξής κατάσταση στα νοσοκομεία της επαρχίας που εφημερεύουν κάθε μέρα: Είτε το νοσοκομείο θα μένει ακάλυπτο, χωρίς γιατρό αυτής της ειδικότητας για αρκετές ώρες, είτε οι γιατροί καλούνται να καλύψουν όλο το μήνα εφημερίες που δεν θα πληρωθούν ποτέ - αυτό γίνεται κατά κόρον. Επίσης, στο Νοσοκομείο Λέρου, με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο, δουλεύει χωρίς άδειες και ρεπό, το 5ήμερο καταστρατηγείται στην πράξη. Οι υπηρεσίες προς τους ασθενείς και η ασφαλής νοσηλεία υποβαθμίζονται αφού τα απογεύματα και τα βράδια μένει 1 νοσηλεύτρια για να εξυπηρετεί ασθενείς 2 κλινικών.
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου από 7 εκατ. ευρώ το 2013 μειώθηκε σε 5,5 εκατ. (σ.σ. τα οποία δεν έχουν εγκριθεί, μπορεί να καταλήξουν στα 4,5 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου Λέρου στο κείμενο σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2014: «Συγκεκριμένα ετέθησαν αυστηρά όρια για σημαντικά είδη του νοσοκομείου μας (φάρμακα, υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια κ.λπ.) ενώ παράλληλα το μειωμένο συνολικό ύψος του προϋπολογισμού καθιστά αδύνατη την προμήθεια άλλων ειδών που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Εκτός βέβαια των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, επιβάλλεται να γίνει προμήθεια και άλλων βασικών ειδών που έχουν να κάνουν με την υγεία των ψυχασθενών μας, όπως ιματισμός, υπόδηση κ.λπ. Ενώ θα πρέπει παράλληλα να δοθεί έμφαση στη συντήρηση της κτιριακής υποδομής μας που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση».
Τρία ευρώ τη μέρα για κάθε ψυχασθενή!
Τα κτίρια έχουν πάψει να συντηρούνται. «Πριν μέρες έπεσαν ντουβάρια από το ταβάνι στο ακτινολογικό εργαστήριο και παρέμειναν έτσι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά», λέει ο Γιώργος Τσουκαλάς, παθολόγος στο ΚΥ Πάτμου και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Νοσοκομείου Λέρου. Κατά τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει πάντα θέρμανση, ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί, σκουριάζει στην αποθήκη. Οι προληπτικές εξετάσεις είναι υποβαθμισμένες, αν και καίριες για την υγεία του πληθυσμού. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να γίνει μαστογραφία.
Οι περικοπές των τελευταίων χρόνων αποτυπώνονται σε περικοπές στη σίτιση, στην ένδυση των ασθενών. «Οπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου σε συνάντησή μας, μετά από σχετική επίμονη ερώτηση, για κάθε ψυχικά ασθενή αντιστοιχούν 3 ευρώ τη μέρα (!)», σημειώνει ο Γ. Τσουκαλάς. Να σημειωθεί πως στη Λέρο νοσηλεύονται και περίπου 400 ψυχικά ασθενείς, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και σε εξωνοσοκομειακές δομές.
ΛΕΙΨΟΙ
Ενας και μοναδικός γιατρός
Το νησί αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και σε φαρμακευτικό υλικό και άλλο εξοπλισμό. Ελλείψεις που χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται, με μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Αύγουστο, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) έμεινε με μόνο ένα γιατρό, λόγω λήξης της θητείας της αγροτικής γιατρού. Κενές παραμένουν και οι υπόλοιπες θέσεις γιατρών, βοηθών ιατρικών επαγγελμάτων, μαίας.
Ο μοναδικός πλέον γιατρός εφημερεύει καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και μάλιστα χωρίς να πληρώνεται για αυτές τις εφημερίες. Απλήρωτη για ένα χρόνο έμεινε και η καθαρίστρια του Ιατρείου. Επίσης το νησί μένει χωρίς γιατρό σε περίπτωση που χρειαστεί να συνοδέψει ένα έκτακτο περιστατικό που διακομίζεται. Οι κάτοικοι επιβαρύνονται συνεχώς με έξοδα μετακινήσεων (εισιτήρια, κόστος διαμονής κ.ά.) σε άλλες δομές Υγείας - όποτε οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν - ακόμη και για απλές εξετάσεις, ενώ θα έπρεπε το κράτος να φροντίζει για την πρόληψη της υγείας με συχνούς ελέγχους.
Οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν διατεθειμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους σε δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν:
Να στελεχωθεί άμεσα το ΠΠΙ Λειψών με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και να καλυφθούν ειδικότητες απαραίτητες για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, όπως ο παιδίατρος. Να καλυφθούν άμεσα, με ευθύνη του κράτους, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και να μην εξαρτάται η λειτουργία του ΠΠΙ από τη χορήγηση δωρεών από ιδιώτες. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για υπερωρίες και εφημερίες γιατρών. Να υπάρξει κρατική μέριμνα προληπτικής ιατρικής με τακτικές επισκέψεις ειδικοτήτων, όπως προληπτική οδοντιατρική, test pap, γυναικολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Μειώθηκε κάτω από το μισό η χρηματοδότησή του
Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου, τα κυριότερα προβλήματα του νοσοκομείου του νησιού είναι:
Η υποχρηματοδότησή του από το υπουργείο Υγείας. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2014 είναι 1,6 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από τις περικοπές. Η υποχρηματοδότηση αποτυπώνεται στις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, ενώ με δυσκολία γίνονται η προμήθεια αναλώσιμων υλικών και η τροφοδοσία της κουζίνας. Ακόμη και ένδυση - υπόδηση που προβλέπεται για τους εργαζόμενους, έχει χρόνια να δοθεί.
Πέρα από την παντελή έλλειψη ειδικοτήτων, όπως δερματολόγου, νευρολόγου, γαστρεντερολόγου, μεγάλο πρόβλημα είναι οι «μονές» ειδικότητες, δηλαδή αυτές που υπάρχει μόνο ένας γιατρός - π.χ. καρδιολόγος, γυναικολόγος, παιδίατρος κ.ά. Δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Αυτές τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό υποτίθεται ότι ήρθαν να ...«λύσουν» οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τμημάτων και κλινικών. Με τη συγχώνευση των νοσοκομείων (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια) συχνά αποσπάται αναγκαίο ιατρικό προσωπικό για την προσωρινή κάλυψη άλλων νησιών. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό, προσωπικό ασθενοφόρων.
Επιπλέον, το νοσοκομείο δεν είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα ώστε να μπορούν οι γιατροί να κάνουν ασφαλείς διαγνώσεις. Για παράδειγμα, λείπουν εντελώς μηχανήματα - όργανα στις ειδικότητες ΩΡΛ και στο Οφθαλμιατρείο.
Η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση (4250/2014) θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του νοσοκομείου, αλλά και περισσότερες πληρωμές από τους ασθενείς, αφού η αξιολόγηση θα γίνεται με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά να καταργηθεί.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη ΜΑΪΛΗ