ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 23.05.2013



ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Η ΕΙΝΝΕΥΒ μετά την εκλογική μάχη της 07 Νοεμβρίου 2012 μπήκε σε φάση ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης.
-Δημιουργήθηκε blog της ΕΙΝΝΕΥΒ (einnev.blogspot.com) και ενημερώνεται ανελλιπώς με αναρτήσεις ειδήσεων για την Υγεία αλλά και με συνδικαλιστικά κλαδικά νέα(255 αναρτήσεις από 07 Νοεμβρίου 2013).
-Αναδιοργανώθηκε η Γραμματεία της Ένωσης με την τήρηση αρχείου μελών , πρακτικών συνεδριάσεων ΔΣ και πρακτικών αποφάσεων ΓΣ τα οποία και είναι πλέον ψηφιοποιημένα και αναρτημένα στην Ιστοσελίδα της ΕΙΝΝΕΥΒ, einnev.blogspot.com.
-Δημιουργήθηκε e-mail : einnev@hotmail.com για την σωστή ιντερνετική επικοινωνία της ΕΙΝΝΕΥΒ με τα μέλη της αλλά και με άλλους φορείς.
-Αναβαθμίστηκε η σελίδα της ΕΙΝΝΕΥΒ στο Facebook και ενημερώνεται ανελλιπώς με τις αναρτήσεις και δημοσιεύσεις από τις δραστηριότητες της ΕΙΝΝΕΥΒ.
-Η ΕΙΝΝΕΥΒ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου και εκτίμησε ότι εκεί που η συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση θα είχε μικρή συμμετοχή ,αποφάσισε την τροποποίηση της μορφής πάλης σε στάση εργασίας με μεγαλύτερη επιτυχία. Ακολούθως πετύχαμε 3 φορές το κλείσιμο των ταμείων των ΕΙ σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για διάφορα αιτήματά μας και κυρίως για την μη πληρωμή των εφημεριών.
- Εκτιμάμε ότι η συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις είναι αναντίστοιχη της σοβαρότητας και κρισιμότητας της κατάστασης ,λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης των συναδέλφων αλλά και της μακροχρόνιας οργανωτικής ανυπαρξίας και αδράνειας της ΕΙΝΝΕΥΒ από το 2004 έως το 2008, από όπου και ενώ θα έπρεπε να γίνουν άλματα οργανωτικά εν τούτοις δεν έγιναν ούτε τα άκρως απαραίτητα όπως ,δημιουργία λογαριασμού τραπέζης στο όνομα της Ένωσης, συλλογή συνδρομών, εγγραφή νέων μελών, δημιουργία και εύρεση μόνιμης στέγης, τήρηση αρχείων εισερχομένων-εξερχομένων εγγράφων αλληλογραφίας, τήρηση και ενημέρωση αρχείου μελών κλπ.
-Δημιουργήσαμε και επιτύχαμε την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων με την αποστολή κυκλικών SMS με την καταγραφή των τηλεφώνων και την εγγραφή νέων μελών μετά από επανειλημμένες επισκέψεις του προέδρου σε όλες ανεξαιρέτως της Υγειονομικές μονάδες της Εύβοιας ,των αγροτικών ιατρείων συμπεριλαμβανομένων.
-Καθιερώσαμε τακτική επίσκεψη στα περιφερειακά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου και ενεργοποιήσαμε τις τοπικές 3μελής συντονιστικές επιτροπές ,συνδέοντάς τες έτσι με την ΕΙΝΝΕΥΒ για καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών σε όλη την Εύβοια.
-Στα ΚΥ υπάρχουν πυρήνες συντονισμού και ενημέρωσης του έργου και των δραστηριοτήτων της  Ένωσης και πλέον οι συνάδελφοι δεν αισθάνονται αποκομμένοι από το κλαδικό τους όργανο, πράγμα που είχε απογοητεύσει πολλούς στο παρελθόν.
-Από τον Νοέμβριο του 2013 εγγράψαμε συνολικά πάνω από 15 νέα μέλη στην ΕΙΝΝΕΥΒ.
-Αναδείξαμε και πετύχαμε την αναστολή της απόσπασης-μετακίνησης μίας συναδέλφου από το ΚΥ Αλιβερίου όπου ήταν άκρως απαραίτητη προς το Νοσ/μείο Θήβας με την έγκαιρη κινητοποίηση των τοπικών φορέων και του Δήμου Αλιβερίου.
-Συνολικά έχουμε απευθύνει επιστολές στην Διοίκηση για θέματα όπως το εφημερείο , το συσσίτιο των εφημερευόντων, την καθυστέρηση επιλογής Δ/ντού Χειρ/κού Τομέα. Επίσης επιστολή στείλαμε στον περιφερειάρχη με σκοπό να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την προμήθεια υλικών ανακατασκευής του εφημερείου.
-Κάναμε πολλαπλές προσωπικές παρεμβάσεις ,παραστάσεις και τηλεφωνήματα στην Διοίκηση και στις αρχές που εμπλέκονται για την αποπληρωμή των εφημεριών (Επιτροπική Αρχή, ενιαία αρχή πληρωμών, λογιστήριο) και πιέσαμε στο να συντομευτούν οι διαδικασίες της αποπληρωμής των καθυστερημένων εφημερειών Δεκ-φεβρ.2013.
-Συμμετείχαμε με επιτυχία στα Γενικά Συμβούλια της ΟΕΝΓΕ και στο συνέδριό της όπου και εισηγηθήκαμε , μεταξύ των άλλων (βλέπε ομιλία του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ στο συνέδριο http://einnev.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2858.html ) ,τρόπους και μεθόδους οργανωτικής δράσης που μπορούν να οδηγήσουν τον κλάδο σε τροχιά ανόδου της πάλης.
-Περατώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων του Νοσοκομείου ,και λειτουργήσαμε το γραφείο της ΕΙΝΝΕΥΒ στο χώρο του Νοσοκομείου με πλήρη επίπλωση γραφείου συμβουλίων καθώς και μηχανοργάνωση (Ιντερνετ, Φαξ, εκτυπωτή, κομπιούτερ με δυνατότητες τηλεδιάσκεψης).
-Πρόσφατα στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταθέσαμε, μεταξύ των λιγοστών ομολογουμένως Ενώσεων, υπόμνημα ( http://einnev.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html  ) για την (τραγική) κατάσταση  του ΕΣΥ και των δομών Δημόσιας Υγείας του Νομού Εύβοιας. Το υπόμνημα μας ζητήθηκε από το ΚΚΕ για την κατάθεση σχετικής επερώτησης στην Βουλή και δόθηκε , ο δε πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κος Βαρνάβας έκανε ειδική μνεία για το υπόμνημά μας στο πρόσφατο Γεν. Συμβούλιο παρουσία των προέδρων των Ενώσεων.
-Τέλος στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΙΝΝΕΥΒ για κοινωνικό έργο και προσφορά , διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία δωρεάν Ιατρική εξέταση ασθενών στο ΚΥ Μαντουδίου σε συνεργασία με την Λαϊκή επιτροπή Μαντουδίου – Κηρίνθου. Εξετάστηκαν από κλιμάκιο ειδικών ιατρών μελών της ΕΙΝΝΕΥΒ 150 ασθενείς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Η ΕΙΝΝΕΥΒ από το 2008 που αποτελεί νέο σωματείο δεν είχε έσοδα από τακτικές μηνιαίες συνδρομές των μελών της όπως θα όφειλε. Αυτό έχει οδηγήσει στην καθίζηση των οικονομικών της Ένωσης.
Με ενέργειές μας όμως από 01.01.2013 κρατούνται οι ανάλογες μηνιαίες συνδρομές από τα μέλη μέσω του συστήματος μισθοδοσίας και ανέρχονται σε 3 ευρώ τον μήνα, από τα οποία τα  4/5 αναλογούν στην ΕΙΝΝΕΥΒ και το ¼ στην ΟΕΝΓΕ. Σημειώνουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΙΝΝΕΥΒ φέρει ανάλογες ευθύνες για την καθυστέρηση και απώλεια εσόδων 3χρόνων.
Σύντομα θα ολοκληρωθεί η τραπεζική διαδικασία ανοίγματος  καταθετικού λογαριασμού στο όνομα της ΕΙΝΝΕΥΒ για να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και η ΟΕΝΓΕ να μπορεί να μας αποδίδει τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών μας.
Σε εκκρεμότητα και μέσω της νομικής οδού ευρίσκεται η διαδικασία ανοίγματος του παλαιού λογαριασμού που υπήρχε από την παλαιά ΕΙΝΝΕΥΒ για το διάστημα 2008- 2010 για τις κρατήσεις που γίνονταν στο όνομα της παλαιάς ΕΙΝΝΕΥΒ
-Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση     3.730ευρώ

-Έξοδα :        1.488,20  ευρώ
Αναλυτικά  :      75  ευρώ δικαστικός αντιπρόσωπος
                          924 ευρώ επίπλωση γραφείου       
                          380 ευρώ πολυμηχάνημα,φαξ.
                            40.59 ευρώ πανώ ΕΙΝΝΕΥΒ
                             55      ευρώ σφραγίδες
                              13.20 ευρώ διάφορα υλικά γραφείου 

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΎ 22.05.2013:               2.241,80  ευρώ

ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ
Η κατάσταση στην υγεία
Η εκτίμηση της ΕΙΝΝΕΥΒ είναι ότι τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στην Εύβοια είναι  πολύ οξυμένα και η απαξίωση των δημόσιων μονάδων Υγείας είναι πλέον άκρως επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία των κατοίκων.Τα προβλήματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των λοιπών δομών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στα εκρηκτικά προβλήματα που αφορούν στους γιατρούς ΕΣΥ που κλιμακώνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους, τώρα  οξύνονται δραματικά ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.
Διαπιστώθηκε ότι:
1.          Ενώ η Κυβέρνηση τονίζει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της χώρας και δίνει διαλέξεις περί «ιατρικού τουρισμού» στην πραγματικότητα ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τη τραγική κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στα Νησιά και τους άλλους τουριστικούς προορισμούς ενόψει της τουριστικής περιόδου, όπου φέτος αναμένονται 17 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες. Τα αιτήματα για φιλοξενία πολλών ασθενών στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσκρούουν στην ιατρική υποστελέχωση (1-2 νεφρολόγοι για 60-70 ασθενείς) και στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Τα μηνύματα απόγνωσης που στέλνουν οι κάτοικοι από την Τήνο, την Πάτμο, την Τζιά, την Πάρο, την Ικαρία, την Σκόπελο, τη Λήμνο, την Μυτιλήνη, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο τα Σύβοτα συναντούν τη κυβερνητική αφασία και εγκατάλειψη.
2.          Οι νέοι γιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση, καθώς δυνατότητες απασχόλησης δεν υπάρχουν ούτε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ( Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ). Κι όμως οι ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας υπολογίζονται περί τους 6.500 και στον ΕΟΠΥΥ άνω των 10000. Ταυτόχρονα, ακόμη και στα κατατεθειμένα έγγραφα του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζεται ότι μόνον στα έτη 2011 και 2012 έχουν αποχωρήσει 1453 γιατροί του ΕΣΥ, ότι εκκρεμούν 953 πρακτικά για διορισμό γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης και 1400 προκηρύξεις βρίσκονται στα Συμβούλια Επιλογής, ενώ από τις 600 θέσεις γιατρών ΕΣΥ και 800 επικουρικών γιατρών που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας για διορισμό, εγκρίθηκαν μόνον 150 διορισμοί γιατρών ΕΣΥ και 622 Επικουρικών. Επίσης υπάρχει μειωμένη κάλυψη των θέσεων των αγροτικών ιατρείων λόγω της μείωσης μισθού και δύσκολες συνθήκες άσκησης ιατρικού έργου, με αποτέλεσμα νησιωτικές και ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας να βρίσκονται χωρίς καμία ιατρική φροντίδα.
3.          Η τραγική μείωση του ιατρικού δυναμικού των νοσοκομείων και γενικότερα των υγειονομικών υπαλλήλων, καθώς και η άρνηση ουσιαστικά της τρικομματικής κυβέρνησης να την αναπληρώσει με τις αναγκαίες προσλήψεις οδηγεί ταχύτατα και μαζικά κλινικές, τμήματα, αλλά και νοσοκομεία σε κλείσιμο.
4.          Η επισφαλής εφημέρευση και το στρεβλό και άδικο σύστημα αμοιβής των εφημεριών διαιωνίζεται και μετά την νομοθέτηση των κυβερνητικών «ρυθμίσεων» για αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από 1-10-2012. H υποστελέχωση και τα μειωμένα κονδύλια εφημέρευσης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.
5.          Η δημοσιότητα για την πρόσφατη εξωφρενική περίπτωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου που από δυόμιση μήνες έμεινε χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα  δείχνει την αδυναμία του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει άμεσα θέματα έγκρισης δαπανών επισκευής και επαναλειτουργίας ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως του Ακτινολογικού μηχανήματος του Νοσοκομείου Καρπενησίου ή του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Φιλιατών και έχει ως συνέπεια τις αναγκαστικές διακομιδές ασθενών ή την παραπομπή τους σε ιδιωτικά κέντρα. Τούτο αποδεικνύει μια ακόμη φορά ότι στις Μνημονιακές συνθήκες δεν μπορούν να επιλυθούν ούτε τα ούτε τα απλούστερα και στοιχειώδη λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών υγείας, ενώ τουναντίον μπορεί να γίνει απόσβεση των χρεών των ΠΑΕ με χρήση του άρθρου 99.
6.          Το περιβόητο Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τη δωρεάν αντιμετώπιση των ανασφάλιστων πολιτών υπό τον τίτλο «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» αποδεικνύεται ένας ακόμη κυβερνητικός εμπαιγμός, καθώς αφορά μόλις 2-3 κλινικές εξετάσεις και περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο 200.000 ανασφάλιστων (από τους άνω των 1.500.000 ), σε διάστημα 4 μηνών. Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος των πιστώσεων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, θα διοχετευθεί στους κρατικοδίαιτους διαγνωστικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
7.          Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί διάφορα ψευδεπίγραφα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στην υγεία όπως το Roma Allert που δήθεν έχει στόχο την άνοδο του επιπέδου υγείας των Ρομά παραμεθορίων περιοχών. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του προγράμματος (Interreg της Ευρωπαϊκής Ένωσης) διασπαθίζεται σε μεσάζοντες, ενώ τα πραγματικά προβλήματα υγείας των Ρομά μένουν και πάλι στο περιθώριο (εμβολιασμοί, διατροφή, λοιμώδη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα).
8.          Τα πολλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα για ασθενείς και εργαζόμενους περιστατικά βίας σε χώρους νοσοκομείων, ιδίως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναξιολόγησης των πανάκριβων συμβάσεων με εταιρείες ασφάλειας καθώς και την μελέτη για δημιουργία συνθηκών ασφαλούς άσκησης του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
  • Στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό και όχι με εμβαλωματικές λύσεις όπως μπλοκάκι, εργολάβοι προσωπικού, επικουρικοί κ.α. Απαιτούμε την άμεση υπογραφή των διορισμών των οποίων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και είναι παγωμένοι στο Υπουργείο Υγείας εδώ και  3 έτη.
  • Ειδικό άμεσο πρόγραμμα κάλυψης των Νησιών και των άλλων τουριστικών προορισμών της χώρας. Σύγχρονοι και επαρκείς Οργανισμοί Νοσοκομείων με βάση τεκμηριωμένο Υγειονομικό Χάρτη.
  • Αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα Τριτοβάθμια και Νομαρχιακά Νοσοκομεία και σε άλλα επιλεγμένα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θες/νίκης. Αναβάθμιση του ΕΚΑΒ. Τραυματολογικά Κέντρα σε επιλεγμένες θέσεις.
  • Καθιέρωση ασφαλούς, δίκαιου και ποιοτικού συστήματος εφημεριών, με επαρκή κονδύλια. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, 5νθήμερο, 6ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα, με κάλυψη των κενών θέσεων. Πρότυπα εφημέρευσης για τα μεγάλα και τα μικρά νοσοκομεία. ενεργοποίηση του συμβουλίου τμήματος για την απεμπλοκή από τις αυθαιρεσίες του ενός.
  • Αποζημίωση των εφημεριών με βάση το ωρομίσθιο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ΠΕ κλίμακας
  • Αποπληρωμή όλων των τακτικών εφημεριών, αλλά και των πρόσθετων που πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από συναίνεση του γιατρού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα και όχι με επιτροπικά εντάλματα. Τακτοποίηση των μικτών εφημεριών και καθιέρωση αυτού του τύπου εφημέρευσης και στις αργίες. Αύξηση της αποζημίωσης της εφημερίας ετοιμότητος στο 50% της ενεργού και αυτόματη μετατροπή της σε ενεργό με την κλήση και την προσέλευση στο νοσοκομείο.
  • Όλοι οι γιατροί των τέως Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ πρέπει να ενταχθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με εργασιακή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εναλλακτικά, με αίτησή τους μπορούν να μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ με την ίδια εργασιακή σχέση που κατέχουν σήμερα.
  • Σχεδιασμός ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το ΕΣΥ, με έμφαση την πρόληψη. Δημιουργία Αστικών Κέντρων Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς και διεπιστημονική Ομάδα Υγείας.
  • Ελεύθερη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΩΝ στα Νοσοκομεία για έλεγχο και νοσηλευτική αντιμετώπιση. Αξιοποίηση από το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ κοινοτικών κονδυλίων και των πόρων του ΕΣΠΑ για τους ανασφάλιστους. Εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών σε ΟΛΑ τα παιδιά ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη*. Κοινές επιτροπές αγώνα νοσοκομείων με κοινωνικά ιατρεία, άσκηση πίεσης ώστε να διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια γι’ αυτό το θέμα.
*Ερμηνευτική σημείωση: ο πλήρης αρχικός εμβολιασμός μέχρι την ηλικία των 5 ετών απαιτεί 25 εμβολιασμούς και δαπάνη εμβολίων 800 ευρώ/παιδί. Δεδομένου ότι έχουμε 500.000 παιδιά 0-5 ετών εκ των οποίων 35% είναι κάτω από το όριο φτώχειας χρειαζόμαστε 140 εκ ευρώ/5ετία,  δηλαδή 28 εκ ευρώ για το 2013 και λαμβανομένου υπ όψιν του ρυθμού αύξησης των ανασφαλίστων κατά 26% ετησίως το 2014 θα χρειαστούμε 35 εκ ευρώ και το 2015 42 εκ ευρώ!! Η κυβέρνηση δίνει μόνο 500.000 ευρώ!
  • Άμεση αποκατάσταση αξιοπρεπών μισθών και αμοιβών εφημεριών για τους γιατρούς ΕΣΥ, με επαναφορά των αμοιβών αυτών στα επίπεδα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα σταμάτημα της υπερφορολόγησης που έχει εφαρμοστεί σε βάρος τους συντελώντας αθροιστικά σε μείωση του εισοδήματος των γιατρών ΕΣΥ κατά 70%, πράγμα που καθιστά την επαγγελματική τους υπόσταση μη βιώσιμη.
  • Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα  αναλάβει πρωτοβουλία κατάθεσης προτάσεων που θα μειώνουν τις δυνατότητες φαινομένων παραοικονομίας από την είσοδο του ασθενούς στο νοσοκομείο μέχρι την έξοδο του. Οι προτάσεις θα αφορούν την αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούν εστίες διαφθοράς, όπως διαχείριση λίστας χειρουργείων χρόνιων περιστατικών κ.λ.π.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διεκδίκηση της αποζημίωσης των εφημεριών με ότι ισχύει για τις υπερωρίες των ΠΕ δημοσίων υπαλλήλων , είναι πρόταση της ΕΙΝΝΕΥΒ που υιοθέτησε η ΟΕΝΓΕ στο πρόσφατο Γεν. Συμβούλιο σαν πάγιο αίτημά της πλέον.!!!

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

1.-Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες με σύνθημα: «θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί».
2.- Συντάσσεται και στηρίζει την απόφαση της ΕΙΝΑΠ να πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας στις 21 Μαίου, ημέρα που εκδικάζεται στα δικαστήρια η αίτηση ανακοπής του «Ευαγγελισμού» προκειμένου να αναστείλει την αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής.
3.- Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 23 Μαϊου, πανελλαδική μέρα δράσεων για προάσπιση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
4.- Καλούμε το σύλλογο εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκίδας να συνδιοργανώσουμε την ημέρα της απεργίας κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10.00 το πρωί.
5.-Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 13.00 καλούμε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου από κοινού με τον σύλλογο εργαζομένων για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την γνωστοποίηση της απεργιακής κινητοποίησής μας.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

1 σχόλιο:

  1. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλουν να πουλήσουν σας
    νεφρό; Είστε
    που αναζητούν μια ευκαιρία για να πουλήσουν τα νεφρά τους για τα χρήματα
    λόγω της οικονομικής βλάβης και δεν ξέρετε τι
    Δεν επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα σας προσφέρουμε καλό
    ποσό των χρημάτων για τους νεφρούς του. Είμαι ο Δρ Dagama,
    am
    PREMIER INTERNATIONAL Medicaid νεφρολόγος. Η κλινική μας είναι
    ειδικεύεται στη χειρουργική του νεφρού και εμείς επίσης να ασχοληθεί
    αγορά
    και η μεταμόσχευση νεφρών με διάρκεια ζωής
    αντίστοιχα δότη.
    Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία.
    Αν σας ενδιαφέρει η πώληση ή αγορά ενός νεφρού, σας παρακαλούμε να μην κάνετε
    Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.
    Email: premiermedicaidinternacional@yandex.com

    προσεχτικά
    Ο Δρ Dagama.

    ΑπάντησηΔιαγραφή