ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 03.03.2016





Σήμερα 03.03.2016 και ημέρα Πέμπτη συνήλθε το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και κατόπιν συζήτησης πήρε τις κάτωθι αποφάσεις.

Από την ΑΣΥΙΕΥΒ παρόντες οι εξής: 
-ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ
-ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Από την ΕΑΚΙ παρών:ΟΥΔΕΙΣ 

Από την 3μελή παρών ο κος ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 
δικαιολογημένη απούσα η κα ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ ,αδικαιολόγητα απών ο κος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

1) Θέμα παρουσιών στο ΔΣ

Κατόπιν τούτου και επειδή ετέθη θέμα για τις αδικαιολόγητες απουσίες των μελών του ΔΣ της ΕΑΚΙ (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και επειδή διαπιστώνεται η συστηματική απαξίωση των διαδικασιών εκ μέρους των μελών της ανωτέρω παράταξης στην επόμενη σύγκληση του ΔΣ θα συζητηθεί το θέμα της διαγραφής των μελών της από το ΔΣ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό για να πάρουν την θέση τους τα αναπληρωματικά μέλη της εν λόγω παράταξης.Επίσης αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ  να γίνει την πρώτη Παρασκευή του Απριλίου.

2) Θέμα επιστολής της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Το ΔΣ στηρίζει την απαντητική επιστολή του προέδρου του ΔΣ προς την Ιατρική Υπηρεσία και συμφωνεί με το περιεχόμενό της.

3)Θέμα τροπολογία για τις Αυτοδιοικητικές αρχές να επιχορηγούν τις Δημόσιες δομές Υγείας.

Η παραπάνω ενέργεια της Κυβερνητικής πλειοψηφίας κρίνεται ως παραπλανητική ενέργεια για να εισαγάγει με έμμεσο τρόπο την χρηματοδότηση των Δημόσιων δομών Υγείας από τους Δήμους και τις Περιφέρειες ,αντί να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνο.
Το βάρος θα μετατίθεται πάλι στους πολίτες που θα κληθούν ακόμη μια φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη ( αύξηση δημοτικών τελών) για να μπορέσουν οι αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλλουν στην επιπλέον υποχρέωση αυτή.Υπενθυμίζουμε ότι ,πάγια θέση της ΕΙΝΝΕΥΒ είναι η αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν παροχή Υγείας για όλους με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

4)Θέμα έγγραφο Αναισθησιολογικού τμήματος.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ έχει κατ΄επανάληψη θίξει το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού από το Γ.Ν. Χαλκίδας με αναρίθμητα υπομνήματα και επιστολές προς την ηγεσία τόσο του Υπ. Υγείας όσο και προς την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. 
Το έγγραφο της Δ/τριας του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν.Χαλκίδας θέτει άμεσο ζήτημα επείγουσας ανάγκης για στελέχωση με 2 τουλάχιστον αναισθησιολόγους του εν λόγω τμήματος.
Θέτουμε λοιπόν την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ,την διοίκηση του Γ.Ν.Χαλκίδας και την νέα εκπρόσωπο των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου, προ των ευθυνών τους για την άμεση στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος καθώς η υπολειτουργία του θα στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

5)Θέματα 3μελούς

Εξουσιοδοτούμε την 3μελη επιτροπή του Γ.Ν.Χαλκίδας όπως ελέγξει την πρόοδο των εργασιών στο Μαγειρείο του Γ.Ν.Χαλκίδας σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Λοιμώξεων και στο επόμενο ΔΣ να το αναφέρει εγγράφως. Το ΔΣ θα αποφανθεί για περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με την αναφορά της 3μελούς.

6)Θέμα Φύλαξης Κοιτώνων Εφημερείου.

Εξουσιοδοτείται από το ΔΣ ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ όπως προβεί σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία SECURITY του Νοσοκομείου με σκοπό την 24 ωρη αποκλειστική φύλαξη του χώρου.

7) Θέμα επιστολή της ένωσης Νοσ/κων Ιατρών της ΚΩ

Συμφωνούμε με την διαπίστωση της ένωσης για την αντισυνταγματικότητα της προτεινόμενης διάταξης στο νέο ΝΣ για την Υγεία και συντασσόμαστε στο να αντικατασταθεί με νέα διάταξη που να μην αντιβαίνει στο άρθρο περί ισονομίας του Συντάγματος .Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προσφύγουμε δια της νομικής οδού.

8) Θέμα εφημεριών ΚΥ και ΠΙ

Λόγω μη ύπαρξης του διευκρινιστικού εγγράφου του Υπ.Υγείας αλλά και της μη αποπληρωμής όλων των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών των ΚΥ και ΠΙ το θέμα θα επανεξεταστεί στο επόμενο ΔΣ εκτός εάν υπάρξουν εξελίξεις.

9) Θέμα εκπροσώπισης της ΕΙΝΝΕΥΒ στο ΔΣ του Νοσοκομείου Χαλκίδας - Κύμης -Καρύστου.

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για το ΔΣ του Νοσοκομείου ,ως προς την εκπροσώπηση του ΔΣ της  ΕΙΝΝΕΥΒ στο συγκεκριμένο όργανο,το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ εκτιμά ότι θα πρέπει να απευθύνει πρόσκληση στην νέα εκπρόσωπο των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου για παρουσία της στις συνεδριάσεις του οργάνου μας, όπου και θα γίνεται ενημέρωση τόσο από την εκπρόσωπο των Ιατρών για τα θέματα του ΔΣ του Νοσοκομείου που μας αφορούν (εφημερίες, προσλήψεις προσωπικού, κλπ), όσο και για τα αιτήματα της ΕΙΝΝΕΥΒ προς την διοίκηση και το ΔΣ του Νοσοκομείου.
Από την επομένη συνεδρίαση του ΔΣ θα αποστέλλεται και πρόσκληση στην εκπρόσωπο των Ιατρών στο ΔΣ του Γ.Ν.Χαλκίδας - Κύμης- Καρύστου κα Φωτεινή Κουλούρα.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ                                                                 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου