ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΕΥΒ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,


Από πρόσφατη κινητοποίηση με τον συλ.Εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκιδας
Πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας με επιστολή του προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με κοινοποίηση προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αλήθεια υπάρχει πουθενά αυτή η δημόσια υπηρεσία;) ,την ΟΕΝΓΕ και τον ΠΙΣ , διαμαρτύρεται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευομένων και ειδικευμένων (λες και είναι οι μόνοι που δεν έχουν πληρωθεί) αλλά και των περικοπών των εφημεριών των ειδικευομένων, και ειδικευμένων (λες και είναι οι μόνοι που τους τσεκούρεψαν) Ιανουαρίου,Φεβρουαρίου ,Μαρτίου 2012. Εμείς θα προσθέσουμε και τους υπόπλοιπους εργαζομένους και νοσηλευτικό προσωπικό με τα οφειλόμενα από νυχτερινά που καθυστερούν να πληρωθούν.

Υπενθυμίζουμε στον ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας ότι :

1ον .Το Νοσοκομείο χρωστά δεδουλευμένες εφημερίες σε όλους τους ιατρούς του ειδικευμένους και ειδικευόμενους καθώς και στους συναδέλφους των ΚΥ Ιστιαίας, Μαντουδίου,Ψαχνών και Αλιβερίου.Στους Ιατρούς δε των Νοσ/μείων Κύμης και Καρύστου χρωστούν από τον Ιούνιο. Στην ίδια κατάσταση ευρίσκονται και οι αγροτικοί Ιατροί του Νομού μας.Επίσης ο Δεκέμβριος 2011 πληρώθηκε επίσης τσεκουρεμένος.

2ον. Χωρίς να θέλουμε να εκθειάσουμε την Διοίκηση του Νοσ/μείου υπενθυμίζουμε την δέσμευση τού Διοικητή κου Σεπετή από την από 19 Νοεμβρίου , http://einnev.blogspot.gr/2012/11/3_19.html ,μετά από παράσταση της 3μελούς της ΕΙΝΝΕΥΒ , να πληρωθούν οι οφειλόμενες εφημερίες όλων των ιατρών μέχρι και τον Οκτώβριο (ίσως και Νοέμβριο, αλλά και των υπερβάσεων του 9%) έως της 13.12.2012. Πρός τι λοιπόν η σπουδή;

3ον . Οι ειδικευόμενοι ιατροί είναι όντως οι πλέον επιβεβαρυμένοι τόσο μισθολογικά διότι έχουν και τις μικρότερες απολαβές αλλά και λόγω του φόρτου εργασίας που δέχονται ,ο οποίος είναι και καθημερινός αλλά και υπέρογκος, πλήν όμως δεν είναι οι μόνοι που εργάζονται σκληρά στις δημόσιες δομές υγείας του νομού μας.
 Στην ίδια αλλά και χειρότερη κατάσταση ευρίσκονται και οι εργαζόμενοι των Νοσ/μείων και των ΚΥ , που δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες και δεδουλευμένες ώρες από το καλοκαίρι.
Για την ΕΙΝΝΕΥΒ δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας και θεωρούμε ότι τόσο οι ειδικευόμενοι ,οι ειδικευμένοι αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις Δημόσιες δομές Υγείας του Νομού μας πρέπει να ενώσουν την πάλη τους για να αντιπαρατεθούν στην αιτία των δεινών που τους έχουν βρεί που είναι μία , η συνεχώς βαθαίνουσα καπιταλιστική κρίση που φτωχαίνει τους φτωχότερους και αβγαταίνει τα κέρδη του κεφαλαίου.

4ον.Επίσης το καλοκαίρι του 2012 οι συνάδελφοι των Νοσ/μείων Κύμης και Καρύστου κατέθεσαν εξώδικη διαμαρτυρία για τις αδικαιολόγητες περικοπές των εφημεριών των μηνών Ιανουαρίου ,Φεβρουαρίου ,Μαρτίου 2012 , και δεν είδαμε ανάλογη "έκρηξη" ευαισθησίας του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας , γιατί άραγε;

Καταλήγοντας δηλώνω ότι το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2012 είναι αποφασισμένο να λειτουργήσει ενωτικά και συλλογικά πέρα από οποιεσδήποτε κλαδικές σκοπιμότητες για να προστατέψει, και θα προστατέψει με όλα τα μέσα ,τα δικαιώματα τόσο των Ιατρών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά και για να δημιουργήσει τις απαραίτητες γέφυρες με τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας για να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο η κοινή δράση.

Θεωρούμε ότι η πρόσφατη επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου ευρίσκεται προς την σωστή κατέυθυνση αλλά καλό θα ήταν να προέκυπτε από μία συννενόηση και σε συνδυασμό με συνεργασία με το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και θεωρούμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον καλό θα είναι να βγαίνουν μέσα από συλλογική δράση και όχι με μεμονωμένες ενέργειες, με στόχο την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Μέσα από την συλλογική δράση και την ενδυνάμωση της οργανωμένης πάλης μας θα προκύψουν τα ποθούμενα αποτελέσματα έχοντας στο πλάι μας τους άμμεσα και βάρβαρα πληττόμενους από την κρίση ,τους απλούς πολίτες. Με αυτά τα κριτήρια θα δώσουμε τις μάχες μας δίπλα και κοντά στον δοκιμαζόμενο Λαό και όχι σε κάποια γραφεία στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας.
Αλήθεια που ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας στη πρόσφατη κινητοποίηση των ειδικευόμενων του Νσοκομείου μας όταν είχαμε στάση εργασίας και κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης;
Θα δώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας το παρόν στην προκυρηγμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ της 19ης Δεκεμβρίου και σε ότι αποφασίσει από άποψη συμμετοχής και δράσης η ΕΙΝΝΕΥΒ;
Δηλώνουμε επίσης ότι, λογικές του τύπου "διαίρει και βασίλευε" ή "εμείς μόνο τα συμφέροντα της τσέπης μας" μας βρίσκουν διαμετρικά αντίθετους την στιγμή που η επίθεση που δέχεται ο Λαός μας είναι καθολική.
Παλεύουμε μαζί με τον Λαό, για τον Λαό ,για ένα αποκλειστικά Δωρεάν Δημόσιο σύστημα Υγείας μακρυά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και μέ σύνθημά μας "ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".-


ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου