ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Σουίτες για V.I.P. με tv, καναπέδες και Wi – Fi στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού

Σουίτες για V.I.P. με tv, καναπέδες και Wi – Fi στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού(.)
euaggelismos16
Εχετε περάσει ποτέ έστω και λίγες ώρες στον Ευαγγελισμό; Ανήκετε σε αυτούς που, φυσικά για όχι ευχάριστους λόγους, αναγκαστήκατε εσείς οι ίδιοι, ή δικοί σας άνθρωποι, να περάσετε κάποια βράδια στο συγκεκριμένο ή άλλο δημόσιο νοσοκομείο; Αν ναι, συγκρατείστε τα νεύρα σας. Η κρίση φέρνει στην επιφάνεια τα «συνειδησιακά περιττώματα» της πολιτικής και επιχειρηματικής διαπλοκής, που οργιάζει ακόμη και μέσα στην κρίση, στα πιο καθημερινά ζητήματα αυξάνοντας εκρηκτικά τις κοινωνικές ανισότητες.
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πάνω, αρκετά πιο… ψηλά από τους ορόφους στους οποίους στοιβάζονται πολλές φορές σε ράντσα εκατοντάδες ασθενείς, με πολλούς από τουςιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό να δίνουν «μάχη» με περιστατικάπου κόβουν την ανάσα, υπάρχουν… δωμάτια για «VIP» οι οποίοι εξυπηρετούνται από την εκάστοτε διοίκηση. Ο 10ος «όροφος Penthouse» του Ευαγγελισμού, όπως τον αποκαλούν οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ», έχει (απαγορευμένες για τον «κοσμάκη» που «παστώνει» σε εξάκλινους θαλάμους) σουίτες μονόκλινες, με ξύλινα κρεβάτιαtv,καναπέδες και καρέκλες για τους επισκέπτες, ακόμη και… Wi – Fi (να οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις που υλοποιούνται…).
Τα στοιχεία αυτά δεν προκύπτουν από κάποιους που θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν και η διαπίστωση αυτή αποδεικνύεται μέσα από άλλα θέματα τα οποία ανέδειξαν πρόσφατα προκαλώντας την οργή του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη (τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησε, στη συνέχεια, ο ίδιος για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να τους διαψεύσει, «έπεσαν στον κάλαθο των αχρήστων»). Σε αυτή τη συγκλονιστική καταγγελία –μαρτυρία, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε -και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο- τη διαφορά των «εκλεκτών» με τον «κοσμάκη», το πολιτικό -,και άρρηκτα διασυνδεδεμένο με μεγάλα επιχειρηματική συμφέροντα- σύστημαεξουσίας, προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικευομένων Γιατρών του ΝΓΑ «Ο Ευαγγελισμός». Οι άνθρωποι που μαζί με τους συναδέλφους τους γνωρίζουν καλύτερα από όλους τι συμβαίνει μέσα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
euaggelismos13
Σουίτες για λίγους
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιοποιήσει στη σελίδα τους, στο facebook, ο 10ος όροφος του Ευαγγελισμού δεν θυμίζει σε πολλά την εικόνα που επικρατεί, και καθημερινά γίνεται ακόμη χειρότερη από το παρελθόν ελέω των μνημονιακών περικοπών που στέλνουν οριστικά στα «τάρταρα» τη δημόσια υγεία, αντί να την εξυγιαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος, είναι για… VIP.
«Πληρώνετε, επί έτη, τσουχτερές κρατήσεις για δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση και επιθυμείτε θάλαμο «πρώτης θέσης» στον Ευαγγελισμό»; ρωτούν σε ρητορικό ύφος μέσω της ανακοίνωση τους οι Ειδικευόμενοι Γιατροί του εν λόγω νοσοκομείου. Και η απάντηση τους σοκάρει: «Αν δεν έχετε τρόπο να εξαργυρώσετε ρουσφέτι με τη διοίκηση τουνοσοκομείου, σας ενημερώνουμε… ότι δυστυχώς θα πρέπει να βολευτείτε σε 6-κλινο δωμάτιο (αν είστε τυχεροί) ή ράντσο στο διάδρομο (αν είστε άτυχοι)».
«”Όλοι οι θάλαμοι είναι 6-κλινοι” μπορεί να ακούσετε από υπευθύνους», συνεχίζει ο Σύλλογος των Ειδικευόμενων Γιατρών του νοσοκομείο: «Δεν είναι όμως. Στο “penthouse”του Ευαγγελισμού στον 10ο όροφο υπάρχουν μονόκλινες σουίτες, τις οποίες διαχειρίζεται αποκλειστικά η εκάστοτε διοίκηση του νοσοκομείου. Με… ουρές των επιτήδειων να σχηματίζονται έξω από το γραφείο του διοικητή και δεκάδες “πολιτικές παρεμβάσεις” να περιμένουν ταυτόχρονα στην τηλεφωνική γραμμή, καταλαβαίνετε ότι ο απλός και έντιμος πολίτης δεν έχει τύχη στην κλήρωση αυτή».
euaggelismos12
Προορίζονταν για μεταμοσχευμένες αρρώστους, αλλά…
Οι απομονωμένοι θάλαμοι του 10ου ορόφου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με το Σύλλογο, προορίζονταν για τους μεταμοσχευμένους αρρώστους της Αιματολογικής κλινικής. Ομως, όταν έσβησε η φλόγα και τελείωσε, ταυτόχρονα, ένα πάρτι δισ. ευρώ (ποτέ δεν έγινε επίσημα γνωστό το κόστος των «χρυσών» Ο.Α.) δεν υπήρξε αυτή η εξέλιξη.
Οι μισοί εξ αυτών των θαλάμων κρατήθηκαν για τους… V.I.Pφίλους της διοίκησης. Την ίδια ώρα, αιματολογικοί ασθενείς μεταγγίζονταν ακόμη και σε καρέκλες στον διάδρομο!
Μέχρι σήμερα, ενώ βαριά άρρωστοι αναγκάζονται σε θεραπεία σε ράντσο, κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν μονόκλινο κρεβάτι, με επιπλέον κρεβάτι για τον συνοδό τους, σαλόνι μεκαναπέ και καρέκλες, ιδιωτικό λουτρό, τηλεόραση, βιβλιοθήκη, ψυγείο, μπαλκόνι με εκπληκτική θέα, καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού και προσθέτουν: «Οι “V.I.P.”έχουν στη διάθεση του και ασύρματο διαδίκτυο, με κωδικό “evaguest” (!) και αυτό το γνωρίζουν όσοι έχουν βρεθεί στα… ρετιρέ και έχουν γευτεί την εξαιρετικά… ειδική μεταχείριση».
euaggelismos15
Εκκληση
«Ελπίζουμε η νέα διοίκηση του νοσοκομείου και οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας να βάλουν σύντομα τέλος στην αντισυνταγματική αυτή διάκριση ασθενών. Αυτό πρέπει μάλιστα να γίνει πριν θεσπιστούν τα ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία των διευθυντών (όπως αναγγέλθηκε από τον υπουργό) και έρθουν να αποτελειώσουν την δημόσια έννοια του νοσοκομείου και να την μετατρέψουν σε ιδιωτική κλινική με πληρωμένες θέσεις νοσηλείας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».


πηγή ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου