ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18.12.2012


 Η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΝΕΥΒ αφού υιοθέτησε  εκ νέου και επικαιροποίησε τις πρόσφατες αποφάσεις και το πλαίσιο αιτημάτων που ψήφισε στις 30.10.2012 αποφάσισε τα παρακάτω για την αυριανή συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Το ΔΣ και η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΝΕΥΒ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στην 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσίστηκε με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων.
 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Οργανώνουμε τον αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ βρίσκεται και η λύση!
1.       Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
2.       Αντίσταση στην προσπάθεια υποβάθμισης των Περιφερειακών Νοσοκομείων Της Εύβοιας (Κύμη- Κάρυστος) κι ενίσχυση του έργου των Κέντρων Υγείας του Νομού
3.       Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, δημόσιο - δωρεάν ΕΚΑΒ.
4.       Η χρηματοδότηση να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια.
5.       Να προσληφθεί στο δημόσιο - κρατικό σύστημα όλο το απαραίτητο προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό κ.λπ.) με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
6.       Κατάργηση εισφορών για το κλάδο υγείας. Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 5ήμερο 6ωρο και μία εφημερία το πολύ την εβδομάδα. Αυξήσεις στους μισθούς.
7.       Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
8.       Κατάργηση των 5 ευρώ και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
9.       Μείωση της αναμονής για την ειδικότητα. Έως ότου μηδενιστεί, ο χρόνος αυτός να είναι συντάξιμος, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού. Όχι στις εξετάσεις και σε κάθε είδος φραγμούς για την έναρξη της ειδικότητας. Ουσιαστική συστηματική εκπαίδευση κατά την ειδικότητα. Η ειδίκευση των γιατρών αποκλειστική ευθύνη του κράτους, καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
10.   Με αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, παροχή συγγραμμάτων, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια. Αποσύνδεση της εκπαίδευσης των ιατρών από τις επιχορηγήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών.
11.   Κατάργηση των πληρωμών, της συνταγογράφησης με την δραστική ουσία, κατάργηση            των εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
12.   Βιβλιάριο Υγείας σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση κάθε πληρωμής, εισφοράς και συμμετοχής των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες.


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΝΝΧ- 18/12/2012
1.      Συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ της 19/12/2012 και 12-3 μμ προκηρύσσουμε στάση εργασίας στο ΓΝΝΧ με ταυτόχρονο κλείσιμο των Ταμείων των Εξωτερικών Ιατρείων.
2.      Καταδικάζουμε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο βαθμό που προσβάλλει το τεκμήριο της αθωότητας και πριν την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                                   ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου