ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 20.05.2016





Συνήλθε σήμερα Παρασκευή το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ παρόντες 3 απόντες 2.

Από την Α.Σ.Ι.ΕΥΒ. αδκαιολογήτως απών ο κος Καλαποδάς Γεώργιος
και από την Ε.Α.Κ.Ι. αδικαιολογήτως ο κος Δασκαλόπουλος Νικόλαος.

Κατά πλειοψηφία το ΔΣ διαβουλεύτηκε παρουσία πολλών συναδέλφων από ΚΥ και του Γ.Ν.Χαλκίδας και αποφάσισε τα εξής:

1) Στο θέμα της εφημέρευσης των Γ.Ι. των ΚΥ στο Γ.Ν.Χαλκίδας επαναεπικαιροποιεί τις πάγιες θέσεις της ΕΙΝΝΕΥΒ και διακηρύσσει ότι το εφημεριακό έλλειμμα του Νοσοκομείου λύνεται μόνο με την μαζική πρόσληψη ειδικευμένων Ιατρών στις κενές οργανικές θέσεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.
-Καλεί την 5η ΥΠΕ και την Διοίκηση να λειτουργήσει το ΤΕΠ του Γ.Ν.Χαλκίδας όπως ο νόμος περί ΤΕΠ ορίζει και να πάψει η μετακίνηση των Γ.Ι. για την κάλυψη της εφημέρευσης των επειγόντων Ιατρείων του Γ.Ν.Χαλκίδας.
-Για το κείμενο της διαβούλευσης με τις οδηγίες του Δ/ντού των ΤΕΠ προς τους μετακινούμενους Γ.Ι. για την κάλυψη των αναγκών της εφημερίας του Γ.Ν.Χαλκίδας ,που αναφέρεται στο εξώδικο των Γ.Ι., το ΔΣ θα το συζητήσει στο επόμενο ΔΣ καθώς έμεινε ανοικτό το θέμα προς διαμόρφωση του κειμένου και τελική οριστικοποίησή του, έτσι ώστε όσοι Γ.Ι. μετακινούνται στο Γ.Ν.Χαλκίδας να έχουν συγκεκριμένες γραπτές αρμοδιότητες με ευθύνη του Δ/ντού των ΤΕΠ.

2) Για το θέμα των περικομμένων εφημεριών των Ιατρών των ΚΥ ,καλούνται οι Ιατροί των Κ.Υ. όπως καταθέσουν άμεσα εξώδικο στην 5η ΥΠΕ και ανά ΚΥ για τα ποσά των περικομμένων εφημεριών από τις εφημερίες του 2015. 
Η ΕΙΝΝΕΥΒ μπορεί να συνδράμει με την νομική της σύμβουλο για την σύνταξη του εξωδίκου κατόπιν συννενοήσης με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ.
Έτσι θα δεσμευτεί το κονδύλι των εφημεριών και δεν θα επιστραφεί από την 5η ΥΠΕ προς το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους.Σε περίπτωση μη έγκαιρης κατάθεσης του εξώδικου εντός του Ιουνίου υπάρχει περίπτωση απώλειας των χρημάτων.

3)Για το θέμα των συναδέλφων που υφίστανται την όποια ζημία στην Υγεία τους κατά την διάρκεια και ένεκα της υπηρεσίας τους στο χώρο του Νοσοκομείου ή ΚΥ ή ΠΕ , η ΕΙΝΝΕΥΒ διεκδικεί την άμεση κάλυψη από την διοίκηση (5η ΥΠΕ -Διοίκηση Νοσοκομείου) όλων των εξόδων για την αποκατάσταση της Υγείας των συναδέλφων και την ανακήρυξή τους ως εργατικά ατυχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εργοδότη που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Δημόσιο.
-Καλούνται οι εκάστοτε εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Ιατρών στο ΔΣ του Γ.Ν.Χαλκίδας να τηρήσουν την δέσμευση αυτή αλλιώς θα καταγγέλλονται δημοσίως.
-Η ΕΙΝΝΕΥΒ θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωριστεί η απασχόληση των Ιατρών στην Δημόσια Υγεία σαν ΒΑΕ και οι συνάδελφοι να τυγχάνουν όλων των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει για τα ΒΑΕ η Ευρωπαϊκή και η εγχώρια νομοθεσία.

4)Για το θέμα της επιστολής στην Εισαγγελική αρχή αποφασίστηκε η αποστολή επικαιροποιημένης επιστολής όπου μαζί με τα υπομνήματα της ΕΙΝΝΕΥΒ θα αναφέρονται και τα προβλήματα της εφημεριακής κάλυψης και της Παθολογικής Κλινικής που από το τέλος Μαΐου θα παρουσίασει κενά λόγω της απώλειας των ειδικευομένων.Η επιστολή θα κατατεθεί αμέσως μετά το ΔΣ της 3ης Ιουνίου και εφ΄όσον δεν έχουν λυθεί τα οξύτατα προβλήματα εφημέρευσης των Κλινικών του Νοσοκομείου.

5)Το ΔΣ ενημερώθηκε για την επίσκεψη του αναπληρωτή ΓΓ του υπουργείου Υγείας κου Βαρδαρού στο ΚΥ Ψαχνών σήμερα το πρωΐ στις 08.30. 
Η ΕΙΝΝΕΥΒ εκτιμά ότι η αιφνίδια επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια των βολιδοσκοπήσεων των στελεχών του Υπ. Υγείας για περαιτέρω συρρικνώσεις της λειτουργίας των ΚΥ με την φημολογούμενη χιλιομετρική απόσταση και πληθυσμιακή κάλυψη που έχουν τα ΚΥ, σε σχέση με τα κεντρικά Νοσοκομεία.
-Καλούμε τον Λαό της Εύβοιας να βάλει φρένο σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να οργανωθεί σε κοινό μέτωπο με τις δυνάμεις που παλεύουν για αποκλειστικά Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους.

6)Το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και Δ/τής του ΚΥ Ιστιαίας κος Αλέξανδρος Δαύρης ενημέρωσε το ΔΣ για την συνάντηση που είχε προ ολίγων ημερών με τις υπηρεσίες και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, όπου δεν μπόρεσε να αποκομίσει κάτι θετικό για την εύρυθμη προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού, ούτε για την ομαλή και πλήρη εκταμίευση των δεδουλευμένων εφημεριών των Ιατρών του ΚΥ Ιστιαίας όπου τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και απειλείται με κατάρρευση η λειτουργία του.

7)Για τις εξελίξεις στην ΟΕΝΓΕ , η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει την μεθοδευμένη προσπάθεια των δυνάμεων της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση στην ανάδειξη εκτελεστικής Γραμματείας ενώ τα προβλήματα στην Δημόσια Υγεία διογκώνονται. 
-Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΕΝΓΕ έχει χάσει την έλεγχο της ΟΕΝΓΕ και προσπαθεί με αθέμιτο τρόπο να μην υπάρξει προεδρείο στην Ομοσπονδία.
-Εκτιμούμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές δεν θα περάσουν και οι συνάδελφοι θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση.
-Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί και πάλι προεδρείο ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ θα καταθέσει την παραίτησή του από την εξελεγκτική επιτροπή της ΟΕΝΓΕ. 

8)H EINNEYB καταγγέλλει σαν αντισυνταγματική την διάταξη που περιλαμβάνεται στο Νόμο με την επωνυμία "παράλληλο πρόγραμμα" και συγκεκριμένα στο κεφ. 53 παρ.3 όπου αναφέρεται ότι οι υπηρετούντες ιατροί ΕΣΥ δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις ΕΣΥ που προκηρύσσονται μέχρι 31.12.2017 εαν δεν παραιτηθούν από τις θέσεις αυτές.
-Η παραπάνω διάταξη αποτελεί σαφή παραβίαση του άρθρου του Συντάγματος περί ισονομία και ίσης αντιμετώπισης των πολιτών και πρέπει να καταργηθεί.

9)Καλούνται όλοι οι ΓΙ των ΚΥ που θα ήθελαν να παραβρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ την 03.06.2016 για λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και διεκδικήσεων καθώς και για περαιτέρω οργάνωση των δράσεων.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                                          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου