ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Μόλις 4 ώρες την ημέρα ανάβουν τα καλοριφέρ


Σε χαμηλές θερμοκρασίες γίνεται η νοσηλεία, υποφέρουν ασθενείς και εργαζόμενοι
Με το σταγονόμετρο, 4 ώρες την ημέρα, ανάβουν τα καλοριφέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας λόγω των μειωμένων κρατικών κονδυλίων δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ασθενών και άθλιες συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών υγείας από τους εργαζόμενους, που καλούνται να δουλέψουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα κονδύλια που διατέθηκαν για τη θέρμανση του νοσοκομείου και τα οποία υπολογίζονται στα 200.000 ευρώ παρέμειναν, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, που επίσης υπήρχαν προβλήματα στη θέρμανση. Ωστόσο φέτος το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο εξαιτίας της δραματικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Σε συνδυασμό με την παραπέρα μείωση των δαπανών συνολικά για την Υγεία - Πρόνοια καθιστά απαγορευτική την ορθή και ολοκληρωμένη κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών από τα νοσοκομεία, όπως είναι η διασφάλιση επαρκούς θέρμανσης για ασθενείς και εργαζόμενους.
Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας τα καλοριφέρ άναψαν μόλις πριν 10 μέρες. Η θέρμανση που παρέχεται είναι 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα, με κίνδυνο βέβαια στην ομαλή εξέλιξη και αποκατάστασης της υγείας, αφού π.χ. ένας χειρουργημένος ασθενής θα μεταφερθεί σε θάλαμο με τη θερμοκρασία στους 13 βαθμούς... Κάποιες μονάδες του νοσοκομείου, όπως η Καρδιολογική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Χειρουργική επιδιώκεται να θερμανθούν μέσω κλιματιστικών, ωστόσο στους διαδρόμους και στους θαλάμους επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Εργαζόμενοι και συγγενείς προσπαθούν να ζεσταθούν κάνοντας χρήση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (καλοριφέρ, θερμάστρες). Το Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας μπάζει αέρα, είναι εκτεθειμένο στο κρύο για τον πρόσθετο λόγο πως η μόνωσή του είναι διάτρητη και ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες, εξαιτίας της παλαιότητας των κτιριακών του εγκαταστάσεων, που χρονολογούνται από το 1970.
Βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι μόνο αυτά που αφορούν στη θέρμανση. Οι εφημερίες επιχειρείται να καλυφθούν με μετακινήσεις γιατρών, αφού τα διαθέσιμα κονδύλια είναι μειωμένα κατά 50.000 ευρώ περίπου, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό βοούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μόνο ένας νεφρολόγος και ένας βοηθός.
Σοβαρές ελλείψεις στην Κέρκυρα
Την επικίνδυνη και προκλητική έλλειψη αναλώσιμων υλικών, φαρμάκων και εργαστηρίων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά και στα Κέντρα Υγείας, που διαρκώς υποβαθμίζονται καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. « Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους - σημειώνει - αναγκάζονται να αγοράζουν από την τσέπη τους τα παραπάνω, ενώ κάποιες εξετάσεις δεν γίνονται και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα». Καταγγέλλει επίσης τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μόλις 43%, ενώ στο ιατρικό προσωπικό είναι 65%!! Ορισμένες ειδικότητες δεν υπάρχουν καν και η κατάσταση θα χειροτερεύσει αφού έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι προσλήψεις. Εξαιτίας όλων αυτών οι κλινικές υπολειτουργούν, σημαντικές μονάδες δε λειτουργούν καθόλου, υπάρχουν κλειστά κρεβάτια και κλίνες στην ΜΕΘ.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου