ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δε χωράει αναμονή....


Θύμισαν το δράστη που επιστρέφει στο χώρο του εγκλήματος: Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών (ECDC) Μαρκ Σπρένγκερ και ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) Ρομπέρτο Μπερτολίνι, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα που -μαζί με τις ελλείψεις προσωπικού- θα μπορούσαν να κοστίσουν τη ζωή σε δεκάδες ασθενείς λόγω σοβαρών ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Διαπίστωσαν δηλαδή, τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Υγεία, στην Πρόνοια και το Φάρμακο, όπου όλα τα κράτη μέλη, με στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους» για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, έχουν σχεδιάσει ένα ελάχιστο βασικό πακέτο μετοχών. Σαν κι αυτό που προβλέπεται απ' τον ενιαίο κανονισμό παροχών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που λειτούργησε απ' τις αρχές του περασμένου χρόνου.
Η γύμνια στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και η απορρύθμιση των νοσοκομείων με τις αντιλαϊκές περικοπές στις παροχές σε συνδυασμό με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στις υπηρεσίες Υγείας οδήγησαν 6 στους 10 ασφαλισμένους αυτής της χώρας να μην έχουν καμιά φροντίδα στην πρόληψη και να μην μπορούν να βρίσκουν περίθαλψη στην ώρα της ανάγκης. Μόνο στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ οι επισκέψεις μειώθηκαν από 32 σε 8 εκατ. το χρόνο. Ετσι ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα που χρυσοπληρώνεται απ' τα Ταμεία και τα νέα αυξημένα χαράτσια των αρρώστων στη νοσηλεία και στα φάρμακα. Ακόμα και στις δημόσιες μονάδες ενισχύθηκαν τα επιχειρηματικά κριτήρια προκειμένου να «αυτοχρηματοδοτηθούν» από την πώληση υπηρεσιών Υγείας και να αναπληρώσουν την υποχρηματοδότηση απ' το κράτος και τον ΕΟΠΥΥ.
Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις δεν μπορούν να αποφευχθούν αλλά οι εκρηκτικές διαστάσεις που παίρνουν στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα των περικοπών, της σύνθλιψης των δημόσιων δομών με τις συγχωνεύσεις και των τρομακτικών ελλείψεων σε προσωπικό και τις υποδομές. Και πάνω σ' αυτά έρχεται να προστεθεί το κυνηγητό του κέρδους των φαρμακευτικών εταιρειών, που σε συνδυασμό με την πολιτική της ανύπαρκτης πρόληψης στην Υγεία, ακριβώς για να πουλούν φάρμακα, συμβάλλει ώστε τα μικρόβια να γίνονται πιο ανθεκτικά και προκαλούν πιο εύκολα τις λοιμώξεις, που απειλούν τις ζωές των ασθενών. Το επίπεδο υγείας του λαού επιδεινώθηκε δραματικά με την οικονομική κρίση. Χιλιάδες άνεργοι και κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι έχασαν την υγειονομική κάλυψη, ενώ υποβαθμίστηκε η διατροφή τους. Εδώ οφείλεται η επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εκλείψει. Ηδη η βρεφική θνησιμότητα στη χώρα μας αυξήθηκε από 2,7 θανάτους ανά 1.000 παιδιά ηλικίας μέχρι ενός χρόνου σε 3,8% ανά 1.000 παιδιά μετά την κρίση.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα επιβάλλεται να δράσει άμεσα και μαχητικά για τη διεκδίκηση πρόληψης και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, όπου δε χωρά η επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα συνδικάτα πρέπει να μπουν μπροστά, να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα, μαζί με τους ασθενείς, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στο Φάρμακο. Οι Λαϊκές Επιτροπές καλούνται να οργανώσουν τον κόσμο στις γειτονιές και με άμεσες παρεμβάσεις να επιβάλουν τη θεραπεία, την πρόσβαση στο νοσοκομείο, στο γιατρό, στο φάρμακο κάθε άπορου, άνεργου, ανασφάλιστου, κάθε εργαζόμενου ή συνταξιούχου. Η καταστροφή της υγείας του λαού δε χωράει άλλη αναμονή.
πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου