ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 13.12.2013

Σήμερα συνήλθε το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ, και αφού υιοθέτησε  την τηλεδιάσκεψη σαν μέθοδο συνδιάσκεψης ,συζήτησε (2 μέλη σε ζωντανή real time μέσω Skype τηλεδιάσκεψη και 3 παρόντα με φυσική παρουσία) και αφού ενημερώθηκε από την νομική μας σύμβουλο, αποφάσισε τα εξής πάνω στα θέματα που τέθηκαν:

ΝΟΜΙΚΑ  ΖΗΤΗΜΑΤΑ:

-Οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδικαστεί ,κατόπιν ενημέρωσης από την νομική μας σύμβουλο, έχουν χαρακτηριστεί ανενεργείς διότι "έχει ακυρωθεί η δίκη" , λόγω πιθανής ενσωμάτωσης των επιδομάτων αυτών σε συλλογική σύμβαση ή νόμο που τα ρύθμισε.

-Εκκρεμεί η προσφυγή για το 48 ωρο μόνο ,και η νομική μας σύμβουλος θα έρθει σε επαφή με τον κο Τριμίτζιο (πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΙΝΝΕΥΒ) για να ενημερωθεί για την πορεία της.

-Οσο για τις "πετσοκομμένες" εφημερίες των μηνών Ιανουαρίου,Φεβρουαρίου,Μαρτίου ,τυπικά μπορεί εμείς να τις εκτελέσαμε, αλλά ουσιαστικά όταν ήρθαν τα κονδύλια να πληρωθούμε και δεν υπήρχαν οι απαραίτητες πιστώσεις να πληρωθούν στο ακέραιο όλες,πληρωθήκαμε μόνο μέρος αυτών.Επιφυλλασσόμαστε για αυτές να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να τις διεκδικήσουμε.

  -Τέλος αναθέσαμε στην νομική μας σύμβουλο να εξετάσει την περίπτωση της φορολόγησης του εισοδήματος μας του 2012 που ενώ θα είναι αναδρομικά μειωμένο λόγω των νέων μειώσεων από την 1η Αυγούστου , θα φορολογηθούμε παρ΄όλα αυτά σαν να μην έχουμε μείωση μισθού!!!

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

-Δέχεται την εισήγηση του Προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ για την αναβάθμιση της ΕΙΝΝΕΥΒ και προσθέτει την διαδικτυακή αναμόρφωσή της ανάλογα με τις οικονομικές της δυνατότητες. ( Μελλοντικά δημιουργία ιστοσελίδας (επικουρικά με το υπάρχον blog), διοργάνωση τηλεδιασκέψεων στα πλαίσια του ΔΣ και μεταξύ μελών και ΔΣ, Διαδικτυακές αρχαιρεσίες έτσι ώστε να συμμετέχουν περισσότερα μέλη ). Καθιερώνεται η διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ ως επίσημη μορφή συνδιάσκεψης του ΔΣ πέραν της καθιερωμένης φυσικής παρουσίας, ώστε να μηδενίζονται οι αποστάσεις και οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε ταχύτερο χρόνο και με την εμφάνιση των θεμάτων.

-Αναθέτει στην Γραμματεία την από κοινού με την γραμματεία του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας εύρεση ημερομηνίας με σκοπό την διεξαγωγή , μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου 2013 ,κοινής σύσκεψης εν όψει της Πανιατρικής-Πανοσηλευτικής Απεργίας στις 17 Ιανουαρίου 2013.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ στη βάση της αμοιβαίας ισότιμης συνεργασίας αρχίζει κύκλο επαφών με ιατρικούς αλλά και άλλους μαζικούς φορείς (Εργατικό Κέντρο,Λαϊκές Επιτροπές,Κόμματα,Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ) , με σκοπό την ενημέρωσή τους αλλά και την παρέμβασή τους στα κρίσιμα θέματα της Δημόσιας Υγείας που υποβαθμίζεται ολοένα και συνεχώς με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων του Νομού μας.

-Καταδικάζει και καταγγέλλει στον Ευβοϊκό Λαό το ρατσιστικό μόρφωμα που μόνο Ιατροί δεν πρέπει να αποκαλούνται με την επωνυμία "Ιατροί με Σύνορα" και καλεί όλους του Ιατρικούς φορείς να καταδικάσουν και να καταγγέλουν παρόμοιες συμπεριφορές και πρακτικές του τύπου "Αιμοδοσία μόνο για ΄Ελληνες" που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μισαλλόδοξων και διχαστικών νοοτροπιών στην κοινωνία μας.
Δηλώνουμε ότι η Ιατρική μας δεοντολογία είναι αντίθετη σε τέτοιες ρατσιστικού τύπου πρακτικές και φιλοναζιστικές νοοτροπίες και μας βρίσκουν διαμετρικά αντίθετους.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα συνεχίζει να εργάζεται για την αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα τηρώντας σαν μόνη δέσμευση τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή,αξιοπρέπεια και διαφορετικότητα,πέρα από θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις.

-Συγκαλεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 18.12.2012 και ωρα 13.00 στο δώμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας ,με σκοπό την λήψη απόφασης για την 24 ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την 19.12.2012.

Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.-

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΝΝΕΥΒ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                                               ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΕΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου