ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

21/12/2012
ΑΠΟΦΑΣΗ Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ(.)
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Εκτελεστικής Γραμματείας της  ΟΕΝΓΕ
Η κυβέρνηση των προθύμων θριαμβολογεί για την εκταμίευση της νέας δόσης των 34,3 δις ευρώ. Όμως η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να  αντιμετωπίζει τον τυφώνα των νέων  μνημονιακών μέτρων που κορυφώνεται ως ανθρωπιστική κρίση.
-           Πληθαίνουν οι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν τροφή στα σκουπίδια
-          Πολλαπλασιάζονται τα παιδιά που λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία
-          Η ανεργία στις νέες ηλικίες ανεβαίνει στο ιλιγγιώδες 58%
-          Εκατοντάδες δημόσιοι λειτουργοί στιγματιζόμενοι αναπολόγητα ως επίορκοι,  πετιούνται στους δρόμους με την περιβόητη εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανιτάκη για να τεθούν σε «αυτοδίκαιες αργίες», δηλαδή σε διαθεσιμότητα προς απόλυση. Μεταξύ τους και αρκετοί γιατροί του ΕΣΥ που έχουν εκκρεμότητες ακόμη και  για στοιχειώδεις παραβάσεις
-          Εκρηκτικός γίνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων
-          Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατεδαφίζεται, το δημόσιο λειτούργημα των γιατρών του ΕΣΥ απαξιώνεται
-          Η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ διαλύει και τα τελευταία υπολείμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τα 9 εκατομμύρια των ασφαλισμένων του. Το ζήτημα της πρόσβασης στο φάρμακο εξελίσσεται σήμερα  ως το πιο εξοργιστικό κοινωνικό πρόβλημα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ   ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την Ελληνική Κυβέρνηση ως  συνυπεύθυνη με τους τοκογλύφους δανειστές και τους ηγεμόνες του ΔΝΤ, της Ε.Κ.Τ., και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανθρωπιστική κρίση.
       
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-           Να γίνει στις σημερινές συνθήκες ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-          Άμεση πληρωμή όλων των οφειλών.
-          Δημιουργία Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας και Φαρμακαποθήκης.
-          Οργάνωση αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
-           Ασφαλή προγράμματα εφημεριών. Απόδοση σε λειτουργία όλων των έτοιμων κλινών ΜΕΘ.
-          Να μην κλείσει καμιά νοσηλευτική κλίνη και κανένα Τμήμα Νοσοκομείου τη στιγμή που παρουσιάζεται τεράστια αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα δημόσια Νοσοκομεία
-          Κάλυψη των υποστελεχωμένων Τμημάτων με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού-εργαστηριακού προσωπικού
-          Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ποιοτικό και αποτελεσματικό Σύστημα Υγείας , με έμφαση την πρόληψη και την συγκρότηση Αστικών Κέντρων Υγείας για τους χρονίως πάσχοντες και την ολιστική πρωτοβάθμια περίθαλψη από διεπιστημονική ομάδα υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής κερδοσκοπικής δραστηριότητας στην υγεία-πρόνοια-φάρμακο
-          Να τηρηθεί η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας του 2008
-          Να αποσυρθούν οι εξαμβλωματικοί νέοι Οργανισμοί Νοσοκομείων που δημοσιεύονται
-          Ακύρωση των «αυτοδίκαιων αργιών». Πειθαρχική διεκπεραίωση ταχύτατη όλων των εκκρεμών υποθέσεων.

Η ΟΕΝΓΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
·         Συνεχίζει και εντείνει τις παρεμβάσεις αλληλεγγύης. Οργανώνουμε με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών όλης της χώρας ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ για τους ανασφάλιστους. Η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Διοικητές των Υ.Π.Ε. για να εξασφαλιστεί δωρεάν εργαστηριακός έλεγχος και νοσηλεία. Τις επόμενες μέρες θα σταλεί σε όλες τις Ενώσεις αναλυτικό έγγραφο για τον τρόπο που μπορούν να κινηθούν στο ζήτημα και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στην υλοποίηση του εγχειρήματος.
·         Συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προγραμματίζει από κοινού με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία κινητοποίηση στο Β΄ 15νθήμερο Ιανουαρίου.
·         Προχωρά σε προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση των περικοπών στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και τις εφημερίες.
·         Καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, να εκτιμήσουν τις διαθέσεις των συναδέλφων και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ΟΕΝΓΕ, ιδιαίτερα μετα την εφαρμογή των σφαγιαστικών μέτρων στο μισθολόγιο και τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών από 1ης Ιανουαρίου 2013.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ
Η Εκτελεστική Γραμματεία εξουσιοδοτήθηκε από το Γενικό Συμβούλιο για τον ορισμό της ακριβούς ημερομηνίας του τακτικού συνεδρίου μέσα στον Μάρτιο 2013. Συζήτησε λοιπόν όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες από κοινού με την ΕΙΝΑΠ, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει τις εκλογές της στις 21 Φεβρουαρίου 2013.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ οριστικοποιεί ως ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου την Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.
Σε συνεργασία με τουριστικό γραφείο ξεκινά άμεσα η διερεύνηση του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου καθώς και το κλείσιμο δωματίων και αεροπορικών εισιτηρίων για τους συνέδρους της περιφέρειας. Παρακαλούμε τις Ενώσεις Γιατρών να καταρτίσουν και να αποστείλουν το συντομότερο στην ΟΕΝΓΕ πίνακες με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στο συνέδριο, στους οποίους θα αναφέρουν το τηλέφωνο επικοινωνίας και το e-mail κάθε αντιπροσώπου, ώστε να διευθετηθούν έγκαιρα οι λεπτομέρειες μετάβασης και διαμονής τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου