ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 09.02.2105




Σήμερα 09.02.2015 συνεκλήθη το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:

-Η ΕΙΝΝΕΥΒ εκτιμά ότι η σημερινή συγκυρία μετά την λαϊκή ετυμηγορία είναι ευνοϊκή για τον Ευβοιώτικο Λαό καθώς η Εύβοια έχει αναδείξει 3 κυβερνητικούς βουλευτές εκ των οποίων ,ένας υπουργοποιήθηκε. Τα θέματα της Δημόσιας Υγείας είναι και παραμένουν μεγάλα και ανοικτά με προεξάρχον το γεγονός της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Δημοσίων δομών της.

 Η ΕΥΒΟΙΑ δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. 

Καλούμε την νέα κυβέρνηση να προβεί σε άμεσα μέτρα ανακούφισης των δομών της δημόσιας υγείας τα οποία θα περιλαμβάνουν:

-Προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ. 

-Πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων σε λοιπό προσωπικό των Δημόσιων δομών υγείας με σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας. 

-Έκτακτη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και ΚΥ για την επαρκή κάλυψη όλων των εφημερειακών αναγκών.

 -Κατάργηση των συμμετοχών στα φάρμακα, στα νοσήλια για τους ανασφάλιστους και άνεργους, καθώς και όλων των χαρατσιών στην Δημόσια Υγεία.

 - Άμεση στελέχωση και επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας βαθμίδας Υγείας με προτεραιότητα για τις απομακρυσμένες περιοχές ,την θέσπιση ειδικών κινήτρων.

 -Ειδικά δε για την Εύβοια ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ , την άμεση και ταχεία αποπεράτωση του νέου κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού μας. 

Η άμεση υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων θα βάλει τον θεμέλιο λίθο για την αναστροφή της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές στην χώρα και θα αποτρέψουν την πλήρη κατάρρευση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Στόχος μας παραμένει η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . 


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ και ΚΥ:

-Η ΕΙΝΝΕΥΒ εκτιμά ότι τα κονδύλια εφημέρευσης για το 2015 είναι ανεπαρκή και δημιουργούν οξύτατο πρόβλημα εφημέρευσης τόσο στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου όσο και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας , πόσο μάλλον όταν αναμένονται οι τοποθετήσεις και οι διορισμοί των ήδη κριθέντων συναδέλφων.
Επιβάλλεται η άμεση προσθήκη εκτάκτων κονδυλίων στο ύψος τουλάχιστον του 2014 για να μην διαταραχτεί και να μην καταρρεύσει η καθημερινή εφημέρευση των Νοσοκομείων της Εύβοιας.
Καλούμε την νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμέυσεις της για την ΠΦΥ ,και στα πλαίσια αυτά να διαθέσει τις απαραίτητες δομές και μέριμνα για την λειτουργία των ΚΥ καθώς κάθε ώρα που περνά καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους λόγω μη ύπαρξης ,μηχανισμού στήριξης από τις ΥΠΕ.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Παπανικολάου.:

-Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας (ΕΙΝΝΕΥΒ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον συνάδελφο Παναγιώτη Παπανικολάου, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ , και εκλεγμένο εκπρόσωπο των Ιατρών στο ΔΣ του Γ.Ν.Νικαίας.

 Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ που ενώ θα έπρεπε να είχε παράσχει όλη την απαραίτητη στήριξή του για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τόσο για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης του Αξονικού τομογράφου , του Νοσοκομείου Νικαίας ,όσο και στην ομαλή διεκπεραίωση μέσω του ΕΚΑΒ , όλων των ασθενών που είχαν ανάγκη της εν λόγω απεικονιστικής εξέτασης, αντ΄αυτού παρήγγειλε,  ενεργώντας τιμωρητικά........ΕΔΕ κατά του εν λόγω συναδέλφου. 

Καλούμε την νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας να λάβει άμεση θέση και να αποσύρει την ΕΔΕ καθώς και κάθε τιμωρητική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στον συνάδελφο Παπανικολάου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                    ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΒΟΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου