ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σιγά μην πλήρωναν...........

Άρθρο του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ.

Η αποπληρωμή των εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών έχει γίνει ένα επαναλαμβανόμενο sequel τύπου κινηματογραφικής ταινίας ,μόνο που κάθε χρόνο οι Νοσοκομειακοί Ιατροί είμαστε στο ίδιο έργο ........μόνο θεατές.
Από πριν την καπιταλιστική κρίση έχει αρχίσει ένα περίεργο πανηγύρι καθυστερήσεων που οφείλονταν στην γραφειοκρατική καθυστέρηση των μηχανισμών τόσο του Υπ. Υγείας όσο και στην κατά τόπους και ανά περιφέρεια και ανά Νοσοκομείο.....τυπολατρία!!
Με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης το αστικό κράτος βρέθηκε σε αντικειμενικές δυσχέρειες που άλλοτε είχαν σαν αιτία τους την περιορισμένη ρευστότητα και άλλοτε το "μαγείρεμα" των προϋπολογισμών και των επιχορηγήσεων των Νοσοκομείων στα πλαίσια της "δημοσιονομικής προσαρμογής " .......όπως την αποκαλούν οι αστοί πολιτικοί.
Η ουσία είναι ότι οι Ιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων παρέμεναν και παραμένουν όμηροι της πολιτικής της ΕΕ που απαιτεί σφιχτούς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς παντού αλλά και βαθιές περικοπές στην Υγεία που συνεχίζονται και μετά την αλλαγή της κυβερνητικής φρουράς του αστικού κράτους τον Γενάρη του 2015.
Κάποιοι εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία της Αθήνας ήδη οδηγήθηκαν σε κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει στην διαμόρφωση ενός κλίματος αγωνιστικής αναταραχής αλλά και δυσπιστίας προς την νέα ηγεσία του Υπ Υγείας που μετά από 2 και πλέον μήνες δεν έχει υλοποιήσει ούτε μία από τις εξαγγελίες της για την Υγεία όπως την κατάργηση των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή.
Συγκεκριμένα πριν από 2-3 ημέρες ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας Ξανθός είχε δεσμευτεί στους εργαζομένους του Νοσοκομείου της Νίκαιας ότι θα τους αποπλήρωνε τις εφημερίες και εξαιρέσιμα του Δεκεμβρίου 2014 από το αποθεματικό του Νοσοκομείου .
Αμέσως μετά ο Υπ Υγείας Κουρουμπλής το πήρε πίσω και ανάγκασε τον αναπλ. Υπ Υγείας Ξανθό να αναδιπλωθεί και να βγάλει Δελτίο Τύπου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ παραπέμπει την πληρωμή των εφημεριών και εξαιρεσίμων των εργαζομένων......έως στο τέλος Απριλίου.
Με δεδομένο λοιπόν ότι , η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αντικειμενικό πρόβλημα ρευστότητας(λόγω χειρισμών με τους "θεσμούς), και από την άλλη συγκεντρώνει ότι αποθεματικά ( Ταμεία , ΟΑΕΔ κλπ) υπάρχουν για να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις και σε δεύτερη μοίρα υποχρεώσεις του Δημοσίου, η αποπληρωμή των εφημεριών και των εξαιρέσιμων των εργαζομένων που πάντα ΔΕΝ αποτελούσαν προτεραιότητα του αστικού κράτους ..........μεταφέρονται χρονολογικά για μετά το ΠΑΣΧΑ!!
Οι Ιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια ,πρέπει να πυκνώσουν οι Γενικές Συνελεύσεις τους και να αποφασίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες κινητοποιήσεις με κλιμακούμενη μορφή. Μέσα από αυτό το σκεπτικό η ΕΙΝΝΕΥΒ συγκαλεί τα όργανά της με κορύφωση την Τετάρτη 01.03.2015 στην Γεν. Συνέλευση όπου και θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ορθώσουν την φωνή τους ενάντια στην διαχρονική κοροϊδία που συνεχίζεται και σήμερα!!!!!




ΑΝΤΝΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΧΕΙΡ/ΓΟΣ -ΟΡΘ/ΚΟΣ ΔΝΤΗΣ ΟΡΘ/ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΚΥΜΗΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου