ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα


  • Το πιο κοντινό ραντεβού στην Οφθαλμολογική κλινική είναι για το Μάη του 2014!
  • Σε κάθε βάρδια, δύο τραυματιοφορείς προσπαθούν να καλύψουν όλο το νοσοκομείο
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Τρικάλων
Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε αναλώσιμα υλικά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των δραστικών περικοπών των κονδυλίων για την Υγεία, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Τρικάλων, δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες και μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής - ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα - και η εξυπηρέτηση των ασθενών έγκειται, πλέον, μόνον στην υπερπροσπάθεια και την εντατικοποίηση της δουλειάς του υπάρχοντος ελλειμματικού προσωπικού.
Αυτό διαπίστωσε, και ιδίοις όμμασι, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ, που μαζί με τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του Κόμματος, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νοσοκομείο, επισκέφτηκε πολλά τμήματα και είχε συναντήσεις και συζητήσεις με τους εργαζομένους και τη διοίκηση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, σε μια περίοδο κατά την οποία η προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο αυξήθηκε κατά 30%, με αποτέλεσμα καθημερινά να περνάνε για να εξεταστούν στα Τακτικά Ιατρεία ή για εργαστηριακό έλεγχο 350 άτομα και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) να δέχεται 140 περιστατικά το 24ωρο, οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών είναι μεγάλες. Ενδεικτικό είναι ότι κλινικές και τμήματα καλούνται να λειτουργούν και να εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες του μήνα με μόλις 2 γιατρούς και οι λίστες των χειρουργείων να φτάνουν σε βάθος πολλών μηνών.
* Στην Οφθαλμολογική κλινική το πιο κοντινό ραντεβού για χειρουργείο είναι τέλος Μάη του 2014!!
* Η Ουρολογική κλινική με εκατοντάδες περιστατικά και δεκάδες χειρουργεία το μήνα έχει μόνο 2 γιατρούς και έναν επικουρικό, (συμβασιούχο ενός έτους), καλύπτει σε συνεχή βάση τις ανάγκες όλου του νομού, ενώ βρίσκεται στα σκαριά η συγχώνευσή της με την αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας και με εναλλάξ εφημερίες.
* Οι τραυματιοφορείς, όπως και το βοηθητικό προσωπικό, είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα σε κάθε βάρδια 2 άτομα να καλούνται να καλύψουν όλο το νοσοκομείο.
* Το φαρμακείο, εδώ και 5 μήνες, δεν έχει φαρμακοποιό, αφού έληξε η σύμβαση του επικουρικού κι ακόμα δεν έχει γίνει πρόσληψη νέου.
* Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αναξιοποίητα μένουν εδώ και χρόνια 5 από τα 12 συνολικά κρεβάτια που έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.
* Γαστρεντερολόγος δεν υπάρχει εδώ και χρόνια και το μηχάνημα γαστροσκοπήσεων είναι κλειδωμένο σε ένα εξωτερικό ιατρείο.
* Η λειτουργία Ψυχιατρικής κλινικής δεν προχωράει.
* Οι διαδικασίες για την προμήθεια του βρογχοσκοπίου, που είναι απαραίτητο για το πνευμονολογικό τμήμα - το οποίο δέχεται χιλιάδες περιστατικά το χρόνο - έχουν βαλτώσει.
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις αναλώσιμου υλικού χαρακτηριστικό είναι το γεγονός - διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια της περιοδείας - ότι αρκετά τμήματα ψάχνουν να βρουν ακόμη και σύριγγες!!...
Μεταξύ άλλων ο Γ. Λαμπρούλης και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμαναν ότι η σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Τρικάλων είναι αποτέλεσμα πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες και η σημερινή συγκυβέρνηση που, αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, υποβαθμίζει, συρρικνώνει και εμπορευματοποιεί το δημόσιο τομέα Υγείας, προωθεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας ενισχύοντας τον ιδιωτικό τομέα. Και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας,καθώς επιχειρηματική δράση - κερδοφορία του κεφαλαίου στην Υγεία και προστασία της υγείας του λαού δε συμβιβάζονται.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου